Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 138 Posts

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Mn Services huurt 18.700 m2 voor nieuw hoofdkantoor in Den Haag
Datum: 06-12-2010 13:05, Bron: PropertyNL
Categorie: Kantoor- en bedrijfsruimtemarkt

DEN HAAG - Mn Services huurt 18.700 m² kantoorruimte en 162 parkeerplaatsen in de Zilveren Toren aan de Beatrixlaan in Den Haag en vestigt daar zijn hoofdkantoor. Mn Services is een assetmanager voor pensioenfondsen en institutionele beleggers. Op dit moment heeft het zijn hoofdkantoor nog in Rijswijk. Het gebouw van 27.500 m² is eigendom van KanAm dat het pand in 2006 aankocht voor € 82 mln. .

De Zilveren Toren staat midden in het Beatrixkwartier, naast de A12, en tegenover het complex De Prinsenhof. De Zilveren Toren is lange tijd gehuurd geweest door onderdelen van ING, zoals Nationale Nederlanden en ING Investment Management. In verband met een reorganisatie zal ING uit het gebouw vertrekken.
KanAm is een Duitse belegger en beheert open-end vastgoedfondsen. De belegger heeft negen vastgoedobjecten in Nederland, onder meer Laan op Zuid in Rotterdam. In De Zilveren Toren is nog 8800 m² te huur. ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat Mn Services naar de Zilveren Toren komt’, zegt Christian Brode, Head of Asset Management Leasing Global of KanAm Grund. ‘Hun komst vergroot de dynamiek van de omgeving. Het profiel van Mn Services geeft het Beatrixkwartier het professionele karakter waar elke belegger naar streeft.’
CB Richard Ellis bemiddelde in deze transactie namens ING. DTZ Zadelhoff trad op als adviseur van Mn Services.

http://www.propertynl.com/index-new...8700-m2-voor-nieuw-hoofdkantoor-in-den-haag-/
 

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Vier geschakelde Haagse herenhuizen verkocht
Datum: 06-12-2010 16:06, Bron: PropertyNL
Categorie: Kantoor- en bedrijfsruimtemarkt

DEN HAAG - Stichting Beheer Respect heeft de aaneen gebouwde objecten aan de 1e Sweelinckstraat 20-26 in Den Haag onlangs verkocht aan een particuliere belegger uit Den Haag. Deze ontwikkelt het geheel in samenwerking met Wooncompany tot appartementen. De partijen hebben medio november 2010 overeenstemming bereikt.

Deze transactie betreft vier geschakelde herenhuizen in de Haagse Wijk Duinoord. De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 1.196 m² verdeeld over drie verdiepingen. Het object had een verkoopprijs van circa € 2,1 mln.
DTZ Zadelhoff adviseerde de verkoper, Stichting Beheer Respect.

http://www.propertynl.com/index-newsletter/vier-geschakelde-haagse-herenhuizen-verkocht/
 

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Sportcampus Zuiderpark Den Haag
Datum: 03-12-2010 16:42, Bron: PropertyNL
Categorie: Overig

DEN HAAG - Maandag 6 december ondertekenen de gemeente Den Haag, Woningcorporatie Vestia en De Haagse Hogeschool de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Sportcampus Zuiderpark. De realisatie van de Sportcampus op de plek van het voormalige ADO stadion is met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst weer een stap dichterbij. De Sportcampus Zuiderpark moet zich ontwikkelen tot het Papendal van de Randstad.

http://propertynl.com/index-newslet...overeenkomst-sportcampus-zuiderpark-den-haag/
Architectenselectie Sportcampus aangekondigd


6-12-2010 - 17:17
De architectenselectie voor de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag vindt begin 2011 plaats. Dat maakten de Gemeente Den Haag, Woningcorporatie Vestia en De Haagse Hogeschool vandaag bekend. In 2012 zal worden begonnen met de bouw.

De Sportcampus komt op de plek van het voormalige ADO stadion. De Gemeente Den Haag, Woningcorporatie Vestia en De Haagse Hogeschool tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het topsport- onderwijscomplex Sportcampus Zuiderpark.

Met een topsporthal (met een tribunecapaciteit van 3.500 plaatsen), een beachsporthal, een breedtesporthal, een turnhal en negen sportvelden wil de Sportcampus Zuiderpark zich – in de woorden van de initiatiefnemers – “profileren als het Papendal van de Randstad”. Voor amateurs zijn er reeds een atletiekbaan, een zwembad, een bowling en een rolschaatsbaan aanwezig.

In het Sportcampus Zuiderpark zullen de Haagse sportonderwijsopleidingen (Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan) worden gevestigd. De beoogde samenwerking met VU Amsterdam en TU Delft moet actuele kennis over bewegen en sport in de opleiding inbrengen. In de topsportaccommodatie moeten sporters op Olympisch niveau kunnen trainen.

