SkyscraperCity banner

21 - 40 of 235 Posts

·
Registered
Joined
·
1,655 Posts
Jezus, wat een belabberd stukje. Wat zegt hij hier nu eigenlijk?

Geen idee. Dat heb ik wel vaker met zijn stukjes. Hij probeert meestal een beetje te observeren en een eigen draai/kijk te geven op zaken die spelen in Den Haag, maar een heldere kijk is het niet altijd.
 

·
Registered
Joined
·
724 Posts
Ik heb de indruk dat iedere column van Bral een vermomde hulpkreet is. Hij zou het liefst terugkeren naar de jaren '80 toen zijn 'humor' nog relevant en bijtijds was.
Weet je wat dan weer wel grappig zou zijn; als blijkt dat Sjaak Bral het alter ego van Peter Drijver is. Overeenkomsten genoeg als je kijkt naar hulpkreten en hang naar vervlogen tijden....
 

·
Registered
Joined
·
1,889 Posts
Maar wat gaan ze nu precies met die Toren van Oud doen? Het stuk in het AD geeft geen details verder. Blijft de toren zoals hij nu is of wordt hij nog groter gemaakt? Hoe en waa komt die parkeergarage precies?
 

·
Registered
Joined
·
3,785 Posts
de toren wordt dikker -en visueel dus korter. vloeroppervlak wordt iets minder onbruikbaar. maar maak er maar snel een foto van want straks ben je het kwijt.
 

·
Unregistered User
Joined
·
3,868 Posts
:) De auteur van het artikel heeft humor:

De verruiming van de omvang met tien procent is volgens de ontwerpers nodig om bruikbare plattegronden te scheppen. Die waren, ondanks dat de functionele architect J.J.P. Oud ze ontworpen heeft, niet functioneel.
 

·
Registered
Joined
·
7,382 Posts
Kleine nuance: De toren wordt inderdaad wat dikker, maar voor de hoogte-breedte verhouding wordt een extra verdieping toegevoegd.
Als je op de impressies af moet gaan, zijn er 2 lagen toegevoegd.

maar maak er maar snel een foto van want straks ben je het kwijt.
Was er om die reden afgelopen weekend, je kan daar altijd op de warme belangstelling rekenen van de politie. Overigens werd vriendelijk gevraagd of ik hoge gebouwen fotografeerde.

 

·
Registered
Joined
·
7,382 Posts
Ook een uitgebreid artikel in de Volkskrant vandaag. Maar begrijp ik nu dat alle plannen waarbij de toren breder en/of hoger gemaakt zou worden niet doorgaan en de toren zijn huidige vorm en grootte blijft houden?

http://www.volkskrant.nl/binnenland/oudste-haagse-wolkenkrabber-krijgt-weer-bewoners~a4504975/
Volgens dit artikel gaat het om de oudste Haagse wolkenkrabber, opgeleverd in 1963. Dat klopt niet, want het eerste beton is pas gestort in 1964. De officiële opening met Prins Bernard was op 14 maart 1969.

Er zijn 2 andere Haagse torens opgeleverd in de jaren '60, het Transitorium (nu Castalia) en Nationale Nederlanden gebouw (nu Zilveren Toren).

Het Transitorium is gebouwd met de jackblock methode, waardoor zeer snel het hoogste punt is bereikt. Bij deze methode wordt begonnen met de bovenste etage en met vijzels wordt er steeds een verdieping onder gebouwd. De voortgang is goed te zien op deze (helaas kleine) fotoserie. In februari 1968 verhuizen de eerste ambtenaren naar het hoogste gebouw van Nederland.

De 75m hoge toren van Nationale Nederlanden werd op 14 oktober 1969 geopend, ook weer door Prins Bernard.
 

·
Registered
Joined
·
3,785 Posts
officieus gelden 'de wolkenkrabber' aan de vrijheidslaan in amsterdam (architect staal) en 'nirwana' in den haag (architect duiker) al de eerste hoogbouw in nederland.
 
21 - 40 of 235 Posts
Top