SkyscraperCity banner

1 - 20 of 41 Posts

·
Registered
Joined
·
482 Posts
MAASMECHELEN : De RoshaegMaasmechelen is een boeiende gemeente. Shoppers kennen Maasmechelen Village, Fashion Point en M2, natuurliefhebbers vinden hun weg naar het 7000 ha grote Nationaal Park Hoge Kempen, gastronomen kennen vooral Maasmechelen Méditeranée.

En dan spreken we nog niet van de Maas, het cinemacomplex Euroscoop of de prachtige tuinwijk met mijnwerkerswoningen, alles bij de deur. Net zoals de E313, die je in een zucht naar Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Duitsland brengt. Kortom, alles wat het leven aangenaam maakt vind je in Maasmechelen.

En toch woon je in "De Roshaeg" in alle stilte. 86 (woning)appartementen zijn ingeplant langs twee binnenstraten, waar kinderen kunnen spelen en buren een praatje kunnen slaan. Middenin en rondom ligt een park, duizend vierkante meters groen, die de ruime terrassen van de woningen nog prettiger maken.

Alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt om de gevels, de woonunits en de binnenstraten vorm te geven. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de akoestische en thermische isolatie in en tussen de woonunits. Auto’s vinden een plaats in een ondergrondse parkeergarage. Wij bouwen met garantie volgens de Wet Breyne, om de afwerking van Uw appartement te verzekeren.

Adres: Herdersstraat/Rooshaegenweg – 3630 Maasmechelen
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #3 ·
MAASMECHELEN : Reconversie Mijnsite Eisden

Datum : 09/01/2008
Titel : Paalwoningen en terrilvilla's in Lanklaar
Het lijken wel de Malediven, maar dit is Lanklaar. Binnen enkele jaren kunnen toeristen er op vakantie in houten villa’s op palen, zoals op deze afbeelding. Teema International plant de bouw van 700 bungalows op de ex-Center Parcsterreinen: met niet alleen vakantiehuisjes op het water, maar ook op de terril.

Teema International gaat een bouwaanvraag indienen voor een hotel met 150 kamers op de ex-Center Parcs-terreinen in Lanklaar. Ook voor de hoofdpoort van het Nationaal Park - een bezoekerscentrum in en tussen de schachtbokken van Eisden - mag de bouwvergunning aangevraagd worden.

Op 14 januari start alvast het openbaar onderzoek over de plannen in die bi-pool Eisden-Lanklaar. Het is de bedoeling dat er een bungalowpark komt met 500 tot 750 huisjes, winkels, recreatie en huizen.

Het Nationaal Park ‘opende’ bijna twee jaar geleden de deuren, maar de hoofdpoort op de as Eisden-Lanklaar was er nog altijd niet. Nu komt er schot in het dossier: na intens overleg zijn provincie, gemeenten Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, stedenbouw, Lisom, Nationaal Park Hoge Kempen en privé-partners tot een akkoord gekomen. De eerste twee stappen mogen gezet worden: er mag een bouwvergunning ingediend worden voor een hotel én het bezoekerscentrum mag er komen.
 

·
...
Joined
·
1,316 Posts
Welkom Lelie! Afkomstig uit Maasmechelen?
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #7 ·
vooral het nieuwe hotel spreekt me aan
zag er behoorlijk organo-futuristisch uit

vooralsnog geen afbeeldingen te vinden op het internet...
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
MAASMECHELEN : De Roshaeg

En dan spreken we nog niet van de Maas, het cinemacomplex Euroscoop of de prachtige tuinwijk met mijnwerkerswoningen, alles bij de deur. Net zoals de E313, die je in een zucht naar Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Duitsland brengt. Kortom, alles wat het leven aangenaam maakt vind je in Maasmechelen.

En toch woon je in "De Roshaeg" in alle stilte. 86 (woning)appartementen zijn ingeplant langs twee binnenstraten, waar kinderen kunnen spelen en buren een praatje kunnen slaan. Middenin en rondom ligt een park, duizend vierkante meters groen, die de ruime terrassen van de woningen nog prettiger maken.
Een goede locatie inderdaad...
Een mooi project op de plaatjes..

!


Maar na realisatie... Denk niet dat ze die dichtheid en architectuur kunnen wegsteken achter het groen!
Meer als de helft staat nu nog leeg.. Wie wil er dan ook wonen in 'het gevang' van Maasmechelen?
Het park is dan wel een pluspunt, goede vormgeving en aanleg!

