SkyscraperCity banner

461 - 480 of 523 Posts

·
Registered
Joined
·
987 Posts
Hoogst opmerkelijk plan. Het plangebied komt vrijwel 1-op-1 overeen met beschermd stadsgezicht Vrederust-West. Nu zal ik er zelf niet om treuren zijn als die flatjes verdwijnen, maar het geeft wel te denken over de status van het predikaat beschermd stadsgezicht. Zo kun je ook Laakkwartier slopen en vervangen door woontorens.

 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Ik weet dat bijna niemand de stukken leest die ik post, maar goed. Het staat er écht in hoor.
Status Beschermd Stadsgezicht De Dreven
De Drevenbuurt, gebouwd tussen 1956 en 1965, is aangewezen als een gemeentelijk beschermd stadsgezicht uit de wederopbouwperiode (RIS120560). Het aanwijzen van beschermde stadsgezichten is er op gericht om de meest waardevolle buurten en wijken als cultureel erfgoed te behouden. In de Dreven is de oorspronkelijke opzet en architectuur nagenoeg ongeschonden bewaard gebleven. Het buurtwinkelcentrum heeft weliswaar een groot deel van haar functie verloren maar is met behoud van de architectonische karakteristiek deels verbouwd tot woningen. Onderstaande beschrijving uit de waardenstelling geeft de typering en bijzondere kwaliteiten weer van de Dreven:De Dreven is de eerste woonbuurt in Den Haag dat in zijn geheel in systeembouw werd uitgevoerd (Rottinghuis) en is typerend voor de innovaties in de volkshuisvesting van de naoorlogse wederopbouw. De plaatsing van entrees, trappenhuizen, woonkamers en balkons zijn afgestemd op de ligging in het bouwblok en de oriëntatie op de zon. Variaties in het systeembouwsysteem zijn op een subtiele manier in het gevelontwerp opgenomen. Details van de oorspronkelijke architectuur zijn goed bewaard gebleven.De buurt heeft een bijzondere samenhang tussen verkaveling, bebouwing en openbaar groen. De buurt heeft een gevarieerde, maar altijd open, verkaveling met bijzondere diagonale zichtlijnen tot diep in de buurt. De buurt is begrensd door een fraaie stadsrand, door de waterpartijen en randbebouwing langs de Lozerlaan.De beschermde status betekent niet dat gesproken hoeft te worden van een statische situatie. Doel van bescherming is immers geen bevriezing maar een geleide ontwikkeling waarbij in het altijd voortdurende transformatieproces, behoud van de monumentale aspecten uitgangspunt is en deze waarden vroegtijdig en volwaardig meegewogen worden.
En even later:
Als de gemeenteraad bereid is om het gemeentelijk beschermd stadsgezicht te laten vervallen, kan de Dreven transformeren tot een stedelijke wijk in een groene setting, met een grote differentiatie aan woningtypen. Een aantal bouwblokken blijven behouden, met name rondom de Dreef. De andere bouwblokken worden gesloopt en er worden circa 1500 woningen toegevoegd
 

·
the double dude!
Joined
·
1,944 Posts
Bouwlust, echt 1 van de lelijkste plekken van DH , goede zaak dat hier eea plat gaat.
Neem de lozerlaan , is een entree van de stad , buiten het groen niet echt 'n lekkere binnenkomer.......
Als ze deze 'inprikker' nou is upgraden door oude flatjes te slopen en mooie hoge woongebouwen ala maestro ( ook deze buurt trouwens..)voor terug te bouwen.
Dat flat hoek lozerlaan , erasmusweg is helemaal een wanvertoning.
Kzou zeggen DH kijk voor de vernieuwing/inboeting bouwlust is goed naar Almere duin in Almere ....
Zo kan het ook !!!!
Waarom niet hier zoiets ?????
Als die ghetto wethouder daar nou is wat mee doet.......
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
En de nieuwe complexen zijn ook nog eens "witte complexen".
Als dit niet tot een verplichte diversiteitscursus gaat leiden dan weet ik het ook niet meer!
Wat wordt het dan? Versus de smurfen?
 

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
927 Posts
Zicht gaat vrijwel plat kan je wel zeggen.

Het alom gewaardeerde AD weet er wel raad mee met berichtgeving. Eerst een rectificatie dat het niet Morgenstond betreft om vervolgens de volgende dag in de fout te gaan dat komende vanuit het centrum De zichten rechts liggen. AD voor "het echte nieuws" #knuppels

Abusievelijk vermeldde deze krant gisteren dat de grootschalige sloop- en nieuwbouw in de wijk Morgenstond plaats gaat vinden.
Op de Hengelolaan is er - komend vanaf het centrum - eerst het vele groen van de volkstuinen, en dan begint het Zicht rechts na de voetbalvelden en de volkstuintjes.
Bronwater: Sourcy
 

·
Registered
Resident Residence
Joined
·
927 Posts
Mooi hoor.

Transformatie van kerk tot woongebouw. (Moerwijk)

Zo was het
426304


Voor deze voormalige met kerk in een kloostercomplex is een plan ontwikkeld met 24 woningen en gemeenschappelijke voorzieningen. De nieuwe gebruiker is Middin, die een woongroep voor mensen met een beperking erin huisvest.
426325


426308


426335


426355


426364


426359


426371


Bronnen: Haacs.nl en Bureau Kroner
 

·
Moderator
Joined
·
45,947 Posts

·
Registered
Joined
·
8,323 Posts
Leuk pandje geworden met een mooie steen.

Die fotos van de dedemsvaartweg zijn van de achterkant? De mooie grote ramen maken nog iets van het hele simpele "design".
 

·
Registered
Joined
·
8,323 Posts
Volgens mij moet daar nog glas komen, als je zo op de rechter rij kijkt zie je onderin wel glas 2lagen, dan 4 lagen niet en dan 3 lagen weer wel. Vreemd.
 
461 - 480 of 523 Posts
Top