SkyscraperCity banner

301 - 320 of 351 Posts

·
Registered
Joined
·
346 Posts
Heddes Bouw & Ontwikkeling sluit bouwteamovereenkomst voor 760 woningen in The Waldorp Four te Den Haag. heddes.nl/nieuws/2017/10…

dit meld het bedrijf zelf.
 

·
Registered
The Hague High-Rise
Joined
·
501 Posts
2021 staat in het teken van de bouw van de Waldorp Four. Op het nu nog braakliggende terrein aan de Waldorpstraat realiseert ontwikkelaar IC Netherlands 1.200 woningen, waarvan ongeveer de helft voor de toegelaten instellingen DUWO en Arcade. Primair staat de ontwikkelaar voor de voorbereidingen van de bouw aan de lat. De gemeente heeft een faciliterende rol.
Als ze volgend jaar niet in aanbouw gaan..

 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Discussion Starter #307
Benieuwd of hier ook Rijksgeld voor het HS kwartier in gaat. Goed, als het maar van de grond komt.
 

·
Registered
The Hague High-Rise
Joined
·
501 Posts
Dat denk ik niet, want dit valt niet onder het HS Kwartier.

Dat gezegd hebbende, vandaag waren ze bezig met het inmeten van een pointcloud, wat gebruikt kan worden om een BIM-model te maken. In opdracht van, jawel, Heddes.
Volgend jaar gaat het echt gebeuren ;)!
 

·
Hoogvlieger
Joined
·
1,741 Posts
In een pointcloud kun je niet wonen.

Wel goed dat er kennelijk beweging in zit, maar dit project staat bij mij al even op het lijstje 'eerst zien, dan geloven'.
 

·
Registered
The Hague High-Rise
Joined
·
501 Posts
Rondje Laakhavens

Laakhavens ligt aan de zuidrand van het Haagse centrum, ingeklemd door spoor, Laakkanaal en Rijswijkseweg. Marktpartijen hebben vooral aan deze randen posities ingenomen. Zo ontwikkelt IC Netherlands in de spoorzone langs de Waldorpstraat 1.200 appartementen in vier woontorens van 45 tot 76 meter. De ontwikkelende belegger nam de grondpositie over van Bond Development, die met Ten Brinke 870 woningen ontwikkelt langs het Laakkanaal. Het project gaat onverkort door, zegt IC Netherlands-ceo Wouter van den Eijnden stellig. ‘IC realiseert hier sociale huurwoningen, studentenwoningen en middeldure huur. De behoefte aan dergelijke betaalbare woningen blijft onverminderd groot. Arcade Wonen en Duwo zijn de beoogde afnemers van respectievelijk 220 sociale huurwoningen en 423 studentenappartementen, wij nemen de middeldure huurappartementen in eigen portfolio. De geplande startbouw is in het tweede kwartaal van 2021.’
 

·
Registered
Joined
·
1,213 Posts
Dan is dit project 4 jaar vertraagd, terwijl de vergunning al in de pocket was?

Ach, dit project kan me weinig meer bekoren, totaal irrelevant met al het échte hoogbouwspul wat onze kant op komt
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Discussion Starter #317
De bouw van 1.200 appartementen vind ik wel relevant.
 
  • Like
Reactions: Joz and DHFC070

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Gaat het dan toch eindelijk gebeuren?

Algemene informatie
Het bouwen van 4 middels lagere tussenblokken verbonden woongebouwen met daarin circa 1160 woningen, gebouwvoorzieningen en auto- en fietsparkeerplaatsen aan de Waldorpstraat ongenummerd tegenover de MegaStores (Waldorp Four)
 

·
Hoogvlieger
Joined
·
1,741 Posts
Al die vergunningaanvragen op de laatste dagen van het jaar zijn geen toeval. Die worden niet per se ingediend omdat een ontwikkelaar wil gaan bouwen, maar omdat ie zijn ontwikkelrechten voor de komende tijd zeker wil stellen. En de wethouder kan goede sier maken met zijn statistiekjes.
 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Heb je misschien wat info/onderbouwing over deze uitspraak? Op het gebied van de ontwikkelrechten? Ben wel benieuwd hoe het dan juridisch zit (mag ook een boek zijn of iets dergelijks).
 
301 - 320 of 351 Posts
Top