SkyscraperCity banner

1 - 20 of 104 Posts

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #1
Vanwege het aantal kleinere projecten hierbij de overzichtsthread voor de wijk Mariahoeve.

Iedereen is uitgenodigd om informatie en beeldmateriaal bij te dragen.


Ik zal beginnen met enkele projecten die nu actueel zijn.
 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #2
Isabellaland

Isabellaland, een nieuwe buurt Mariahoeve is 1 van de locaties die wordt gerealiseerd door het uitgeven van vrije kavels. Mensen kunnen zelf hier een kavel kopen en een huis laten ontwerpen. Echter zie je natuurlijk ook direct bedrijfjes die hierop inspringen en concept aanbieden waarbij de koper van een kavel na de koop alles uit handen geeft. Het is dan alleen nog maar een ontwerp uitkiezen uit een catalogus waarna alles wordt geregeld inclusief de bouw.

http://denhaag.nl/home/bewoners/to/Kavels-te-koop-in-Isabellaland.htm

locatie: http://goo.gl/maps/cBVwH

impressie van de gemeente:

2 verschillende concepten voor die worden verkocht voor deze locatie:


Wonen à la Carte in Isabellaland

http://isabellalandalacarte.nl/Projectinformatie/Isabellaland/default.aspx


Wonen à la Carte: je eigen huis naar je eigen idee

Wonen à la Carte is een nieuwe vorm van begeleid particulier opdrachtgeverschap. Door een gemakkelijk ontwerpproces heb je optimale vrijheid in het ontwerp van je eigen woning. Nadat je een reservering neemt op één van de kavels bij de gemeente Den Haag, kies je bij Wonen à la Carte de vorm en grootte van je woning. Vervolgens begeleiden de woonconsulent en architect je bij de indeling, gevels en afwerking van je woning.

Wonen à la Carte werkt heel eenvoudig

Met Wonen à la Carte ontwerp je je eigen woning aan de hand van een menu. Dit menu helpt je in stappen je eigen woning te creëren. Zo zie je je eigen woning geleidelijk tot stand komen. Wanneer je je inschrijft nemen wij contact met je op voor een introductiegesprek. In dit gesprek licht de woonconsulent Wonen à la Carte toe.

Wonen à la Carte is er ook voor jou

Wonen à la Carte is voor iedereen bereikbaar. Het is niet duurder dan een vergelijkbare nieuwbouwwoning. Op elk moment in het proces weet je wat je keuzes uit het menu kosten. Zo realiseer je je eigen woning, helemaal naar je eigen idee.

Speciale kennis heb je zeker niet nodig! Onze ervaren en deskundige consulenten helpen je bij elke stap in het gehele proces. Zo wordt het ontwerpen van je eigen woning niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel erg eenvoudig.
impressie:
We Build Homes

http://www.webuildhomes.nl/project/den-haag-isabellaland/

Jij kiest, wij bouwen
Stel je eens voor dat je zelf jouw droomhuis, onder architectuur ontworpen, zou kunnen uitkiezen. Een duurzaam huis bovendien, voor een betaalbare prijs en met een lage energierekening. Kan dat? Bij WeBuildHomes wel. Wij vinden dat iedereen recht heeft op architectuur en keuzevrijheid voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis. Daarom introduceren we een online bibliotheek vol unieke huizen, door verschillende architecten ontworpen. Jij kiest daaruit jouw droomhuis en wij regelen dat het gebouwd wordt, zonder zorgen. Zo snel en simpel kan het zijn.

In de buurt komt ook nog een rijtje dat in 1 keer wordt ontwikkeld door een ontwikkelaar.

De 14 van Isabellaland

http://www.isabellaland.nl/

https://www.facebook.com/pages/Isabellaland/1378734432365911

 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #3

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #4
2 projecten aan het Finnenburg.


Het eerste is de grondige renovatie van de sociale huurflatjes, deze zouden worden gesloopt maar dat is vanwege de crisis in sociale huursector niet doorgegaan.

