SkyscraperCity banner

1041 - 1060 of 2238 Posts

·
Moderator
Joined
·
44,934 Posts
Discussion Starter #1,041
Wonen aan de Oude Haagweg


http://www.wonenaandeoudehaagweg.nl/

https://www.facebook.com/DeOudeHaagweg

Het project aan de Oude Haagweg is gestart met een massastudie voor twee appartementengebouwen. De architectuur van de gebouwen en de indeling van de woningen zijn dan nog blanco. Op verschillende momenten kunt u meedenken over het ontwerp. Door workshops, een poll en social media geven wij u deze mogelijkheid. Op dit moment is zijn er twee woonworkshops geweest. In de eerste workshop is vooral ingegaan op de architectuur en tijdens de tweede workshop hebben de aanwezigen hun eigen appartement ontwerpen. Ook heeft u op 3 ontwerpvarianten kunnen stemmen via een poll.

70 appartementen
Het project aan de Oude Haagweg 42-46 bestaat uit twee appartementengebouwen (vrije sector huur én koop) met eigen overdekte parkeerplaats en een berging. In elk gebouw komen ongeveer 30-35 appartementen met een lift.

Locatie
Loosduinen telt bijna 46.000 inwoners. Op de plaats waar nu de tram rijdt, lag vroeger de Loosduinse Vaart. Tuinders brachten hun groenten met een schuit naar de veiling. Het vroegere tuindersdorp is nu een stadsdeel en heeft nog altijd een dorps karakter. De appartementen liggen recht tegenover tramhalte Buitentuinen. Tramlijn 2 en buslijnen 26, 34 en 241 passeren hier.

architect: Klunder Architecten

locatie: http://goo.gl/maps/K3DVU


voorlopig ontwerp
vandaag


IMG_2650 by Momo1435, on Flickr


IMG_2653 by Momo1435, on Flickr
 

·
Registered
Joined
·
7,388 Posts
Nieuwsbericht van 4-12-2014:

Nera Vastgoed verwerft ‘Toren van Oud’ in Den Haag

Dochtervennootschap Catsheuvel BV, een samenwerking tussen Nera Vastgoed BV en Euraco BV, heeft de befaamde Toren van Oud verworven, gelegen aan de Catsheuvel in Den Haag. Het gebouw is gelegen direct naast het Congres centrum, Europol en in de directe omgeving van verschillende nationale en internationale bedrijven en ambassades. In nauw overleg met Bulhorst Architecten worden plannen gemaakt voor de herontwikkeling van dit gebouw.bron: Nera Vastgoed
 

·
Moderator
Joined
·
44,934 Posts
Discussion Starter #1,044
Ik weet niet hoe actueel dit is.


Pax Christikerk | Den Haag Mariahoeve

Sloop bestaande kerk/ nieuwbouw kerk en woningen

http://www.nl-development.nl/paxchristiwonen.html

Bestemming | 70 Starterswoningen (koop en huur) in combinatie met nieuwe kerk, commerciële ruimte en parkeergarage
Samenwerking | Pax Christikerk, Gemeente Den Haag
Omzet | 14 mio
Architect | KCAP
Status | in ontwikkeling
 

·
Maarten van der Meer
Joined
·
593 Posts
De render is wel heel vaag, maar juich ik vernieuwing overal in Mariahoeve toe. Alleen jammer dat het het zoveelste appartementencomplex is. Ik had liever eengezinswoningen of een echt hoge toren gezien.

Op de plaats van het voormalige ROC aan de Haverkamp komt trouwens een rijtje eengezinswoningen. Ziet er niet slecht uit: http://www.dehaverhof.nl/
 

·
Moderator
Joined
·
44,934 Posts
Discussion Starter #1,050
Is het niet een idee om een Mariahoeve thread te openen, er zijn nu genoeg kleinere projecten voor zo'n thread. En er zal de komende jaren nog genoeg worden gerenoveerd, herontwikkeld om zo'n thread ook levend te houden.
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,298 Posts
Kunnen we doen, maar het zou dan wel fijn zijn als iemand de moeite wil nemen een aantal van die projecten bijeen te zamelen en ze in de openingspost te zetten.
 

·
Registered
Joined
·
7,388 Posts
Hoop wel dat de plannen met de Toren van Oud iets anders gaan uitpakken dan op de render is te zien.
Mee eens, vind het nogal anoniem met deze glazen gevel. Ook jammer dat te toren zijn kenmerkende profiel verliest door die uitbouw aan de gevels.

