SkyscraperCity banner

701 - 720 of 755 Posts

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Noordwal 110 moeten ook appartementen worden
Ze schrijven:
Midden in het centrum van Den Haag, aan de Noordwal, gaan wij een pand transformeren van kantoor- en appartementengebouw naar een groter appartementengebouw met commerciële ruimte op de begane grond.
Dus op die fragiele plek lekker optoppen met een grijze opbouw. * rupsjenooitgenoeg*
 

·
Livin' 28-high
Joined
·
1,908 Posts
Het ziet eruit alsof er al een keer opgetopt is. Dus ben benieuwd wat dit gaat worden. Maar prima plek voor woningen, reken maar dat dat lekker geprijsd gaat worden.
 

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
942 Posts
Peter heeft die plantenbak zelf nog gemetseld in het jaar ...

In opdracht van Koningstaete B.V. heeft Blanksma Bouw aan de Van Stolkweg 14 te Den Haag als hoofdaannemer de transformatie van het bestaande kantoorpand uit 1928, naar luxe woningen gerealiseerd.
--------------------------------------------------------------
Wat kleine aanpassingen Zoutmanstraat. Oud.
638038

Nieuw. Studio Schaeffer
638039


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Van oud kantoor naar een eigentijds short stay hotel (Aan de overkant van de short time straat)
Een nieuw hip Short Stay hotel in het centrum van de stad. Dit oude kantoorpand op de hoek van de Scheepmakkersstraat met de Weteringkade wordt omgetoverd tot een hotel met daarin 29 hotelkamers. Om dit voor elkaar te krijgen komen er twee extra lagen op de huidige bebouwing en wordt de kelder vergroot.
638046

Definitief ontwerp.
638049


Studio Schaeffer
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ruim en luxe wonen in een loft!
Grote hoge loftachtige ruimtes achter een karakteristieke voorgevel kenmerken de transformatie van dit monumentale pakhuis in het centrum van Den Haag.
Studio Schaeffer Ook hier verder nog mooie projecten te zien op de site.

Nogal gefronste wenkbrauwen gehad over de voorgenomen sloop verderop op de Weteringkade van dit pand. Meen te herinneren dat dat op overheid.nl stond vermeld.
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Onderste foto: Zou die sculptuur boven de hoofdingang van het voormalige bankgebouw een verbeelding zijn van een bankoverval? De man staat met beide handen omhoog.
 
  • Like
Reactions: RickJames9

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
942 Posts
Pand dateert van 1923, toen was kwaliteit nog heel gewoon. 20 jaar geleden is alleen de gevel blijven staan nadat het gebouw een ABN AMRO kantoor werd.

Project voormalig ABN bank filiaal Kneuterdijk 8 gegund.

voco hotel Kneuterdijk 8 ****

Het verheugd ons zeer te kunnen melden dat InterContinental Hotels Group PLC en UBM Development AG een overeenkomst hebben ondertekend voor de realisatie van een voco hotel aan de Kneuterdijk 8 te Den Haag. Na hotels in het VK en Australië wordt dit de eerste Nederlandse vestiging van deze ‘brand’, speciaal gericht op conversieprojecten. Voor de komende tien jaar staat de opening van nog eens 200 nieuwe voco hotels gepland!

eentien.nl/hotel-kneuterdijk-8/

01-10 ontwerpt transformatie naar luxe voco-hotel


De InterContinental Hotels Group en projectontwikkelaar UBM Development willen in het centrum van Den Haag de eerste Nederlandse vestiging van het luxe merk voco openen. 01-10 Architecten maakt het ontwerp voor de transformatie van een historisch pand aan de Kneuterdijk 8.

Gevarieerde sequentie
Het nieuwe hotel gaat een verbinding vormen tussen de statige Kneuterdijk en het chique Noordeinde. De originele historische elementen van de gevel blijven bewaard en worden zorgvuldig gerenoveerd. Onder een nieuwe luifel in het natuursteen kader komen gasten in een koepelvormige vestibule – een verwijzing naar het verleden – alvorens het hotel te betreden.

Daar volgen de receptie, de lobby in het 25 meter hoge atrium en het restaurant elkaar op. Hierna volgt de tuin, die op zijn beurt via een onderdoorgang weer uitkomt op het Noordeinde. “Deze gevarieerde sequentie biedt de kans om het hotel als ‘verborgen’ publieke ruimte meer te laten zijn dan zijn 220 kamers”, aldus 01-10 Architecten.

Luxe hotel
Voco is een nieuw merk van de InterContinental Hotels Group in het hoge segment. Naar verwachting opent de eerste Nederlandse vestiging in 2020.architectenweb.nl


Onderste foto: Zou die sculptuur boven de hoofdingang van het voormalige bankgebouw een verbeelding zijn van een bankoverval? De man staat met beide handen omhoog.
Personeel werd voorbereid?
 

·
Registered
Joined
·
987 Posts
Pand dateert van 1923, toen was kwaliteit nog heel gewoon.
Mwah, destijds werd ook genoeg troep gebouwd. Is niet anders dan nu. Uiteindelijk overleven alleen de betere werken uit elke periode. Zo krijg je een mooi gevarieerd stadsbeeld.
 

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
942 Posts
Schilderswijk plat bijvoorbeeld en daarnaast genoeg betere werken die ook plat gingen die pijn aan je ogen doen om het terug te zien zoals hoe Den Haag vroegâh was. Beetje ratjetoe is niks mee maar vloekt soms wel heel erg wat ook weer een charme heeft. Conclusie: Den Haag nog een steeds een mooie stad achter de duinen? Vandaag weer eens een rondje gedaan aan de "goede kant". Mooi? Ja mooi! :)
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
Zelfs de voorgevel van Kneuterdijk 8 heeft geen beschermde status. De gevel op de begane grond werd 20 jaar geleden drastisch gewijzigd. Zie deze foto uit 1928:

663448


Op de plek stond vóór die tijd onder meer het voormalig huis van Gijsbert Karel van Hogendorp. In dat huis vond de aanvaarding plaats van het Hoog Bewind in naam van de prins van Oranje door het driemanschap in 1813 Links in de gevel zit nog een onopvallende herdenkingssculptuur.
 
701 - 720 of 755 Posts
Top