SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44574 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
2
 • Like
Reactions: 5
121 - 140 of 205 Posts
Heerlijk, dat cynisme. :D Maar wie bedenkt er ook zo iets? :eek:hno:
Heerlijk, dat cynisme. :D Maar wie bedenkt er ook zo iets? :eek:hno:
Uh, Ellen van Loon?
Met de toekomstige drukte was een fietsenkelder met ongeveer 5000 plekken beter geweest dan die paar rekken die er nu staan.
Uh, Ellen van Loon?
Ik wist niet dat zij bij Group A architecten werkt? ;)
Ja en de grootste grap is nog: om hier te kunnen parkeren moet je serieus door een slagboom (dus zal wel betaald zijn?! :bash: )...
1e uur is gratis, best coulant en om ervoor te zorgen dat mensen er hun boodschappen snel/goedkoop kunnen doen.
 • Like
Reactions: 1
Er zit weer leven in:

Ontwikkelpotentie
Nieuwe eigenaren COD en Amvest hebben zich ook als doel gesteld het winkelcentrum te herontwikkelen. De omgeving rondom MegaStores is in transitie. De herontwikkeling zal hier op inspelen door te focussen op een goede huurdersmix. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de regionale- als de lokale rol die MegaStores vervult.
Ook wordt er gestreefd naar het toevoegen van huur- en koopwoningen. Het realiseren van woningen bij het winkelcentrum, zal het winkelcentrum een extra boost geven. Het object ligt centraal in de wijk Laak en de nabijheid van treinstation Den Haag HS is voor zowel bezoekers als bewoners ideaal.

https://vastgoedjournaal.nl/news/43748/breaking-news-cod-en-amvest-kopen-megastores-den-haag
https://www.amvest.nl/nieuws/cod-en-amvest-kopen-megastores-den-haag/

https://www.omroepwest.nl/nieuws/am...woningen-realiseren?__twitter_impression=true
 • Like
Reactions: 3
Beide partijen zijn niet verlegen om eens groots(stedelijk) te investeren. Zie bij COD alleen al De Werf, Het Dok en RAI hotel, SPOT in Amsterdam. Amvest kennen we natuurlijk van de hoogste toren des lands.
 • Like
Reactions: 1
Exact, precies mijn gedachten. Het zal wel een aantal jaar duren voordat de plannen uitgewerkt zijn, de eerdere toren zal waarschijnlijk gecanceld worden. Maar heb er wel vertrouwen in. De vooruitzichten voor Laakhaven zijn echt prima en worden steeds beter wat mij betreft.


Moest overigens gelijk aan dit project denken (ook al is het in opdracht van Ballast)

https://bit.ly/2GCy7JW

Visie van C Concept Design:Een link toevoegen lijkt niet te kunnen, die wordt automatisch in sterretjes omgezet.
 • Like
Reactions: 1
De vorige eigenaar Meijer Realty Partners heeft uiteindelijk weinig gedaan met de Megastores, die investering van 40 miljoen is er nooit gekomen.

De nieuwe eigenaren zullen ongetwijfeld meer woningen toevoegen, ze lijken me niet gespecialiseerd in winkelvastgoed.
Betekent dit nu ook dat die woontoren van dit topic van de baan is?

Met alle woningen die hier (mogelijk) gebouwd wordt kan het ombouwen van de Megastores naar een lokaal winkelcentrum misschien best een slimme zet zijn. Al die nieuwe bewoners willen straks toch ook boodschappen doen in de buurt.
Betekent dit nu ook dat die woontoren van dit topic van de baan is?

Met alle woningen die hier (mogelijk) gebouwd wordt kan het ombouwen van de Megastores naar een lokaal winkelcentrum misschien best een slimme zet zijn. Al die nieuwe bewoners willen straks toch ook boodschappen doen in de buurt.
idd , rare situatie dit ......
mocht het zo zijn dat Galleria niet doorgaat , kunnen we na de toren op de binnenplaats , v.h. hoofdpostkantoor , toren nr 2 vast schrappen ....zie het al voor me allemaal goedkoop ogende gallerij flats op en rond de Mega stores ...2e kortenbos ligt in 't verschiet ......heb eerder al gezegd , park van maken ...pffff of tonen ze lef en zetten ze er vanwege de 'woningnood ' echt een paar knoeperds neer .