Als je de plattegronden ziet dan snap je waarom dit gedaan is, het vloeroppervlak is minimaal.bron: Hoeksema & Van Kol samenwerkende architecten

In de nieuwe situatie moeten er zelfs twee mini appartementen per verdieping in komen.bron: Bullhorst Architecten Stedenbouwers
 

·
Registered
Joined
·
1,901 Posts

·
Premium Member
Joined
·
67 Posts
Wist niet zo goed waar dit te plaatsen, dus maar hier:http://www.omroepwest.nl/nieuws/17-...haagse-stadsentrees-krijgen-grote-opknapbeurt

Stiekem zijn dit grotendeels al lopende projecten die hier ineens bij elkaar opgesomd worden natuurlijk.
De route van het Spuiplein naar het Centraal Station – de Haagse Loper - wordt doorgetrokken naar de Theresiastraat. Zo moet het aantrekkelijker worden om naar deze winkelstraat te wandelen.

Ze weten wel dat er nog een station tussen ligt?
 

·
Gay love is love too
Joined
·
10,896 Posts
Wat doet het ertoe, voorlopig ligt er helemaal geen loper. En als dat goedkope Belgische natuursteen nog wat meer afbrokkelt, ligt er straks een blauw grindpad.
 

·
Moderator
Joined
·
44,934 Posts
Discussion Starter #1,058
De ambitie van Den Haag is om de komende jaren flink te gaan bouwen.

Den Haag al klaar voor nieuwe Woningwet

Naar verwachting nog voor de zomer afspraken met corporaties

Den Haag is als eerste grote gemeente in Nederland klaar voor de nieuwe Woningwet. De stad is bezig een ‘volkshuisvestelijke agenda' op te stellen, waarop woningcorporaties kunnen intekenen. Uniek is dat huurders hierbij zijn betrokken. Den Haag loopt hiermee vooruit op de nieuwe Woningwet, die in december door de Tweede Kamer is aanvaard en die naar verwachting begin dit jaar ook voldoende steun vindt in de Eerste Kamer.

Op de volkshuisvestelijke agenda komen onderwerpen te staan als de gewenste productie van huurwoningen, betaalbaarheid, duurzaamheid, bouwen voor bepaalde doelgroepen, inzet van mensen zonder werk en aanpak van knelpunten in probleemwijken.
Huurdersverenigingen hebben de agenda al kunnen bespreken. Volgende week buigt de gemeenteraad zich over het stuk, waarna het college van burgemeester en wethouders de definitieve agenda vaststelt. Die wordt dan aan de woningcorporaties voorgelegd met het verzoek een bod te doen. Daarna volgt een ronde van onderhandelingen. Naar verwachting kunnen de resultaten daarvan nog voor de zomer worden vastgelegd in prestatieafspraken.

Den Haag staat voor de opdracht om jaarlijks 1500 nieuwe woningen te bouwen om het groeiend aantal inwoners te kunnen huisvesten. De stad doet daarbij een beroep op de corporaties om de voorraad woningen met lage huren op peil te houden. Dat betekent niet alleen realisatie van goedkope huurwoningen, maar ook terughoudend zijn met het verkopen ervan.
Een andere belangrijke vraag aan de corporaties is huurders en buurtbewoners te betrekken en werkzoekenden in te schakelen bij plannen. Van groot belang is ook de vraag om het mogelijk te maken dat ouderen en mensen die zorg nodig hebben zelfstandig kunnen (blijven) wonen. Dat vergt niet alleen aandacht voor de bouw, maar ook voor de inrichting van de woonomgeving.
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/to/Den-Haag-al-klaar-voor-nieuwe-Woningwet.htm
 

·
Livin' 28-high
Joined
·
1,828 Posts
Hoorde vanmorgen op de radio (Wethouder van Bouwen & Wonen was te gast bij BNR) dat de Gemeente een uitdaging heeft: gerekend op een groei tot 515.000 in 2020, maar die grens halen we dit jaar al. Het aantal te bouwen woningen loopt dus behoorlijk achter, en is gebaseerd op die prognose... Ben heel benieuwd hoe dat van invloed is op de komende plannen, komende tijd.
 
1041 - 1060 of 2238 Posts
Top