SkyscraperCity banner

1 - 20 of 755 Posts

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #1
________________________________________________________________________________

▌Transformaties ▌
________________________________________________________________________________

Vanwege de vele transformaties, meestal van kantoorgebouw naar een woonfunctie, leek het me wel handig om er een aparte thread er voor te openen. De grotere aanstaande transformaties zullen wel een eigen thread krijgen, maar er zijn genoeg kleinere transformaties die hier behandeld kunnen worden. Samen met nieuwe over nieuwe transformatie projecten die zich nu wel zeer snel achterelkaar opvolgen.Als eerste een lijstje met de transformaties die nu in "aanbouw" zijn met hun eigen thread.

# Thorbecketoren - thread - in aanbouw


________________________________________________________________________________

# Park Hoog Oostduin - thread - Sloop


________________________________________________________________________________

# Kortenaerkade - thread - in aanbouw


________________________________________________________________________________

# De Ambassadeur - thread - in aanbouw


________________________________________________________________________________
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #2
Sorghvliet aan de Laan van Meerdervoort
Nog een groot beeldbepalend kantoor in Den Haag zal worden getransformeerd tot een wooncomplex. Het betreft het gebouw Sorghvliet aan de Laan van Meerdervoort. Het nieuwsbericht is erg kort zonder verdere informatie en beeldmaterieel.

Voormalig hoofdkantoor Saoedische oliemaatschappij wordt getransformeerd naar wooncomplex

Het pand van de gemeentelijke dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Laan van Meerdervoort 55 in Den Haag wordt door Syntrus Achmea REF getransformeerd tot een wooncomplex. Dat zei bestuursvoorzitter Henk Jagersma tijdens de presentatie van de Outlook 2015-2016.
http://www.propertynl.com/index-new...appij-wordt-getransformeerd-naar-wooncomplex/
http://foto.architectuur.org/monumenten.php

Koningin Marialaan 15-17
Leegstaand kantoorgebouw Marialaan wordt omgebouwd tot studentendstudio's en startersappartementen

Geplaatst op 06-07-2015 13:29
Bron : Adriaan van Erk Bouw B.V

Geachte Bewoners,
Hierbij onze toelichting betreffende ons plan voor transformatie van om het bestaande kantoorgebouw aan de Koningin Marialaan 15-17.

Het getransformeerde plan bestaat uit 170 zelfstandige studentenstudio’s vanaf de begane grond en 19 startersappartementen welke op de 5e verdieping en 7e verdieping van het gebouw zijn gelegen.
De hoofdentree van het gebouw blijft gehandhaafd op dezelfde plaats als waar deze nu zit.
De bestaande kelder wordt ingericht als algemene fietsenberging en een individuele bergruimte voor de bewoners. De algemene fietsenberging is toegankelijk via bestaande hellingbaan aan de zijde van de Wilhelminastraat.

Aan de kant van de Wilhelminastraat, Theresiastraat en de kop van het gebouw wordt de huidige begroeiing vervangen voor een gazon waar een (lage) haag omheen wordt aangebracht.
Een en ander staat op bijgevoegd inrichtingsplan weergegeven.
Met deze terreininrichting zal overlast van evt. ‘zwervers’ welke zich volgens de berichtten nu ophouden in het dichte groen niet meer mogelijk zijn. Er ontstaat meer sociale controle omdat er meer zicht is.

Verder wordt het parkeren (conform de parkeernorm) opgelost op eigen terrein aan de zijde van de Koningin Marialaan. De bestaande in- en uitritten blijven hiervoor gehandhaafd.
Het fietsparkeren voor eventuele bezoekers wordt ook gerealiseerd aan de zijde van de Koningin Marialaan zoals u kunt zien op het inrichtingsplan.

De bestaande buitengevels van het gebouw worden schoongemaakt en opgeknapt. De borstweringen en hekwerken worden geschilderd en het gebouw wordt in zijn geheel voorzien van nieuwe buitengevelkozijnen.
Bijgevoegde impressie van de gerenoveerde gevel en de tekeningen van de nieuwe gevels geven aan hoe een en ander eruit komt te zien.

De aanvraag voor de bouwvergunning is ingediend en zal naar verwachting in week 34/35 worden verleend door de gemeente Den Haag. De planning is om medio oktober 2015 te startten met de verbouw.

Met vriendelijke groet,
Adriaan van Erk Bouw B.V.
http://www.bezuidenhout.nl/index3.asp?nr=201507061329

 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #3
Scheveningseweg 54-60

AMVEST TRANSFORMEERT KANTOORGEBOUWEN IN DEN HAAG NAAR WONINGEN

Amvest Investment Management heeft drie geschakelde kantoorgebouwen op een prominente plek aan de Scheveningseweg in het Statenkwartier van Den Haag aangekocht van een particuliere eigenaar. De kantoorpanden met een totale oppervlakte van 10.850 m2 BVO worden door Amvest Development gefaseerd getransformeerd naar woongebouwen. Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) neemt de woningen op in zijn beleggingsportefeuille. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2016 gestart met de eerste fase.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest stelt dat deze acquisitie past binnen de strategie en ambities van Amvest. “De unieke combinatie van projectontwikkeling en investment management biedt Amvest fijnmazige netwerken en mogelijkheden om projecten zoals de Scheveningseweg in Den Haag te acquireren en te realiseren. Zo kunnen we duurzame middeldure huurwoningen toevoegen aan het ARC Fund, dat een groeistrategie heeft. Amvest ziet nog veel kansen in de transformatie van leegstaande kantoorgebouwen naar woningen. Hiermee voorzien wij tevens in de grote maatschappelijke opgave.”

