SkyscraperCity banner

141 - 160 of 166 Posts

·
HHF user
Joined
·
2,138 Posts
Mogelijk is slopen en bouwen -zie de kwaliteit van de Neherkade nieuwbouw- uiteindelijk significant goedkoper dan strippen en opnieuw aankleden/inrichten...

Mogelijk is het ook bouwtechnisch niet mogelijk geweest, of dus slechts tegen onaanvaardbaar geachte kosten, het huidige gebouw te transformeren.

Zullen we het ooit te weten komen?
 

·
Registered
Joined
·
8,323 Posts
Ik kan mij nog herinneren dat vlak na de bouw van die panden van kpn er scheuren kwamen in de vloeren en dat de panden op instorten stonden.
Een timmerman van Ballast Nedam constateert in alle vroegte flinke scheuren in zes kolommen van het kantoorgebouw. In een kan hij zelfs zijn hand steken.
italiaanse toestanden kennelijk tijdens het bouwen.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Scheuren waren in het pand haagse veste 4 aan de zonweg/regulus weg. Kwam door uitzetten parkkeer dek door warmte en de spleet tussen het dek en pand lag vol met puin. Ik werkte toen in het kantoor. 2 van de 3 vleugels zijn toen tijdelijk ontruimd.
 

·
Registered
Forum Hadriani
Joined
·
6,058 Posts
Scheuren waren in het pand haagse veste 4 aan de zonweg/regulus weg. Kwam door uitzetten parkkeer dek door warmte en de spleet tussen het dek en pand lag vol met puin. Ik werkte toen in het kantoor. 2 van de 3 vleugels zijn toen tijdelijk ontruimd.
Toch ook niet bij KPN?
 

·
Registered
Joined
·
7,491 Posts
Mogelijk is slopen en bouwen -zie de kwaliteit van de Neherkade nieuwbouw- uiteindelijk significant goedkoper dan strippen en opnieuw aankleden/inrichten...

Mogelijk is het ook bouwtechnisch niet mogelijk geweest, of dus slechts tegen onaanvaardbaar geachte kosten, het huidige gebouw te transformeren.

Zullen we het ooit te weten komen?
Je had dit ongetwijfeld kunnen transformeren, maar daar hadden nooit 140 woningen in gepast. Het vervangen door een veel groter gebouw levert waarschijnlijk meer op.

Laatst ook nog maar een plaatje van gemaakt, voor die plat gaat:

 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts

Omgevingsvergunning - Aangevraagd, hoek Maanplein ongenummerd en de Maanweg ongenummerd (Maanplein hoekblok)

Algemene informatie
Het tijdelijk aanleggen van een in- of uitrit ten behoeve van nieuwbouwactiviteiten hoek Maanplein ongenummerd en de Maanweg ongenummerd (Maanplein hoekblok)

Welstand:
2 hoek Maanplein en Maanweg ongenummerd (Maanplein
hoekblok)
Wcie 20210113/201915492
Bouwen: het bouwen van 140 woningen, detailhandel en een parkeergarage hoek
Maanplein ongenummerd en de Maanweg ongenummerd (Maanplein hoekblok).
Dit plan is op verzoek van de project inspecteur van de agenda gehaald.
 

·
Registered
Joined
·
4,000 Posts
Je had dit ongetwijfeld kunnen transformeren, maar daar hadden nooit 140 woningen in gepast. Het vervangen door een veel groter gebouw levert waarschijnlijk meer op.

Laatst ook nog maar een plaatje van gemaakt, voor die plat gaat:

totzover de duurzaamdenhaag aspiraties van dit college: de boekhouders maken binnen DSO en college de dienst uit.
 

·
Registered
Joined
·
157 Posts
In de nieuwsbrief aan de (ex-)bewoners wordt het nieuwe ontwerp voor het hoekblok toegelicht met de verwachting dat de bouw vanaf eind maart kan starten (onder voorbehoud verlenen omgevingsvergunning in februari).
In maart wordt tevens gestart met sloop voor Maanplein 110, na de bouwvakantie start van de bouw.
IMG_3108.JPG
IMG_3107.JPG
 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Volgende week weer op de agenda;
3 Maanplein ongenummerd en de Maanweg ongenummerd (Maanplein hoekblok)Wcie 20210210/201915492
Bouwen: het bouwen van 140 woningen, detailhandel en een parkeergarage hoek Maanplein ongenummerd en de Maanweg ongenummerd (Maanplein hoekblok).

Akkoord
Het bouwplan is getoetst aan de Welstandsnota.De commissie was eerder reeds akkoord met de hoofdopzet van het ontwerp, maar zij zag nog belangrijke en substantiële aandachtspunten in het gebouw op zichzelf als de inpassing in de omringende openbare ruimte. In de uitwerking mistte zij nog robuustheid en duurzame kwaliteit om het een hoogwaardige toevoeging aan de Binckhorst te laten zijn.In het voorliggende aangepast ontwerp is er een switch gemaakt in materiaal en concept. Het metselwerkachtige materiaal voor de bovenbouw is vervangen door een wisselend geprofileerde aluminium plaat waarmee een sterk beeld wordt gerealiseerd. Het beton van de onderbouw is nader gespecificeerd, in details aangepast en overtuigt.

De installaties op het dak zijn voldoende teruggeplaatst om niet tot een verstoring in het beeld te leiden en de soundboxen zijn volledig in het gevelbeeld geïntegreerd.Er zijn aanvullende gegevens overlegd die de maakbaarheid van het landschap onderbouwen en het hoogteverschil aan de Regulusweg-zijde is verder en voldoende overtuigend uitgewerkt.
 
141 - 160 of 166 Posts
Top