Het stedenbouwkundige ontwerp is van architect Leon Thier en landschapsarchitect Edwin Santhagens (Buro Sant en Co)

http://architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=24914
 

·
Registered
Joined
·
35,100 Posts
Lijkt me een mooie opvolger en weer een hoofdkantoor.
Ze zaten al in Rijswijk, dus in de Haagse Regio. Maar ze gaan nu wel naar een prominentere locatie. :)
 

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
Neutelings Riedijk wint aanbesteding SpuiNeutelings Riedijk Architecten heeft de aanbesteding voor het Dans- en Muziekcentrum aan het Spui gewonnen. Dat maakte de gemeente Den Haag vandaag bekend. Er waren drie bureaus in de race voor de ontwerpopdracht.

Het gebouw wordt het gezamenlijke onderkomen van het Nederlands Danstheater, het Residentieorkest, het Koninklijk Conservatorium en de Stichting Gastprogrammering.

Neutelings Riedijk spreekt van een gemeenschappelijk huis. "Het accommodeert studenten en kunstenaars, oefening en uitvoering, transparantie en beslotenheid, maar vooral wil het de synergie tussen verschillende gebruikers stimuleren", aldus het bureau.

Het atrium is het hart van het gebouw waarin alle bezoekers, studenten en medewerkers binnenkomen. "Het opent zich naar boven toe als een monumentale roltrappenberg, een openbare boulevard in een verticale stad, die de bezoeker tot op dak naar boven voert langs publieke pleinen met foyers, schoolpleinen, restaurants en bibliotheken."

De vier gestapelde uitvoeringszalen krijgen elk een eigen karakter en uitstraling. Op straatniveau ligt een open podium voor informele concerten. Op het Piano Nobile ligt de Dans- en Operazaal. Daarboven zweeft de Concertzaal. In de koepelruimte op het dak liggen de Theaterzaal en de Ensemblezaal met een 'magnifiek' uitzicht over de stad.

'Logisch opgebouwd'
“De selectiecommissie vindt het structuurontwerp van Neutelings Riedijk Architecten een veelbelovend, logisch opgebouwd concept, dat een nieuw en eigentijds evenwicht zoekt tussen de schaal van de historische binnenstad en de hoogbouw van het naastgelegen Wijnhavenkwartier”, zegt de gemeente Den Haag.

“De ‘taille’ in de gevel, de ‘schouder’ die in hoogte bewust aansluiting zoekt bij het bestaande hotel en het ronde dak dat gebouw en omgeving bekroont, maken de voorgestelde vorm van het gebouw zowel uniek als passend in de veeleisende omgeving van het Spuiplein.”

“De commissie acht de voorgestelde koepel bovenin het gebouw in meer dan één opzicht een vondst. Beide daarin gelegen zalen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt, maar ook als één grote zaal fungeren. Mede hierdoor biedt het gebouw een ongekende flexibiliteit voor toekomstige ontwikkelingen.”

Relatie
Bij de beoordeling van de ingediende ontwerpvisies heeft de commissie bijzondere aandacht geschonken aan de relatie tussen het gebouw en het Spuiplein. "Zij onderstreept het belang dat de Haagse burger hieraan hecht. In het structuurontwerp van Neutelings Riedijk Architecten kan deze relatie nog verder worden verbeterd. De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders om bij een eventuele opdrachtverstrekking dit als expliciete ontwerpopgave mee te geven", vervolgt de gemeente.

De commissie, onder leiding van Herman Tjeenk Willink, is in september 2009 door het college geïnstalleerd. In een eerdere fase van de aanbestedingsprocedure zijn door de commissie zestien architectenbureaus geselecteerd. Vervolgens zijn de bureaus Neutelings Riedijk Architecten, RAU en Zaha Hadid Architects uitgenodigd om hun ontwerpvisie uit te werken in een structuurontwerp.

http://architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=24920


meer info en afbeeldingen op: Neutelings Riedijk
 

·
Registered
Joined
·
4,846 Posts
Ja klopt, na veel wikken en wegen is de procedure afgesloten met : 1 of 2 is Hadid, 3 of 4 is RAU, en 5 of 6 wordt Neutelings Riedijk. Het werd een 5.
 

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #11 ·
ING REIM verhuurt kantoorruimte Den Haag
Datum: 08-12-2010 17:48, Bron: PropertyNL
Categorie: Kantoor- en bedrijfsruimtemarkt

DEN HAAG - ING Real Estate Investment Management Nederland (ING REIM NL) heeft een huurovereenkomst afgesloten met de Rijksgebouwendienst voor de verhuur van 1772 m2 kantoorruimte en zeven parkeerplaatsen in gebouw Hofstaete aan de Parkstraat 15 te Den Haag.

Hofstaete is een kantoorgebouw in de binnenstad van Den Haag en een belegging van het ING Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van ING REIM NL. De Rijksgebouwendienst huurt de ruimte met ingang van 1 maart 2011 voor een periode van vijf jaar.
ING REIM NL werd bij deze overeenkomst geadviseerd door Jones Lang LaSalle, in samenwerking met DTZ Zadelhoff.
 