BarentsKrans, PwC en Osborne Clarke voorzagen Amvest van respectievelijk notarieel, fiscaal en juridisch advies bij de aankoop van de kantoorgebouwen.
http://www.amvest.nl/nieuws/amvest-transformeert-kantoorgebouwen-in-den-haag-naar-woningen/


bron foto: http://www.motonic.nl/aanbod/den-haag/scheveningseweg-54-60

Gemeentebericht:
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/gemeenteberichten/to/Scheveningseweg-5460-3.htm


Dit kantoor wordt nu nog gebruikt door enkele bedrijven, die zullen dus nog moeten gaan verhuizen. Het zal ondanks dat toch een gunstig effect hebben op de kantorenleegstand in de stad.

Het blijft wel een vraag hoe groot de verbouwing gaat worden, of het pand een hele nieuwe gevel zal krijgen of dat het vooral een inpandige verbouwing tot woningen zal worden.


Torenstraat 172

De eigenaren van het kantoorpand hebben besloten om het te transformeren tot een studentencomplex met 152 studio appartementen.

http://v1p7.kortenbos.org/index.php/home/133-transformatie-torenstraat-pand-torenstraat-172


Brief aan wijkorganisatie Kortenbos:
http://v1p7.kortenbos.org/images/pdf/torenstraat 172 haagsche beleggingen.pdf

Achter Haagsche Beleggingen CV zitten vier particuliere beleggers, die het gebouw in de Torenstraat in 2001 hebben aangekocht als lange termijn belegging. Omdat de kantorenmarkt in Den Haag erg slecht is, en wij wel huurders verliezen, maar er slechts mondjesmaat bij krijgen, komt het gebouw steeds meer leeg te staan. Daarom hebben wij ons het afgelopen jaar beraden op een andere functie van het gebouw.

In overleg met de gemeente hebben wij vastgesteld dat het gebouw en de lokatie zich bij uitstek lenen voor bewoning. De handicap bij transformatie van kantoren naar woningen is doorgaans dat kantoren geen buitenruimten hebben, zoals balkons, waaraan bij woningen wel behoefte bestaat. Het gebouw is geen monument, maar het is wel mooi, en het aanbrengen van balkons zou afbreuk doen aan de uitstraling. Dat betekent dat er eigenlijk maar twee vormen van bewoning denkbaar zijn: een hotel, of een studentencomplex. In de gemeente bestaat sterke behoefte aan nieuwe studentenwoningen. Ons plan voorziet daarom in 152 zelfstandige studio-appartementen voor studenten en net afgestudeerden.

Wij hebben een omgevingsvergunning aangevraagd en hopen die in de loop van oktober te krijgen. Ervan uitgaande dat er geen bezwaren worden ingediend, zullen wij daarna de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Er zijn nog enkele huurders die in de loop van het eerste kwartaal van 2016 zullen vertrekken. Dat betekent dat de feitelijke bouw uiterlijk 1 april zal beginnen. De bouwtijd is ca 10 maanden.
Foto uit brief eigenaar pand.

 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #4
De Constant Rebecquestraat 51 t/m 55, Marnixstraat 22

Op de website van architectenbureau Filip Mens staat een plan voor de transformatie van dit voormalige PTT kantoor in Regentessekwartier.

http://www.filipmens.nl/


Dit is een gemeentelijk monument, dus het zal vooral een interne verbouwing zijn. De plannen volgens de architect zijn voor een transformatie naar 158 starterswoningen. Verder is er op het internet niet veel over te vinden, maar zo'n gebouw is lastig te verhuren als kantoor en het is een fantastische locatie. Ik verwacht dat dit wel door zal gaan.


http://www.filipmens.nl/


http://www.monumentenzorgdenhaag.nl/monumenten/de-constant-rebecquestraat-51-tm-55-marnixstraat-22
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #5
En een transformatie die enkele dagen geleden bekend is geworden.


Juliana van Stolberglaan 148

Woningen in verkochte kantoren Internos[/B

Internos Global Investors heeft drie kantoren verkocht in Den Haag, Utrecht en De Bilt. Koper Beryllus Gamma transformeert de kantoren naar woningen.

