SkyscraperCity banner

501 - 520 of 523 Posts

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Ik vind het ook mooie blokjes maar tegelijkertijd heeft het iets van een ziekenhuisuitstraling, kan er niet helemaal mijn vinger op leggen waar het hem in zit. Misschien ook door het sombere weer op de foto's of dat het groen in de parkjes nog groeien of zo..
 

·
Registered
Joined
·
809 Posts
Oogt nu inderdaad als 1 of andere stichting of gezamenlijk woonvorm voor mensen met een beperking
Zit hem denk ik vooral in te weinig groen, geen balkons en geen variatie in vorm / ontwerp / materiaalgebruik van de verschillende blokken.

Vind het persoonlijk ook echt niet onaardig en helemaal als je weet wat hiervoor heeft gestaan en wat er in de omgeving allemaal staat.
 

·
Registered
Joined
·
130 Posts
Oogt nu inderdaad als 1 of andere stichting of gezamenlijk woonvorm voor mensen met een beperking
Zit hem denk ik vooral in te weinig groen, geen balkons en geen variatie in vorm / ontwerp / materiaalgebruik van de verschillende blokken.

Vind het persoonlijk ook echt niet onaardig en helemaal als je weet wat hiervoor heeft gestaan en wat er in de omgeving allemaal staat.
Een groot deel van de woningen wordt geëxploiteerd door Saffier:

Saffier

Ik vind het zelf een zeer geslaagde ontwikkeling. Overigens vind ik dat een groot deel van Moerwijk-Zuid heel aardig opgeknapt is.
 

·
Registered
Joined
·
354 Posts
Echt, de argumenten van deze SP'ers en HSP'ers zijn om te huilen. 'Het moet hier geen 2e Bijlmer worden', getuigt van zo weinig kennis. Je vergelijkt (naar wat ik hoop) goede kwaliteit moderne stadsblokken met een gebied wat volledig uit aftandse enorme gallerijflats bestaat.

'Leefbaarheid onder druk' omdat er 3500 woningen bij moeten komen.. Wat een kikkerlandje blijft het hier toch. Ik kom hier wekelijks en je kunt in deze buurt letterlijk een kanon afschieten. Het dichtsbijzijnde winkelcentrum Leyweg is zo mogelijk nog doodser.
 

·
Registered
Joined
·
987 Posts
Veel nieuwe woningen is dus automatisch een Bijlmer...Waarom zoeken naar flutargumenten als je de hoofdreden gewoon direct kunt benoemen? Ze willen gewoon niet dat de goedkope woningen voor minder draagkrachtige bewoners worden gesloopt en dat ze straks alleen maar kunnen terugkeren naar een duurdere woning. Een legitiem argument, veel sterker dan die Bijlmeronzin.
 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Dat is trouwens niet eens zo, want er wordt minimaal hetzelfde aantal sociale woningen teruggebouwd (en alle bewoners krijgen een terugkeergarantie, tenzij je teveel verdiend of je nu met z'n tweeën in een woning woont die bedoeld is voor een gezin).
 

·
Registered
Joined
·
426 Posts
Linkse oppositie in verzet tegen 'megalomane' sloopplannen Den Haag Zuidwest
DEN HAAG - Het Haagse stadsbestuur wil veel te veel woningen slopen in Den Haag Zuidwest. Dat vinden SP, Partij voor de Dieren en de Haagse Stadspartij in de gemeenteraad. In de buurten Zichten, Gaarden en Dreven moet een groot deel van de bestaande sociale woningen verdwijnen om plaats te maken voor duizenden nieuwe woningen. Het moet de wijk een oppepper geven. Maar volgens de partijen zijn de sloopplannen 'megalomaan'.

 

·
Registered
Joined
·
8,338 Posts
De import salon zzp socialisten vanuit hun dure woningen in reva archipel en benoordenhout vinden escamp best; niet dat ze er ooit in de buurt zijn geweest. Een voorbeeld om hun kinderen mee te beangstigen als je je best niet doet op de montesori waalsdorp dan eindig je daar in escamp tussen de muurchampignons, syrische tandartsen en eritrese iphone kopers.
 