·
Registered
Joined
·
2,460 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Bouw VS-ambassade begint in 201213-12-2010 - 13:20
In 2012 begint de bouw van de Amerikaanse ambassade in Wassenaar. Dat liet de Amerikaanse ambassade in Den Haag maandag weten. Zodra de nieuwbouw klaar is, vertrekken de diplomaten uit het gebouw aan het Lange Voorhout. Waarschijnlijk is het nieuwe pand in de loop van 2014 klaar.

De ambassade staat nu in het midden van het centrum van de stad. Op die locatie is het lastig om alle strenge veiligheidsmaatregelen in te passen die de afgelopen jaren zijn genomen.

Zodra de Amerikanen verhuizen naar Wassenaar, krijgt de gemeente Den Haag de bestaande ambassade weer in eigendom.

De nieuwe ambassade is ontworpen door RTKL. Sasaki Associates is de landschapsarchitect, KuiperCompagnons dient als planningsadviseur.

bron: http://architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNTypeID=-1&iNID=24982
 

·
Registered
Rotterdam
Joined
·
7,588 Posts
NRC verhuist toch naar Amsterdam

23-12-2010 - 14:46
De kranten van NRC Media gaan toch verhuizen naar Amsterdam. Het moederbedrijf heeft een pand aan het Rokin gehuurd, waarin NRC Handelsblad en nrc.next eind 2012 worden gehuisvest. Dat maakte het NRC-concern donderdag bekend.

Het uit 1987 stammende pand werd ontworpen als optiebeurs door de architecten Cees Dam en Bert Maessen. Het nieuwe onderkomen van de NRC-dagbladen wordt nu gerenoveerd. Architectenbureau Dam & Partners gaat de gevel herontwerpen, terwijl Architectenbureau Jaap Dijkman het interieur voor zijn rekening neemt.

Momenteel zijn NRC Handelsblad en nrc.next gevestigd langs de A20 in Rotterdam. Na een eerder flirt met Amsterdam leek NRC dit najaar voor Den Haag als nieuwe vestigingsplaats te kiezen. De hoofdstad kwam volgens NRC echter alsnog met een ‘killer-aanbod’.

http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=25076
 

·
Registered
Joined
·
35,100 Posts
NRC verhuist toch naar Amsterdam

23-12-2010 - 14:46
De kranten van NRC Media gaan toch verhuizen naar Amsterdam. Het moederbedrijf heeft een pand aan het Rokin gehuurd, waarin NRC Handelsblad en nrc.next eind 2012 worden gehuisvest. Dat maakte het NRC-concern donderdag bekend.
Die woorden als "we gaan naar Den Haag om daar onze journalistieke taak om de macht goed te kunnen controleren veel beter in te kunnen vullen" waren dus loze woorden. Het geld zal uiteindelijk wel de doorslag hebben gegeven als ze het aanbod van Amsterdam een "killer aanbod" noemen.

Leuk voor Amsterdam, erg vervelend voor Den Haag hoe dit spel gespeeld is. :( Dat men uit Rotterdam zou vertrekken was al lang en breed bekend, dus dat "emotionele verlies" is bij mij in elk geval al lang en breed verwerkt.
 

·
Gay love is love too
Joined
·
14,331 Posts
Die woorden als "we gaan naar Den Haag om daar onze journalistieke taak om de macht goed te kunnen controleren veel beter in te kunnen vullen" waren dus loze woorden. Het geld zal uiteindelijk wel de doorslag hebben gegeven als ze het aanbod van Amsterdam een "killer aanbod" noemen.
Dat stoort mij heel erg. Wij hebben een abonnement op het NRC bij ons op kantoor, maar ik ga daar maandag de stekker uit trekken. Mooi geweest zo.
 

·
Gay love is love too
Joined
·
14,331 Posts
^^ Dat financiën belangrijk zijn, begrijp ik ook wel. Maar ik las afgelopen weekend een interview met de hoofdredacteur van NRC in De Standaard met onderstaand stukje:

We onderbreken even voor koffie. Vandermeersch zegt opeens jongensachtig enthousiast: ‘Ik moet jullie iets tonen: een artist’s impression van een nog te verbouwen pand in Amsterdam, fantastisch gelegen aan het Rokin. ‘Geweldig hé’, zegt hij glunderend, ‘misschien zitten we daar al in 2012.’

Hoezo, jullie gingen toch naar Den Haag verhuizen?

‘Dat was de bedoeling, maar we botsen daar op veel bureaucratie en politieke inmenging. Tegelijkertijd voert Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, een charmeoffensief om ons naar zijn stad te halen. Binnenkort hakken we de knoop door. Als het aan mij ligt, wordt het Amsterdam.’ (dat is inmiddels gebeurd, red.)
En dan worden al die mooie woorden niet meer uigesproken alsof ze niet bestaan. Hij had in ieder geval een poging kunnen doen, of excuses kunnen maken.
 
1 - 20 of 138 Posts
Top