SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Hubertustunnel

29722 Views 139 Replies 54 Participants Last post by  marcobruls
Reeds eerder genoemd, maar toch...www.denhaag.nl/hubertustunnel

Ingang Hubertuspark:


Werkzaamheden Hubertuspark
Ingang Landscheidingsweg:


werkzaamheden Landscheidingsweg:
See less See more
4
1 - 14 of 140 Posts
Filumpie

http://www.youtube.com/watch?v=lDCBZiMmPF8

Die vent in dat filumpie zegt dat die tunnel 1,8 km word, terwijl ut toch echt 1,6 is, ma ja wel geinig.
Versterking

:lol: Btw, ik kom De Haag ff versterrukuh hier :)
^^ ^^ daar ka je wel is gelijk in hebben.

^^ hoi spartanni, thnx, en hallo aan iedereen hier :)
Boren Hubertustunnel klaar.

Eerste en kort bericht hier over.

http://teletekst.nos.nl/gif/images/120-01.gif
^^ link doet het niet.

pagina 120 nos teletext
^^ :eek:kay:

Tweede buis Hubertustunnel af

05-06-07 08:06


DEN HAAG - De tweede tunnelbuis van de Hubertustunnel in Den Haag is een feit. Maandagavond werden in aanwezigheid van de buurtbewoners de laatste meters doorboord.

Daarmee ligt de bouw van de langste stadstunnel van Nederland nog steeds op schema. Op 28 juni volgend jaar moet de ruim 1600 meter lange tunnel worden geopend. De machine heeft zich met een gemiddelde snelheid van twintig meter per dag onder de Haagse binnenstad geboord.

De aanleg van de Hubertustunnel, een verbinding tussen de snelweg A4 en Scheveningen, begon in 2004. De eerste buis was op 13 november vorig jaar klaar. Het boren van de tweede buis liep enige vertraging op, omdat de boormachine achttien meter voor het eindpunt kapot ging.

http://denhaag.rtvwest.nl

Een project wat, tot nu toe, zo goed als zonder noemenswaardige vertraging is verlopen en ook nog is 3 weken eerder klaar is dan gepland.
De boor kan nu alvast richting Trekvliettrace vervoerd worden voor de volgende klus :)
See less See more
Ziet er vrij smal uit voor een 2baansweg, of lijkt dat maar zo.
Opening 1 oktober

Bouw Haagse Hubertustunnel binnen budget

De aanleg van de Hubertustunnel in Den Haag is vooralsnog binnen het budget gebleven. De langste stadstunnel van Nederland wordt woensdag door verkeersminister Camiel Eurlings geopend. Volgens een woordvoerster van de gemeente ligt Den Haag ‘financieel op koers’.

In 2002 besloot Den Haag tot de aanleg van de tunnel. Voor het project werd een budget beschikbaar gesteld van 155 miljoen euro (inflatie meegerekend). Hierin is ook de 5 miljoen euro meegerekend die Den Haag extra moest betalen voor de veiligheidsmaatregelen in de tunnel die voortkwamen uit nieuwe regelgeving omtrent tunnelveiligheid.

Rijkswaterstaat draagt 118 miljoen euro van het budget bij, de gemeente Den Haag betaalt 37 miljoen.

De Hubertustunnel is anderhalve kilometer lang. Hij begint op een steenworp afstand van Madurodam en eindigt nabij de Waalsdorpervlakte. Het diepste punt is 24 meter onder het maaiveld. Het tunnelstelsel bestaat uit twee aparte buizen, met elk twee rijstroken.

Het weekend na de opening door Eurlings kunnen automobilisten gebruikmaken van de onderaardse doorgang. Het gehele bouwproject rond de Hubertustunnel is echter nog niet afgerond.

Volgens planning moet nog tot juni 2009 worden gebouwd om een deel van de tunnel aan te sluiten op het Hubertusviaduct. ,,Pas daarna kan de financiële eindstand worden opgemaakt'', aldus de voorlichtster.

Bron: http://www.engineeringnow.nl/redactie/redactie_detail.asp?iNID=16314

Vanaf Hubertusviaduct de tunnel in. Er moet nog een aansluiting worden gerealiseerd vanaf de Raamweg (komende vanuit het centrum) op het Hubertusviaduct om vervolgens de tunnel in te kunnen rijden.


Idem 22 sept.


Tunneltraject


Vanaf de andere kant, De Landscheidingsweg


Idem


See less See more
6


De blauwe lijn is de oude route (Waalsdorperweg). De tunnel ligt aan de rand van militair terrein (niet geheel onder militair terrein natuurlijk), anders zou een baardman wel eens op een "geniaal" idee kunnen komen ;)
See less See more
^^ Ik zou morgen maar geen gebruik van de tunnel maken, wie weet klappen er een paar van die beruchte geel-groene exemplaren :)
^^ Koningstunnel ging ook goed :)

De verlichting valt op in de Hubertustunnel, een heel natuurlijk licht, lijkt wel daglicht ... Mooi traject en een echte verbetering. Heb er een fimpje van.
Auto met pech in de Hubertustunnel (filmpje)

DEN HAAG - Hij was slechts een paar uur open, of de eerste test voor de gloednieuwe Hubertustunnel diende zich al aan. Op het traject richting Wassenaar stond zaterdagmiddag een auto met pech.

De Hubertustunnel is zaterdagmorgen opengesteld voor het verkeer. Een automobilist die net een film over de nieuwe tunnel maakte, legde het tafereel op video vast. Duidelijk hoorbaar is de stem van een medewerker van de verkeerscentrale, die via een luidspreker de automobilist met pech oproept naar de dichtstbijzinde hulppost te lopen.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Haag functioneerden alle systemen naar behoren. "De automobilist is snel geholpen. De auto is weggesleept door een berger.''

Ze is zeer tevreden over de afgelopen dagen. ,,Maandag was een beetje spannend, omdat het de eerste dag met ochtend- en avondspits was. Gelukkig verliep alles zonder problemen. Het verkeer kon beide kanten goed doorstromen.''

Volgens haar moeten veel automobilisten nog wel wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. ,,Vooral het verkeer dat via het Hubertusviaduct de Waalsdorperweg op moet, rijdt nog wel eens per ongeluk de tunnel in. Hoewel het duidelijk staat aangegeven, is het voor veel automobilisten nog wennen dat ze al voor het viaduct de afslag naar de Waalsdorperweg moeten nemen.''

Bekijk het filmpje met het pechgeval in de tunnel: http://www.ad.nl/denhaag/stad/2674841/Auto_met_pech_in_de_Hubertustunnel.html
See less See more
1 - 14 of 140 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top