SkyscraperCity banner

1 - 20 of 166 Posts

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #1
De grootste transformatie in Den Haag en waarschijnlijk ook in Nederland verdient wel een eigen thread.

MAAN
https://www.maandenhaag.nl/

MAAN is een gebied waar je heerlijk kan genieten van je privacy. Veilig en comfortabel. Een plek die tegelijkertijd uitnodigt om lekker naar buiten te gaan: in het groen op de binnenplaats of gezellig in de stad, waar je zo bent. Fiets en auto zijn onder handbereik en het station bevindt zich op loopafstand. MAAN wordt getransformeerd tot een aantrekkelijk woon-werkgebied. Door ons, maar vooral door haar nieuwe bewoners: pioniers met ambitie en drive.


EEN NIEUWE MIX VAN WONEN EN WERKEN

Met de transformatie van MAAN ontstaat er een nieuw dynamisch gebied met een mix van wonen en werken. Passend bij het bestaande architectonische karakter krijgen de 5 transformatie gebouwen een compleet nieuwe uitstraling. Door nieuwe balkons en terrassen verandert het aanblik van de gebouwen volledig. De herinrichting van de tuinen en ruimtes tussen de gebouwen versterkt dit nog meer. De CompaNanny kinderopvang ligt in het gebied, zowel deze kwalitatieve kinderopvangvestiging als KPN blijven voorlopig gevestigd op het Maanplein.
Prognose planning

Start transformatie
3e kwartaal 2017

Start verhuur
1e fase vanaf 4e kwartaal 2017

Oplevering
1e fase vanaf 1e kwartaal 2018
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #2

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #3
Het officiele startsein voor de start van de transformatie is gegeven, al zijn ze nu al een tijdje bezig.


Borghese Real Estate en COD starten herontwikkeling Maanplein Den Haag

Date:08 november, 2017

Vandaag heeft wethouder Boudewijn Revis (stadsontwikkeling kerngebieden) het officiële startsein gegeven voor de herontwikkeling van het KPN complex aan het Maanplein in Den Haag. Borghese Real Estate en COD transformeren het 80.000 m² grote kantorencomplex op De Binckhorst tot een dynamisch en aantrekkelijk woon-werkgebied met circa 600 tot 700 woningen en 35.000 m² vernieuwende kantoorconcepten, horeca, retail en leisure.

Boudewijn Revis: “De Binckhorst is een belangrijke stadsentree voor Den Haag. Stap voor stap wordt de verrassende kant van het Haagse centrum veranderd in een aantrekkelijke woon-werkomgeving waarbij het groen en een goed ingerichte buitenruimte de aantrekkelijkheid van het gebied sterk verbetert.”

Transformatie van kantoren naar woningen
Inmiddels is gestart met de transformatie van zes kantoren naar 246 vrijesectorhuurwoningen, 20 sociale huurwoningen en drie commerciële ruimten. De gebouwen krijgen een compleet nieuwe uitstraling door nieuwe balkons en terrassen. De tuinen en ruimtes tussen de gebouwen worden heringericht. De hoogwaardig afgewerkte woningen met een oppervlak van circa 60 tot 130 m2 hebben meer dan 3 meter hoge plafonds. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats en berging. De bewoners kunnen gebruik maken van het serviceconcept James, een online ‘personal assistent’, voor het regelen van dagelijkse zaken van stomerij tot het ontvangen van pakjes en het inschakelen van een oppas of klusjesman. Naar verwachting worden de appartementen tussen april en augustus 2018 opgeleverd. INBO, TConcepT en Delta Vorm Groep dragen zorg voor het ontwerp van de gebouwen en de openbare ruimte. Aannemer is Pleijsier Bouw. De woningen worden turnkey afgenomen door Amvest, namens een van haar institutionele klanten.

Start verhuur
Aanstaande zaterdag 11 november start de verhuur van de eerste woningen. Er hebben zich al meer dan 1.000 geïnteresseerden gemeld. Belangstellenden kunnen zich nog registreren op de site www.maandenhaag.nl. Verwey en TW3 dragen namens Amvest zorg voor de verhuur van de woningen.

De komende jaren zal KPN zich verder terugtrekken uit het Maanplein. Borghese en COD zullen deze vrijkomende panden gefaseerd transformeren naar eigentijdse kantoren en woningen. Ook is er ruimte voor nieuwbouw. Het hoofdkantoor van KPN blijft gevestigd op het Maanplein.
http://borgheserealestate.nl/portfo...n-cod-starten-herontwikkeling-maanplein-haag/
 

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Het hoofdkantoor van KPN blijft gevestigd op het Maanplein
Eh, hier wordt waarschijnlijk iets anders mee bedoeld dan zoals het hier staat, anders zou het best nieuws zijn dat de verhuizing naar Rotterdam van het hoofdkantoor niet door gaat..
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #5
Er wordt natuurlijk mee bedoelt dat KPN hier nog met een kantoor blijft zitten en (nog) niet helemaal weg gaat.
 

·
The only way is up
Joined
·
84,692 Posts
^^ Zoiets ja. de verbouwing in het Rotterdamse kantoor is al vergevorderd (zowel binnen als buiten) en het zou onwaarschijnlijk zijn als men de verhuizing terug draait.
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #9

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #14

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #16

·
Registered
Joined
·
157 Posts
Ik woon hier tijdelijk tot De Stadhouders opgeleverd wordt. Is prima hier. Hoge plafonds, originele indeling en goede voorzieningen.

We kregen bericht dat er binnenkort een volleybalveld wordt aangelegd op het middenterrein. In de volgende fase worden nog 2 kantoorgebouwen getransformeerd en komt er op de hoek van de Regelusweg en de Maanweg nog een nieuw gebouw. Ook krijgt het middenterrein tot een enorme glazen overkapping met horeca.
 

·
Registered
Joined
·
540 Posts
Zou gaaf zijn geweest als ze in plaats van dat witte natuursteen groen verkleurd koper hadden gedaan. En Nederlands eerste fontein hadden aangelegd voor het maanvormige gebouw. En een messing kleur hadden gebruikt voor de balkons ipv zwart. En plantenbak relingen voor ieder raam voor wat groen. Zijn maar ideetjes...
 
1 - 20 of 166 Posts
Top