 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
MAASMECHELEN : Reconversie Mijnsite

Op en rond het voormalige mijnbouwterrein en latere Center Parcs-complex in Lanklaar, moet binnen twee jaar een ecologisch verantwoord verblijfs- en recreatiepark verrijzen. Ontwikkelingsmaatschappij Teema International gaat een bouwvergunning aanvragen voor een hotel met 150 kamers en een bezoekerscentrum. De tweede fase behelst de realisatie van zo'n 700 luxe vakantiehuisjes (bos-, paal- en plateauwoningen), een waterpark, fietspaden en een eco-golfterrein aan de weg As-Dilsen-Stokkem.

Het gebied Maasvallei, met daarin onder meer ook nog enkele industriële relicten uit het Belgische mijnverleden, wordt omgetoverd in een toeristische trekpleister. Het is de bedoeling dat het park een van de toegangspoorten tot het Nationale Park Hoge Kempen wordt. Teema International, onderdeel van de Culemborgse investeringsgroep DGM Property Development, raamt de kosten van het totale plan (met een oppervlakte van 250 hectare) op een slordige 200 miljoen euro. Er komt een minimale werkgelegenheid voor 500 mensen.

De ontwikkeling van het gebied is niet nieuw. Begin jaren negentig waren er al eens vergevorderde plannen om het unieke landschap uit te bouwen tot een toeristisch recreatie- en verblijfsoord. Center Parcs kocht de gronden aan om er een derde Belgisch park op te bouwen. De bergen met grindgruis waren al ingezaaid en de fundamenten gelegd voor een honderdtal bungalows, toen het project op het laatste moment werd afgeblazen. Inmiddels heeft Teema International de gronden verworven van Scottish&Newcastle, de vroegere eigenaren van Center Parcs.

Architect Paul Vandenbussche van TEEMA-architecten uit Antwerpen toont het even gewaagd als euregionaal uniek project aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen (5000 hectare). Het concept is zeer innoverend. Alle gebouwen en huisjes worden geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Zo komt er boven het water van het grootste grindmeer van België een paaldorp, zodat het landschap er als het ware ongehinderd onderdoor loopt. Ook komen er huisjes op palen in het bos. Tevens verrijzen woningen, ingebed in de 80 meter hoge wand van een monumentale heuvel die oorspronkelijk een grindberg was. Van hieruit heeft met een uitzicht van 15 kilometer over de ongerepte natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het project wil exemplarisch zijn op het gebied van duurzaam bouwen. De architectuur is uniek en moet een uithangbord worden voor de Hoge Kempen en het toerisme in Belgisch-Limburg. Binnenkort worden er prototypes van de huisjes neergezet.Rust, welzijn en natuurbeleving. Dat zijn volgens Vandenbussche de drie belangrijkste pijlers onder het ambitieuze plan. Door wellness ook direct aan huis te bieden (sauna's, wirlpools etc.) onderscheidt het project zich van de traditionele filosofie, zoals die door andere recreatieparken wordt gehanteerd. "Ofschoon er centrale voorzieningen komen, gaat het in ons concept vooral om rust, natuur en het respect daarvoor. Mensen in ons park zullen meer geneigd zijn om de natuur te gaan bekijken, te proeven en te voelen, in plaats van er in rond te gaan struinen."

Het park lonkt naar een nieuw soort (eco-)toeristen. "In een straal van twee uur rijden wonen 40 miljoen mensen. Onder hen zullen er zeker velen zijn die voor rust, natuur en wellness vallen," denkt Paul Vandenbussche. Een van de activiteiten voor de gasten wordt het zogeheten eco-golf. Een terrein waarin alleen de greens zullen worden gecultiveerd en onderhouden. ,,De rest blijf puur natuur," aldus de architect.

,,Met de natuur als hoofdrolspeler zal in de grensregio, de Maasvallei, een totaal nieuwe toeristische bestemming worden gecreëerd," zegt Vandenbussche. "We streven naar duurzaamheid, maar ook naar energie-neutraliteit, waarbij de modernste technieken worden onderzocht op het gebied van geothermische energie."

Provincie en de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem en Maasmechelen steunen de plannen van het gemeentegrensoverschrijdend project. De bouwvergunning voor het hotel annex congresscentrum en het bezoekerscentrum kunnen worden ingediend. Wat betreft het vakantiepark-complex moet nog een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan worden opgemaakt. Dat vereist eerst nog Milieu Effect Rapportage. Impressie van het eco-park zoals dat binnen twee jaar moet ontstaan in de omgeving van Lanklaar. 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Een hotel met 150 kamers,een bezoekerscentrum, 700 luxe vakantiehuisjes (bos-, paal- en plateauwoningen), een waterpark, fietspaden en een eco-golfterrein...