Finnenburg A - Mariahoeve Den Haag

Langs de Finnenburg en Hongarenburg in Mariahoeve in Den Haag staan twaalf woongebouwen met 204 sociale huurwoningen die een grondige opknapbeurt krijgen. Een klankbordgroep dacht tijdens de voorbereidingen mee over de aanpak en het kleurgebruik. Het onderhoudsproject loopt naar verwachting tot medio 2015. Zodra het onderhoud aan een woongebouw klaar is, komen de woningen beschikbaar voor de verhuur. Dit vindt stapsgewijs plaats. Op de impressie is te zien hoe de woningen er uit komen te zien. Groot pluspunt is de sterk verbeterde isolatie – na het onderhoud hebben de woningen energielabel C.


Gewijzigde plannen

De woongebouwen aan de Finnenburg en Hongarenburg vormen samen het complex Finnenburg A. Het project Finnenburg A veranderde van een nieuwbouwproject in een onderhoudsproject door de ontwikkelingen die Vestia doormaakte. Door het derivatendebacle was het voor Vestia niet meer mogelijk om nieuwbouw te ontwikkelen. Ook de sloop- en nieuwbouwplannen voor de woongebouwen van Finnenburg moesten we herzien. Er bleek ruimte om hier te investeren in onderhoud en zo blijven de woningen behouden voor de sociale huur.
http://www.vestia.nl/OverVestia/WatWijDoen/Projectenoverzicht/Pages/WoningenDenHaagFinnenburg.aspx

Direct hiernaast waar de flats in 2007 en 2008 nog wel waren gesloopt een nieuwbouw project met eengezinswoningen.

De Nieuwe Maria's
ERA Contour ontwikkelt in de Haagse wijk Mariahoeve circa 20 eengezinswoningen. In 2009 leverde ERA Contour al de 88 naastgelegen herenhuizen op. De 20 nieuwe maria's zijn allemaal verkocht en de bouw is gestart. In de zomer van 2015 zijn de woningen gereed.
http://www.denieuwemarias.nl/

 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #5

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
Project aan de Ametisthorst.


Het Sieraad van Haagse Hout

De verbinding tussen de edelsteenhorsten

De verschillende edelsteenhorsten van het Haagse Hout worden binnenkort met elkaar verbonden door Het Sieraad. De 15 tot 18 grondgebonden woningen worden sierlijk en ruim opgezet en hebben een woonoppervlakte vanaf circa 110 m2 en een tuin gelegen op het Zuidwesten (inclusief achterom en berging). Het winkelcentrum Mariahoeve ligt op een paar minuten loopafstand, hier vind je bijna 40 winkels bij elkaar! Met de tram bij de hand, ben je in korte tijd in de binnenstad van Den Haag. Met uitvalswegen richting Rotterdam en Amsterdam in de buurt wordt Het Sieraad een gemakkelijk te bereiken en te verlaten gebied om in te wonen en te leven.

HIGHLIGHTS Het Sieraad

Circa 15 tot 18 ruime grondgebonden woningen;
Naar eigen SMAAK samen te stellen;
Woonoppervlakte variërend vanaf ca. 110 m2;
Kaveloppervlakte variërend vanaf ca. 80 m2;
Zonnige tuinen (zuidwesten);
Winkelcentrum Mariahoeve op loopafstand;
Dichtbij uitvalswegen.
http://www.sieraadvanhaagsehout.nl/Het-Sieraad-van-Haagse-HoutUpdate 28-12-2014


IMG_4532 by Momo1435, on Flickr


IMG_4533 by Momo1435, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #8
Aan de Haverkamp wordt het volgende project gerealiseerd op de locatie van een oud schoolgebouw.


De HaverHof

Mijn thuis & tuin in Mariahoeve

Groen, gezellig en ruim wonen
Aantrekkelijke eengezinswoningen in het groen, met een scherpe prijs, dat is wonen in ‘De HaverHof’. De drielaagse woningen bieden alle ruimte, met drie slaapkamers en de mogelijkheid tot zelfs 5 slaapkamers.

De achtertuinen zijn minstens 12 meter diep en De HaverHof grenst direct aan een gemeenschappelijke buurttuin en het Haverkamp-park met onder meer speeltoestellen.