In Den Haag wordt een kantoorcomplex herontwikkeld naar vier woonblokken met in totaal 130 woningen. Het gaat om een kantoor van zo'n 11.500 m2 aan Juliana van Stolberglaan 148 in Bezuidenhout.

http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2015/11/06/woningen-in-verkochte-kantoren-internos


http://www.heerenvansteen.nl/
 

·
the double dude!
Joined
·
1,944 Posts
leuk item

Den Haag is goed bezig , door ombouw kantoor -> woon krijg je meer leven in buurten waar 't voorheen stiller was !

stuk voor stuk mooie initiatieven , zijn 'r meer ombouw kanshebbers of is na voornoemde projecten de koek op ?
 

·
Gay love is love too
Joined
·
12,225 Posts
Als je dat zo allemaal op een rijtje zet, gebeurt er inderdaad best veel. Goed voor de reuring na 17-18 uur.

Dat Sorghvliet is ook best een aardig pand, trouwens.
 

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Dat pand op de Juliana van Stolberglaan staat volgens mij ook al heel erg lang leeg. Mooi dat er appartementen van gemaakt worden, is een mooie plek daar dichtbij het centrum en de Theresiastraat om de hoek.

Er zijn trouwens ook nog diverse kleine intiatieven. Ik weet er geen specifieke details van en kan er ook niks van terug vinden op het internet, maar ik weet bijvoorbeeld dat het pand op de hoek van het Nassauplein en Laan Copes van Cattenburch ook omgebouwd wordt tot appartementen. Dit was voorheen ook een kantoor.
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #9
Er zijn nog veel meer kleine transformaties, ik zal wel een keer wat bij elkaar gaan zoeken. Als iemand iets ziet in de stad, mag dat natuurlijk altijd gemeld worden.

Voor de hoek van het Nassauplein en Laan Copes van Cattenburch is er wel dit gemeentebericht.
http://www.denhaag.nl/home/bewoners...Laan-Copes-van-Cattenburch-69-71-en-71A-1.htm


ps.
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik voor sommige transformaties eigenlijk liever een sloop - nieuwbouw plan zou zien. Dat zou meer mogelijkheden bieden om tot nog meer verdichting te realiseren.
 

·
NascorInArgillaWalacria
Joined
·
1,665 Posts
Mooie ontwikkeling en het is goed voor de wijken dat er weer leven in dit soort gebouwen komt. De gebouwen aan de Torenstraat en De Constant Rebecquestraat zijn perfect voor starters op de woningmarkt maar ook bedrijfjes, culturele en sociale instellingen als ontmoetingslocaties.
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Torenstraat 172

Ik vraag mij af waarom Torenstraat 172 geen monumentenstatus heeft.
Het is een typisch voorbeeld van een kantoorpand in de stijl van de Haagse School.
Niet erg fraai, vind ik, maar het is het wel.
Naast de voordeur zit een aardig tableau met reliëf:


Door Dqfn13 (Eigen werk) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
 
  • Like
Reactions: TheArcher

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #14

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #15
Transformatie Villa Iled (Scheveningseweg 106)

Een complexe transformatie opgave op de voorzijde van het voormalige NEBO terrein waarbij de zgn. monumentale ziekenhuis villa, villa Iled, wordt getransformeerd en uitbreid tot een zorghuis. Grootte circa 29 woonunits met de nodige faciliteiten. Ons is gevraagd een beschermde zorgomgeving te creëren waarin de bewoners vanuit hun eigen huis en zelfstandigheid desgewenst toegang hebben tot zorg. De ruime en lichte binnenwereld van de villa geeft veel beleving naar de prachtige duintuin en de historische context waarbinnen het plan staat.

http://www.svdba.nl/projecten/herbestemmen/item/17-transformatie-villa-iled
IMG_6053 by Momo1435, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #16
WZH Zuiderpark - Harderwijkstraat 55


Pand WZH Zuiderpark officieel overgedragen

Op maandag 3 augustus draagt WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) het pand waar voorheen WZH Zuiderpark gevestigd was, officieel over aan UrbanTTP. “Dankzij een goede samenwerking tussen de gemeente Den Haag, WZH, UrbanTTP en DUWO heeft het pand een mooi en nieuw maatschappelijk doel gekregen, namelijk studentenhuisvesting”, vertelt Nanne Blok, projectadviseur bij WZH.

Start verbouwing

Op 17 augustus start projectontwikkelaar UrbanTTP met de interne verbouwing van het pand aan de Harderwijkstraat. Er zullen 155 studentwoningen en parkeermogelijkheden voor zowel fietsen als auto’s op eigen terrein worden gerealiseerd. Alle woningen worden gemoderniseerd en de gehele gevel en tuin worden opgeknapt. Op de begane grond komen faciliteiten als een wasserette, een ontmoetingsruimte en een keuken. Naar verwachting worden de eerste studentenwoningen in het voorjaar van 2016 opgeleverd. DUWO is de beheerder van het pand.
https://www.wzh.nl/wzh/nieuws/pand-wzh-zuiderpark-officieel-overgedragen


bron: http://www.pchooftschool.net/WIJKNIEUWS/Wijknieuws/BORO-krant september 2015.pdf


bron: http://denhaagfm.nl/2014/12/29/bejaardenhuis-harderwijkstraat-wordt-studentenflat/
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #19

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts
Discussion Starter #20
1 - 20 of 755 Posts
Top