Er werd voorheen ook vermeld dat er een Ecopolis of een 'all weather'-centrum voor edutainment zou komen? Zou dit nog in de nieuwe plannen passen?
Iemand hier iets over gehoord? :|:|:|
 

·
...
Joined
·
1,316 Posts
^^

Ik val ook uit de lucht.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Dilsen : Leymveld

Een groot appartementengebouw, met toch wel wat architecturale quality
peptalk van de projectontwikkelaar:

Tussen de Stokkemerbaan en de Gewestweg (Rijksweg) te Dilsen start men weldra met de uitbreiding van het project "Leymveld". Het omvat een woon- & winkelproject bestaande uit 15 appartementen met aansluitend een verkaveling met 22 percelen bouwgrond langs de Stokkemerbaan.

Het gelijkvloers van deze residentie bestaat uit een winkelruimte van ca. 770 m². Op de 1e en 2e verdieping bevinden zich 12 comfortabele appartementen met 2 slaapkamers en een balkonterras.

Op de bovenverdieping komen er royale penthouses met telkens drie slaapkamers en zeer ruime terrassen. Als parkeergelegenheid worden 5 garages en 10 car-ports voorzien. Het uitzicht op het kasteelpark van Dilsen, en het met groen omgeven wandelpad dat verwijst naar de oude kasteeldreef is de kers op de taart van dit prachtig woonproject. 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #17 · (Edited)
Maasmechelen : vernieuwd Maasmechelen

De Gemeente Maasmechelen en de samenwerkende partners hebben op 7 april 2005 tijdens een persbijeenkomst het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van een vernieuwd Maasmechelen Centrum.

Het eerste bouwproject, het kantoor voor OCMW met Werkwinkel, onder architectuur van Bureau Herelixka, is in december 2007 opgeleverd. De bouw van 24 appartementen ging in februari 2008 van start. De oplevering van de appartementen staat gepland in juni 2009. In totaal zal de gehele metamorfose zo'n 6 jaar in beslag nemen.


Maasmechelen is van oudsher een samenvoeging van een aantal gemeenten. De samenvoegingen van Maasmechelen, Eisden, Opgrimbie en Vucht hebben ertoe geleid dat Maasmechelen een zeer lang gerekte gemeente is geworden, die zich uitstrekt aan beide zijden van de Rijksweg. Het centrumgebied en commercieel gebied van de historische stad Maasmechelen is eenzijdig ingeklemd langs de Rijksweg rondom het gemeentehuis en de oude kerk van Maasmechelen.De stadsvernieuwing is een opdracht die wordt uitgevoerd in Publieke en Private Samenwerking en gaat over in een gebiedsontwikkeling van 4,6 ha.

In het centrum worden kantoren voor algemeen belang, huisvesting voor OCMW, dienstverlening, commerciële functies en wonen ontwikkeld, op hoog niveau met een stedelijk karakter.

Groene omgeving
De bebouwing is stedelijk met hofachtige structuren rondom een park. Hiermee wordt het gevoel van stedelijk, maar beschermd wonen vergroot. Binnen de groene omgeving is het mogelijk een wandeling te maken of kinderen te laten spelen. De hofstructuur creëert tevens een iets meer besloten gebied, waardoor de privacy van de bewoners gegarandeerd is.
december 2007 Oplevering OCMW-kantoor

Deelfase 2, de ontwikkeling, het ontwerp en de realisatie van het nieuwe OCMW-kantoorgebouw en VDAB-centrum wordt succesvol afgerond en opgeleverd


februari 2008 Start bouwwerken appartementencomplex "Maasmechelen Garden"
Aan de Dr. Haubenlaan in Maasmechelen wordt gestart met de bouw van "Maasmechelen Garden", een L-vormig appartementencomplex met 24 wooneenheden, variërend in afmeting en indeling. Het complex past in het plan om rond het gemeentehuis een bruisend centrum te realiseren waar alle gemeentelijke diensten zijn geconcentreerd en commerciële ruimtes worden afgewisseld met zo´n 350 appartementen.Groot project, edoch wat te naargeestig naar mijn smaak. Dat deprimerend bruin...beide gebouwen zijn van Architect
Bureau Herelixka
 

·
Registered
Joined
·
1,189 Posts
Uit HBVL van 13/05

Vergunning voor vakantiepark en waterwoningen
De stad Dilsen-Stokkem heeft de bouwvergunning afgeleverd voor een nieuw vakantiepark in het gebied De Maasvallei-Lanklaar.
Teema International neemt het project voor haar rekening: ze bouwen een hotel in de vorm van een rotsblok met 150 kamers, 32 villa’s op de oude mijnterril en 80 waterwoningen. Het vakantiepark aan Nationaal Park Hoge Kempen zal zorgen voor 600 jobs en 220 miljoen euro kosten.

