Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 248 Posts

·
HHF user
Joined
·
2,605 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
De bouw vordert goed en de volgende, laatste fase van Monarch lijkt ook weer een stapje dichterbij.

Want waar het de houten toren betreft is de site van PLP daarop aardig bijgewerkt: Zie: http://www.plparchitecture.com/oakwood-timber-tower-2.html

Naam: Oakwood Timber Tower 2, The Lodge.
Hoogte: 130 meter.
Met sky bar...

Status is “Feasability” en Provast wordt er nu ook als opdrachtgever genoemd. Mogelijk eigen thread binnenkort?

Ook een filmpje: http://www.plparchitecture.com/oakwood-timber-tower-2.html
 

·
Moderator
Joined
·
48,046 Posts
Een eigen thread is inderdaad wel een goed idee voor deze toren omdat die toch met hoofd en schouders boven de overige Monarch gebouwen uit zal steken.
 

·
Registered
Joined
·
913 Posts
Smullen geblazen mocht deze er echt gaan komen.
Eye catcher, goede hoogte zeker voor het Beatrixkwartier, "nieuw materiaalgebruik", zeer mooie top en een skybar wat willen we nog meer?
Provast is als 1 va de weinige toch lekker gedurfd bezig de laatste paar jaar.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Prachtig ontwerp, het wordt een heel interessant gebied samen met de grotiustorens en vervanging van het conservatorium. Zo krijgt het central innovation district in elk geval een waardig aanzien.
 

·
Registered
Joined
·
266 Posts
Prachtige toren en mooie hoogte! Ik hoop dat het doorgaat in deze vorm.
Zo'n mooi ontwerp zou ik misschien zelfs nog liever zien op een prominentere locatie, bv. bij het Spuiforum i.p.v. de torens die daar in de toekomst gaan komen of bij de Bellevuelocatie naast het CS.

Het ontwerp heeft wat weg van de UnipolSai Tower in Milaan en Tour D2 in La Defense.
 

·
Registered
Joined
·
2,468 Posts
Bijna te mooi om waar te zijn.
Zijn er al omwonenden of buurtcomité's aan het procederen tegen dit gigantische onding?!?
Waarna er natuurlijk in overleg met de buurt naar een oplossing gezocht wordt, het ontwerp wordt aangepast aan de eisen van de buurt en uiteindelijk dit als definitief ontwerp gepresenteerd wordt:(Plaatje had niet zo groot gehoeven maar het forum lijkt geen resize atrributen te ondersteunen)
 

·
Moderator
Joined
·
48,046 Posts
Het voordeel van deze locatie is dat er weinig bestaande woningen zijn die in de schaduw komen te staan van deze toren. De 2 torenstjes die er nu worden gebouwd natuurlijk, maar alle mensen die daar gaan huren zouden op de hoogte moeten zijn van deze toren.

Aan de andere kant van de Utrechtsebaan wordt er ook wel geklaagd. We zien de lucht niet meer door die hoge gebouwen wordt er gezegd door de mensen daar. Maar ze hebben er verder geen directe last van, ook al zouden ze gaan procederen dan hebben weinig kans van slagen.


Ik hou er ook gewoon van als een toren midden in de stad skyline staat. Niet elke bijzondere toren hoeft perse een prominente zichtbare plek te krijgen.
 
1 - 20 of 248 Posts
Top