SkyscraperCity banner

201 - 220 of 223 Posts

·
Unregistered User
Joined
·
4,116 Posts
Discussion Starter #201
Nieuwe tegenslag bij aanleg Rotterdamsebaan

Een nieuwe tegenslag bij de aanleg van de Rotterdamsebaan. De nieuwe grote ontsluitingsweg gaat later open dan gepland. Ook wordt de weg duurder dan gedacht. Dat schrijft de Haagse wethouder Anne Mulder (VVD) aan de gemeenteraad.

De bedoeling was dat de weg op 18 december van dit jaar in gebruik zou worden genomen. Maar door ‘tegenvallende resultaten van een aantal testen van de verkeers- en tunneltechnische installaties’ is er nu toch vertraging ontstaan. Ook speelt corona een rol. Daardoor kan minder personeel worden ingezet voor de testen. Dat valt niet meer in te lopen. Mulder denkt nu dat de eerste auto’s vier tot zes weken later gebruik kunnen gaan maken van de weg.
De vertraging heeft ook financiële gevolgen. Omdat personeel langer moet blijven werken, en de bouwplaats ook langer in gebruik blijft, lopen de kosten met één miljoen euro op. Dat bedrag komt helemaal voor rekening van de bouwer. Voor de gemeente is er een tegenvaller van ruim een ton, omdat er ook ambtenaren langer aan het project moeten blijven werken. Dit bedrag blijft wel binnen de begroting van het project.

Juli
De bedoeling was oorspronkelijk dat de Rotterdamsebaan al in juli van dit jaar open zou gaan. Maar in december vorig jaar moest toenmalig wethouder Boudewijn Revis al melden dat dit niet ging lukken. Hij dacht toen dat het monteren en testen van de verkeers- en tunneltechnische installaties een half jaar langer zou duren. Nu komen daar dus nog vier tot zes weken bij. Revis maakte vorig jaar ook duidelijk dat de vertraging van destijds ook al leidde tot hogere kosten. Anderhalf miljoen euro per maand, ook voor rekening van de Combinatie Rotterdamsebaan, de aannemerscombinatie die de weg aanlegt.

Voordat de weg opengaat, moet eerst nog een zogenaamde openstellingsvergunning worden aangevraagd bij de Veiligheidsregio Haaglanden. De verwachting is dat dit midden december gaat gebeuren. Het duurt minimaal zes weken voordat die vergunning is beoordeeld, aldus Mulder. Zodra die binnen is, gaat de weg open. Een precieze datum geeft de wethouder nog niet.

 

·
Registered
Joined
·
788 Posts
Bizar helemaal als je bedenkt dat ik daar vorig jaar juni (2019!) al over het asfalt liep en de bouwkundige werkzaamheden nagenoeg afgerond waren.
Ben niet helemaal thuis in de infra wereld maar 1,5 testen lijkt me niet normaal en dat haal je eigenlijk ook uit het stuk.
 

·
Gay love is love too
Joined
·
11,763 Posts
"Exit" is gewoon een gangbaar Engels woord in bewegwijzering voor een (nood)uitgang. Net als het woord "stop" op deze borden:Dat is dus geen Nederlands. Wij hebben mazzel dat het woord "stop" in onze taal hetzelfde is als in het Engels, maar ook in Frankrijk en Duitsland staat er gewoon "stop" op die borden in plaats van "arrêt" of "halt".
 

·
Gay love is love too
Joined
·
11,763 Posts
Ja, en dan? Sta je in de andere tunnel. Wat moet je dan doen?
Dat is vrij standaard. De Westerscheldetunnel is er ook zo één. Een vierbaans autoweg verdeeld over twee tunnelbuizen. Als er in de ene buis een kettingbotsing is en er brand uitbreekt, moet je de andere tunnelbuis inrennen. En dan heb je in het slechtste scenario nog ruim 3 kilometer voor de boeg want dat kreng is 6,6 km lang. En er ligt geen voetpad in.

Ik ga ervan uit dat er in zo'n scenario vliegensvlug rode kruizen boven de toegangswegen komen, zodat het verkeer wordt stilgelegd.
 

·
HHF user
Joined
·
2,063 Posts
^ de volgende keer dat ik er de nooduitgang moet nemen zal ik het filmpje nog even tijdens het rennen afspelen, hopelijk zonder te struikelen ;)
 

·
Registered
Joined
·
896 Posts
"Exit" is gewoon een gangbaar Engels woord in bewegwijzering voor een (nood)uitgang. Net als het woord "stop" op deze borden:Dat is dus geen Nederlands. Wij hebben mazzel dat het woord "stop" in onze taal hetzelfde is als in het Engels, maar ook in Frankrijk en Duitsland staat er gewoon "stop" op die borden in plaats van "arrêt" of "halt".
 

·
Registered
Joined
·
386 Posts
Voortgang testen installaties
De afgelopen maanden is er hard gewerkt om alle installaties te testen die er straks voor zorgen dat je veilig en vlot over de Rotterdamsebaan kan rijden. Maar de resultaten van een paar testen vielen tegen en ook raakt de coronapandemie het werk. Hierdoor loopt het project vertraging op. De Rotterdamsebaan gaat niet half december, maar eind januari 2021 open voor verkeer.

Vanwege de coronapandemie kon een Oostenrijkse leverancier voor de zomer zijn werk niet komen doen, omdat zij niet mochten reizen. Hun werk werd uiteindelijk door een Nederlands bedrijf overgenomen. De afgelopen maanden zijn helaas medewerkers of hun gezinsleden besmet met het virus, en veel collega’s moeten daardoor thuisblijven. Het overgrote deel van het werk dat zij doen, kan niet vanuit huis gedaan worden. Vervangen van deze collega’s is heel lastig, omdat zulke specialisten haast niet te vinden zijn op korte termijn.

Dat neemt niet weg dat er in de afgelopen zomer ontzettend veel werk is verzet. Er zijn meer dan 50 verschillende installaties getest. Zowel stuk voor stuk als in samenhang met elkaar, zodat we zeker kunnen zijn van een goed werkende besturing en bewaking van de tunnel. Helaas duurde het langer voordat het netwerk dat hiervoor nodig is, stabiel functioneerde. Daardoor konden we een deel van de testen nog niet doen. In oktober is het probleem met het netwerk opgelost en zijn de testen alsnog uitgevoerd. En met goed resultaat, want hierdoor kon een belangrijke volgende stap worden gezet: de oefening met de hulpdiensten en de operators. Deze oefening was begin november en is goed verlopen.

Komende weken worden de laatste testen uitgevoerd en de bevindingen verwerkt van eerdere testen. De verwachting is dat de vergunning om de Rotterdamsebaan te openen voor het verkeer half december aangevraagd kan worden. Voor het beoordelen en verlenen van de vergunning is dan nog 4 tot 6 weken nodig.

Meer weten over de extra tijd die nodig is voordat de Rotterdamsebaan opengaat? Lees dan de commissiebrief die begin november door het Haagse college van B&W aan de raad is gestuurd.​
 
201 - 220 of 223 Posts
Top