“De Maasvallei is al sinds 1993 bestemd voor een recreatief project. Nochtans haakten verschillende kandidaat-investeerders in die tijd af”, zegt burgemeester Lydia Peeters. “We zijn blij dat we met Teema International een solide partner gevonden hebben, die gelooft in de toeristisch-recreatieve reconversie van dit prachtige gebied. Het gaat om een ambitieus project, met een concept dat afwijkt van de traditionele vakantieparken in Noord-Limburg. Zo is er veel aandacht besteed aan de architectuur van de verschillende villa’s, waardoor ze optimaal geïntegreerd worden in het landschap. Bovendien wordt het geen afgesloten geheel, maar blijft het een open park waar iedereen kan komen wandelen.”

Prana Resort

Jacobus
Van Garderen van Teema: “Aan de waterplas komt een vijfsterrenhotel met 150 kamers. Het hotel ziet eruit als een rots in het landschap. Op de oostelijke terril komen 32 terrilvilla’s: luxe-bungalows die in de terrilwand worden gebouwd. Op de waterplas komen 80 watervilla’s of paalwoningen, met een uniek uitzicht op de grote plas. Er worden ook nieuwe waterplassen aangelegd in de bossen naast de Boslaan. Het gebied krijgt ook een nieuwe naam. De Maasvallei zal aangepast worden in Prana Resort, wat ‘leven en rust’ betekent. Na voltooiing van deze eerste fase zal Teema International nog eens 500 bijkomende huisjes aanvragen, in het bos tussen de Hoeveweg en de Boslaan.”

600 jobs

Burgemeester Peeters: “Het project is erg belangrijk voor Dilsen-Stokkem omdat het voor de bouw en de uitbating 600 jobs oplevert. Sinds de sluiting van enkele grote bedrijven in Lanklaar proberen we kansen te creëren voor nieuwe investeerders die kunnen zorgen voor nieuwe banen. We zijn dan ook erg opgetogen dat we in deze crisisperiode toch goed nieuws kunnen brengen over bijkomende jobs.”

Check de site van de ontwikkelaars
http://www.garderen-dekker.nl/project/121/6/Prana%20Resort.html
 

·
Registered
Joined
·
1,189 Posts
Betrokken partijen:

TEEMA INTERNATIONAL N.V.
Venusstraat 14
B-2000 Antwerpen
J.W. (Ko) van Garderen
mobile: +316-51563629
ir. C. (Chris) Dekker
mobile: +316-53268126

TEEMA architecten bvba
Venusstraat 14
B-2000 Antwerpen
T 0032 3 20 20 990
F 0032 3 20 20 999
Arch. Paul Vandenbussche
mobile: +32495695704
www.teema-architecten.com

Teema Group
Otto Veniusstraat 1
2000 Antwerpen
03 201 60 10
[email protected]
Bouwpromotoren + immobiliën

Teema is 100% dochter van:
Van Garderen & Dekker, vastgoedontwikkeling
's-Gravenpolderseweg 1
4462 CC Goes
T 0113 229300
F 0113 229310

Postadres
Postbus 368
4460 AT Goes
http://www.garderen-dekker.nl/page.php?ID=1

Mede-ontwikkelaar
Ontwikkelaar:Teema International NV, een indirecte deelneming van DGM Property Development BV
DGM Property Development B.V.
Bazarstraat 41
2518 AH Den Haag
The Netherlands
(T) 31 (0)70-75 32 195
(F) 31 (0)70-75 32 296
(E) [email protected]

http://www.dgmpd.com/index.php?menutype=projects&typeurl=belgie&flashtext=1
Enkele sfeerbeelden van DGM's site:Hoteluitbater:
Sandton Hotelmanagement B.V.
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
The Netherlands
Tel:+31 (0)570 - 601323

http://www.sandton.nl/?gclid=CPSYsrvowpoCFZSD3god_1jVqw
 
1 - 20 of 41 Posts
Top