SkyscraperCity Forum banner
121 - 140 of 140 Posts

· Voorbijganger
Joined
·
6,077 Posts
Mooie tunnel, grote vooruitgang, maar ik moet me altijd inhouden niet 70 te gaan rijden. Ik zie echt niet waarom je hier maar 50 mag... :(
 

· Voorbijganger
Joined
·
6,077 Posts
Ik ben benieuwd hoeveel verzet er tegen de tunnel onder de Segbroeklaan zal komen. Ik krijg (als bewoner van de Bloemenbuurt) eens in de zoveel tijd een blaadje (Wijkwijs) in de bus en daar doet men niets anders dan klagen over de voorgenomen plannen. Ook is er al de nodige juridische bijstand ingevlogen om de plannen te dwarsbomen. Persoonlijk ben ik groot voorstander van de tunnels en ik vraag me dan ook wel eens af of die mensen nooit de wijk (of stad) uit hoeven...
 

· Registered
Joined
·
7,171 Posts
dinsdag 26 mei 2009

Tunnelkennis naar Limburg

Door PETER KOOP

DEN HAAG - Het succes van de Hubertustunnel in Den Haag is ook bij andere overheden opgevallen.

De Hubertustunnel van binnen. FOTO ANP
De gemeente is door Rijkswaterstaat gevraagd expertise te delen om de veiligheid van de tunnels van de rijksweg A73 bij Roermond op orde te krijgen.

Volgens een woordvoerster van wethouder Smit (VVD, verkeer) zijn er al gesprekken geweest met ambtenaren van Rijkswaterstaat die zich bezighouden met de tunnels in de A73. "Het rijk had zelf aangegeven graag gebruik te willen maken van de goede ervaringen en opgedane inzichten bij de Hubertustunnel. In deze gesprekken ging het vooral om het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van besturingssystemen en tunnels.''

Sinds begin 2008, toen de tunnels van de A73-Zuid gedeeltelijk werden opengesteld, is de autosnelweg honderden keren afgesloten geweest. De tunnels bleven in deze periode van anderhalf jaar gemiddeld een halfuur per dag gesloten. In de meeste gevallen kwam dat door te hoge vrachtwagens. De autosnelweg had op 1 januari 2008 volledig open moeten gaan, maar door problemen met de veiligheidssystemen werd de opening vertraagd.

De ingenieurs van Rijkswaterstaat kunnen op dat gebied wellicht nog het een en ander opsteken van hun Haagse collega's. Op de vraag waarom het bij de Hubertustunnel allemaal zo voorspoedig is verlopen, zegt de woordvoerster: "Goed projectmanagement en een goed projecteam. Niet alleen aan de gemeentelijke kant, maar ook aan de kant van de aannemer.'' De Hubertustunnel werd het afgelopen jaar vrijwel binnen het gestelde schema opgeleverd. Ook de kosten bleven nagenoeg binnen de begroting.

De belangstelling van Rijkswaterstaat is een opsteker voor Den Haag, dat na het fiasco met de tramtunnel wel wat goed nieuws kon gebruiken. Dat project kende tegenslag na tegenslag en werd in 2004 met een jarenlange vertraging opgeleverd.
 

· Premium Member
Joined
·
41,337 Posts
^^ Het zou zomaar kunnen. :(
 
121 - 140 of 140 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top