Skyscraper City Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
2,022 Posts
Discussion Starter · #1 ·
De Trekvlietzone is het deel van de Binckhorst dat het (logisch!) aan de Haagse Trekvliet grenst. Het is de plek met de meeste ruimte voor nieuwe ontwikkeling, dit kan omdat de meeste grond in het bezit is van de gemeente Den Haag. Binnen het gemeentelijk deel zijn de volgeden kavels gecreëerd:

Kavel: (via post van Momo)

Hier is ook al de nieuwe weg ongeveer parallel aan de trekvliet ingetekend.Hier staat het gemeentelijk document met de toekomstvisie voor het gebied.
 

·
Registered
Joined
·
2,022 Posts
Discussion Starter · #4 ·
^^ Natuurlijk hoop ik ook dat het daar bij blijft!Het -voor nu- hoogste plan voor de Trekvlietzone (en de hele Binckhorst) is Bink Blocks, dat natuurlijk zijn eigen draadje heeft gekeken:
Wie in de toekomst Den Haag binnenrijdt via de Rotterdamsebaan krijgt als eerste een 115 meter hoge woontoren te zien. De toren van projectontwikkelaar Vorm, Binck Blocks genaamd, is door de gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de tender Trekvlietzone kavel 1A.


https://vorm.nl/nieuws/verticale-stadswijk-wordt-werkelijkheid-in-de-binckhorst


https://vastgoedjournaal.nl/news/39...lsquo-verticale-stadswijk-rsquo-van-115-meter
https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=45627
 

·
Registered
Joined
·
2,022 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Voor het MOOOF-pand zijn er plannen voor een 27 verdiepingen (=~80m) hoog plan:
Gemeente Den Haag verkoopt Binckhorstlaan 135. En ik vond een volumeschets van de beoogde koper, White House Development.

White House Development heeft, met inachtneming van de Nota van Uitgangspunten, in het kader van de verkoopprocedure een globaal plan met een volumeschets voor de locatie gemaakt. Dit plan gaat uit Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2018.413 3/3 van volledige sloop en nieuwbouw op de locatie. De volumeschets kent een indicatief programma van ongeveer 77.000 m2 bvo. Belangrijke onderdelen daarbij zijn een gemengd programma van wonen (waaronder minimaal 30% sociaal) en werken, herstel van de historische zichtlijn tussen Trekvliet en Kasteel Binckhorst, het doortrekken van de Callistoweg en het realiseren van de groene route langs de Trekvliet. Ruimte voor werken is vooral voorzien aan de Binckhorstlaan, waarbij de mogelijkheden voor herhuisvesting van MOOOF nader bezien worden. Richting de Trekvliet komt de nadruk steeds meer op wonen te liggen.

Bron

Huidige locatie, bebouwing:


Verbeelding volumeschets:


Voor wat het waard is, tel ik 27 verdiepingen ;).Of (en dat bij voorkeur) een 100m hoog plan ooit gepost door Sjoerd Berghuis:
De afbeelding voor de mensen die niet door willen klikken.


https://www.instagram.com/p/BaZpshADcwc/
 

·
the double dude!
Joined
·
2,150 Posts
Mooie volume van Sjoerd Berghuis. Is dat plan nog relevant?
idd mooi ! stuk mooier dan Binckblocks ....werder BH middelmatig allemaal wat tot nu toe bekend is .....wordt volgezet , maar weinig torens ....als dit vol is houden we maar weinig ruimte voor torens over in en rond het centrum .....wat nu op stapel staat moeten we 't mee doen ....
 
1 - 12 of 12 Posts
Top