SkyscraperCity banner

241 - 260 of 319 Posts

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
942 Posts
Het huurcontract voor "De Kazerne" loopt voor de 5e keer af. Dit najaar komt het gewijzigd bestemmingsplan rond "De Kazerne" naar de raad. Mede afhankelijk daarvan hoe snel dat er doorheen wordt gejaagd en kan het project Levels in gang worden gezet.

• De Nota van Uitgangspunten Twickelstraat komt in oktober van dit jaar naar de raad.
• Het gewijzigd bestemmingsplan rond de Kazerne komt in het najaar naar de raad.
• De motie van sociale bedrijfshuisvesting wordt z.s.m. afgedaan.
Het huurcontract van Realvisie met de gemeente was tijdelijk en liep van 16 april 2011 tot 15 april 2018 en is na die datum 5 x verlengd. De huidige termijn loopt op 31 december 2020 af.
Eventuele verhuizing van bedrijven naar deze locatie. Ligt naast project "De Parel van Moerwijk"

Twickelstraat herontwikkeling schoolgebouw

Het schoolgebouw aan de Twickelstraat 5 is tijdelijk antikraak in gebruik. In de periode mei 2020 tot mei 2021 biedt de school tijdelijk onderdak aan een andere school. Aansluitend heeft de gemeente plannen voor de herontwikkeling van het gebouw. Hierbij blijft een deel van het oude schoolgebouw behouden met bedrijfsruimtes.

Voor het andere deel van het terrein zijn nieuwbouwplannen. Zo zijn er plannen voor nieuwbouw van de Blokpoelschool en aan de kant van de Zijpendalstraat de bouw van woningen, appartementen en woon-werkwoningen.
Links: Raadsinformatie idem en Moerwijk-Oost
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Niet te onderschatten toevoeging aan de Haagse skyline, met torens van 100 en 70 meter.
 
  • Like
Reactions: GrijzePilion

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
942 Posts
Idd, met even verderop Hoge Vrijheid die dit jaar nog moet starten. Skyline station Moerwijk t/m station Laan van NOI en van CS t/m station Voorburg. Een kruisende skyline. Knallen in 2021.
 

·
Registered
Joined
·
354 Posts
106meter dus voor de hoogste van de drie. Is een lekkere hoogte hoor voor die plek, dat oogt daar in die vlakke omgeving enorm hoog. Klein stukje verderop straks Calandkade met nieuwe bebouwing en toren bij de Petroleumhaven. Dit project bij station Moerwijk kan in het grotere geheel best wel eens heel mooi uitpakken, een soort overgang van Zuid-West naar een soort binnenstedelijk gebied wat zich vanuit hier uitstrekt naar alle kanten van het CID.

Edit: Ik zie dat user Okidokio hierboven bijna precies hetzelfde zegt 😁
 

·
Registered
Joined
·
254 Posts
Met de vrij diepliggende inpandige balkons en aangrenzende woonkamers, die op het noord/noordoosten liggen, zullen op de donkere dagen de lampen al vroeg aan moeten met zo'n dichte hoek. Zal het gebouw ook goed doen minder steen/metselwerk toe te passen.De buitenruimte ziet er daarentegen wel een heel stuk beter uit.

MooneyeLevels360Tour

MooneyeBefore/after
Je hebt wel privacy zo op je balkon
 

·
Registered
Joined
·
8,338 Posts
De eerste bewoners van de moerwijk waren behoorlijk blij met hun standaard gas licht cv en badkamer hoor.
Natuurlijk had escamp al 20 jaar plat gemoeten.
Maar in de context van dat liedje en de atlantikwall door de stad heen (125000 dakloze hagenaars) is het zeer begrijpelijk als je weet dat de helft van den haag tot in de jaren 60 70 geen badkamer had en je je haar in de gootsteen moest wassen. Ga ook maar eens kijken naar fotos van kinderen uit de jaren 50 en 60 dan zie je ze altijd in een badje buiten op de stoep wassen.
Moerwijk was een prachtige nieuwe groene volksbuurt met her en der zelfs nog een poging tot aardige architectuur, iets waar ze verderop maar totaal mee gestopt waren want vanaf het zuiderpark tot de lozerlaan is het vochtige schimmel op de muur eenheidsworst"architectuur".
Maar inmiddels zijn ook deze woningen achterhaald en doordat de gemeente niet inspeelt op die veranderingen zijn de moerwijkers al lang doorgereisd naar de vinexwijken.

Misschien is het beter je af te vragen hoe men een wijk heeft kunnen laten afglijden van bewierookt in het volkslied tot wat het nu is.

2 voorbeeldjes van toch wel mooie straatjes die moerwijk ook nog heeft.

1

2
 

·
Registered
Joined
·
109 Posts
Je hebt wel privacy zo op je balkon
Best raar idd, op het noordoosten de balkons. Als ze de toren ruim een kwartslag zouden draaien dan hebben ze nog avondzon op hun balkon + uitzicht over hele stad en zee. Denk meteen tot +10% woningwaarde.
Leuke toren wel voor moerwijk, gaat de skyline flink verbreden.
 
241 - 260 of 319 Posts
Top