·
Registered
Joined
·
1,952 Posts
Ik vind het een goed plan van de gemeente om Zuidwest extra energie te geven: meer woningen en naast sociale huur ook middeldure huur- en koopwoningen, zo voorkom je een monocultuur van armoede. Dan nog de toekomstige Leyenburg corridor naar het centrum, een VWO in de buurt en meer trekkers, redenen om naar de buurt te komen. Bovengenoemde linkse partijen houden hier liever een monocultuur van sociale huurwoningen en dan ook meer sociale huurwoningen in rijkere buurten. Daar zit een patroon in. Ik vind het wel belangrijk dat de huidige bewoners niet benadeeld worden door de plannen; dus zij dienen te kunnen terugkeren in minimaal gelijkwaardige woningen, en niet voor een veel hogere huur.
 

·
Registered
Joined
·
426 Posts
'Sloop van vele woningen in Den Haag Zuidwest is onvermijdelijk'
DEN HAAG - De sloop van een grote hoeveelheid woningen in de Haagse wijk Bouwlust-Vrederust is noodzakelijk. Dat was woensdagochtend de boodschap van wethouder Martijn Balster (PvdA) aan de gemeenteraad. Een aantal partijen maakt zich grote zorgen over de 'sloopwoede' van het stadsbestuur. Maar volgens Balster is sloop onvermijdelijk. 'We willen de huidige bewoners een betere plek bieden in de eigen wijk', zegt hij.

 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Het begint ondertussen wel een bekende strategie te worden van de oppositie. Paar dagen voor een debat slingeren ze wat tweetjes en persberichten uit, die vervolgens de dagen erna door verschillende nieuwsmedia in net iets andere woorden geplaatst worden. En het werkt nog niet echt, gelukkig. Maar het lijkt inderdaad net alsof er een hele grote 'ruzie' is.
 

·
Registered
The Hague High-Rise
Joined
·
509 Posts

·
Registered
Joined
·
1,952 Posts
De sloop en herbouw van de Zichten Dreven en Gaarden wordt vandaag behandeld. HSP is mordicus tegen sloop van dit 'beschermd stadsgezicht'. D66 schetst een beeld van bouw van Regentesse- of Zeeheldenkwartier- type architectuur. Zou ik toejuichen. Zolang de oorspronkelijke bewoners maar onder goede voorwaarden terug kunnen keren.
 

·
Registered
Joined
·
1,952 Posts
Naar wat ik op twitter lees, lijkt de herbouw van de Dreven, Zichten en Gaarden definitief. Tot groot verdriet van de HSP en de SP. Dat is best een groot gebied; 2000 bestaande woningen worden omgezet in 5500 woningen, waarvan ongeveer 3000 sociale huurwoningen. Ik ben heel benieuwd hoe deze transformatie gaat uitpakken en of het lukt om Zuidwest de komende jaren flink in de lift te krijgen.

Een mooiere en betere buurt in Dreven, Gaarden en Zichten (staedion.nl)
RIS305714_Bijlage_1 (raadsinformatie.nl)
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,231 Posts
HSP, SP en PvdD zijn de traditionele 'tegenpartijen'. Ze zijn tegen alles wat niet 100 procent voor hun eigen aanhang is. Vergelijk: Zelfs de VVD is bereid om 30 procent sociale woningbouw te realiseren. HSP, SP en PvdD zouden moeten fuseren in Zuur-Links.
 

·
Livin' 28-high
Joined
·
1,908 Posts
Een tijdsplanning die Staedion aangeeft:
Wanneer gaat de vernieuwing gebeuren?
Het duurt nog minimaal twee jaar voordat we daadwerkelijk buiten kunnen starten. Eerst moet het plan helemaal klaar zijn. We zijn wel hard aan het werk met de voorbereidingen. Ondertussen zullen de eerste bewoners verhuizen. Over de woningen die binnen nu en twee jaar aan de beurt zijn, zijn de bewoners persoonlijk geïnformeerd. De buurten worden stap voor stap aangepakt. We verwachten in 2040 klaar te zijn. Bent u benieuwd wanneer we bij u aan de slag gaan? Kijk dan in onderstaande tekeningen, waarin de volgorde van bouwen is aangegeven.

Bron

Daarnaast nog een filmpje om het eens even mooi te vertellen:
 
501 - 520 of 523 Posts
Top