Groen, kindvriendelijk, gezellig en ruim, De HaverHof heeft het allemaal!
http://www.dehaverhof.nl/project/


Helaas geen update foto, ik was hier afgelopen zondag niet langsgelopen.
 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #9
En ook dit project dat ik recent in het projectenoverzicht had gepost, ik weet alleen niet hoe actueel dit nog is. Ik weet niet of de kerk de ontwikkeling rond heeft kregen en of dat nog zal gebeuren.


Pax Christikerk | Den Haag Mariahoeve

Sloop bestaande kerk/ nieuwbouw kerk en woningen

http://www.nl-development.nl/paxchristiwonen.html

Bestemming | 70 Starterswoningen (koop en huur) in combinatie met nieuwe kerk, commerciële ruimte en parkeergarage
Samenwerking | Pax Christikerk, Gemeente Den Haag
Omzet | 14 mio
Architect | KCAP
Status | in ontwikkelingupdate 28-12-2014


IMG_4527 by Momo1435, on Flickr
 

·
Registered
Joined
·
343 Posts
Al met al toch redelijk wat projecten. Het is een wijk met potentie, en krijgt hiermee een betere mix van hoog en laagbouw. Ligging vd wijk is top, dichtbij centrum, snel op de snelweg en veel mooi groen in de buurt.
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Als de gemeente hersens had gehad, had ze in Mariahoeve nieuwbouw voor de strafgevangenis Scheveningen laten bouwen en op die locatie woningen.

Het is mij een raadsel, los van de geschiedenis van die plek, waarom boeven op een toplocatie worden vastgezet.
 

·
Registered
Joined
·
343 Posts
Wanneer is die keuze gemaakt? En zit er ook niet een psychologische component aan. Straf is erger als je uitzicht hebt op genietende vrije mensen?
 

·
Registered
Joined
·
219 Posts
Als de gemeente hersens had gehad, had ze in Mariahoeve nieuwbouw voor de strafgevangenis Scheveningen laten bouwen en op die locatie woningen.

Het is mij een raadsel, los van de geschiedenis van die plek, waarom boeven op een toplocatie worden vastgezet.
Waarom deel je dit hier? Lijkt me niet veel van doen te hebben met deze wijk.
 

·
Moderator
Joined
·
45,960 Posts
Discussion Starter #17
Het is ook wel een erg random gedachtespinsel om de gevangenis te willen verplaatsen, laat staan naar deze wijk. Het is niet alsof er niet genoeg andere plekken zijn in de stad waar zo'n gevangenis zonder problemen naar toe zou kunnen worden verhuisd.
 

·
Bart van de Velde
Joined
·
1,348 Posts
Ik denk dat Charlie bedoelt dat dit een verstandige keuze was geweest voor de aanleg van Mariahoeve na de oorlog. Waarschijnlijk was dat destijds niet aan de orde.
 

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Even los daarvan, de gevangenis in Scheveningen heeft deels ook historische waarde omdat hier in de oorlog veel verzetsmensen zijn vastgehouden. Er waren vorig jaar plannen om de gevangenis te sluiten en als gevolg daarvan werd ook bekeken of het bekende 'Oranjehotel' daarna als monument verder zou kunnen gaan. Uiteindelijk zijn de plannen voor sluiting afgeblazen. Natuurlijk heeft niet het hele terrein deze historische waarde, maar je kunt dus niet zomaar alles slopen om er woningen te bouwen als je de historische waarde wilt blijven behouden.
 

·
Registered
Joined
·
290 Posts
Ik woon zelf in Mariahoeve dus ik zit met mijn neus boven op de bouwwerkzaamheden die momenteel bezig zijn. Ik moet over 2 weken mijn woning verlaten en staan dan dus op straat. Ik ben hard opzoek naar een woning in het Regentessekwartier dus mocht iemand op dit forum iets weten laat het dan alstublieft weten.:)

Hier ook twee foto's van mijn uitzicht, waarbij te zien is dat er nieuwe ramen en kozijnen worden geplaatst.

Mariahoeve by JvL Buildings, on Flickr

Mariahoeve 2 by JvL Buildings, on Flickr
 
1 - 20 of 104 Posts
Top