De maquettes worden uitgedund ......géén woorden maar daden !
Ook levels is negatief aangepast ......tsjonge zeg , alles voor de 4kante mtrs .....hou me hart vast ....
wanneer nou is echt wat mooi spul ?? niet uitgekleed zeg maar .
 • Like
Reactions: 3
^^ Ik zie liever mooi spul wel uitgekleed.
Sorry edelachtbare, hierna maak ik nooit meer een foute grap.
 • Like
Reactions: 2
Met Amvest is er nu wel een ontwikkelaar ingestapt die ervaring heeft met echt grote gebiedsontwikkelingen. Het is te bezien of ze de toren meenemen in de ontwikkeling of dat ze het veldje mee gaan nemen in een grotere herontwikkeling. Ik vermoed dat deze nieuwe ontwikkeling vooral gaat zorgen voor minder vierkante meters winkel en voor veel meer woningen.

Gezien de portfolio van COD zie ik er ook nog wel een hotel deel gaan uitmaken van de plannen.
 • Like
Reactions: 2
De renders zijn geüpdatet, net zoals de project pagina.

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de 75 meter hoge woontoren aan het Leeghwaterplein. De woontoren markeert de nieuwe hoofdentree van de vernieuwde Megastores en vormt daarmee een baken. De herinrichting van de Megastores en de nieuwe hoofdentree zijn ook door ons ontworpen.

Haaks op het Leeghwaterplein, vanaf dakniveau, komt een woontoren met circa 160 woningen van circa 75 m2. De slanke toren van 75 m hoog, met zes geknikte gevelvlakken, is perfect op de zon georiënteerd. Voor optimaal licht en uitzicht zijn er zeven woningen per verdieping rond een middengang ontworpen.

https://groupa.nl/nl/projects/leeghwaterplein/
Geüpdate renders, geüpload in februari. Na de aankoop van Amvest en COD. Inclusief nieuwe render binnen.


See less See more
2
 • Like
Reactions: 4
Dacht dat dit plan niet meer actueel was?
Overigens blijf ik het een leuk torentje vinden met wel een leuke vorm en geen vierkante blokkendoos. Natuurstenen gevel is natuurlijk altijd iets om blij van te worden.

Graag even wachten tot de Verheeskade 240m is gebouwd anders krijgen we weer opstandige bewoners.
 • Like
Reactions: 1
Ik zag de eigenaar van GroupA reageren op de post van Amvest over de aankoop van de megastores, 'dat het weer bij elkaar kwam'. Daarom acht ik de kans wel aanwezig dat dit torentje er toch komt ^^
 • Like
Reactions: 1
Mooi torentje wel , maar de MS blijft de MS , treurige bedoeling daar ......afgelopen week ff geweest , met regenachtig rotweer en nog was ik zowat de enige daar ......
veels te grote winkelunits met alleen personeel ......denk zelf niet dat dit ooit nog wat gaat worden , 'n grote ingreep alá Boogaard zullen ze moeten doen .......

Van mijn part zoals je weet helemaal plat en een mooi park aanleggen , doen ze dit niet , dan in de stijl van de Galleria toren, meerdere torens van verschillende hoogtes verweven met de MS , erop of er tegenaan en in elk geval een open gevel aan de Waldorpstraatkant .......wat een desolate plek nu zeg .....en van binnen groot , ruim , kaal en leeg ......ze hebben getracht met zeer minimale middelen er nog wat van te maken , maar wat een flop zeg ........aan een dood paard moet je niet trekken .
Hoe hebben ze het ooit kunnen bouwen .......in 1 woord waardeloos .
See less See more
 • Like
Reactions: 1
Dit zijn toch precies dezelfde impressies? Alleen lijkt het contrast verhoogd.
 • Like
Reactions: 1
121 - 140 of 205 Posts
Top