SkyscraperCity banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
27,420 Posts
Discussion Starter #1
Din ciclul AȘA NU: Concursul "Cea mai urâtă mănăstire"​

Evident, e vorba de mănăstiri noi, construite după 1990 sau de ansambluri istorice mutilate de adaosuri recente.

Părerea mea e că e imposibil să mai construiești în prezent o mănăstire nouă frumoasă, cele vechi sunt frumoase fiindcă reprezintă niște aspirații sincere, pe când în prezent nu mai poate fi vorba de așa ceva, ci doar de ambițiile unor șmecherași în haine negre de a trăi în natură ca în concediu pe gratis, adică pe spinarea fraierilor /credincioșilor.

Aceste mănăstiri noi întotdeauna pocesc peisajul, deseori distrug monumente / arii naturale, site-uri arheologice sau ansambluri arhitecturale istorice. Călugării din mănăstiri și schituri situte în păduri sunt între cei mai sălbtaici tăietori de lemne. Orice e permis, distrugerea naturii sau a istoriei, "fiindcă Biserica e mai importantă"..........................Sunteți invitați să dați note între 1 - cea mai puțin urâtă - și 5 - cea mai urâtă. Sau să postați alte mănăstiri urâte.


.
 

·
Registered
Joined
·
27,420 Posts
Discussion Starter #7
Mănăstirea Ceahlău - construită ilegal în 1993 în unul din cele mai frumoase locuri din Parcul Național Ceahlău. Ctitor și inițiator: Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei. În astfel de cazuri, când inițiatorul e o înaltă față bisericească (și nu niște călugări amatori de vacanță gratuită nonstop), scopul e câștigarea de popularitate, ceva la care Daniel se pricepe.
http://www.panoramio.com/photo/11691027
 

·
Registered
Joined
·
2,501 Posts
Mănăstirea Colilia care din asa:dupa reabilitare, ajuns asa:

^^^^
:eek:hno:
Sa-i ia draku' o data pe toti dobitocii astia care schimonosesc asemenea stabilimente !

:cheers:
 

·
Genuine Tatar
Joined
·
12,392 Posts
Cand le construiesti asa, intr-o veselie, pentru ca densitatea bisericilor si manastirilor e mai scazuta fata de alte judete, iese asa ceva. Au pompat bani in biserici si manastiri in jud. Constanta, de nu mai au aer (la venirea comunistilor, jud. Constanta fusese sub administratie romaneasca si colonizata de romani de doar 6-7 decenii...Unde mai inainte majoritatea judetului era musulmana, deci foarte putine manastiri si biserici).

Dupa aceste 6-7 decenii de administratie romaneasca, au venit comunistii cu o politica proprie despre biserici si manastiri. Abia dupa 90 s-a reluat constructia de biserici si manastiri...Adauga ca judetul Constanta a fost "pompat" in perioada socialista si municipiul devenise al doilea din tara (330,000), dar fara a respecta nevoia oamenilor de biserici suficiente. Si dupa 90, toata lumea construia biserici si manastiri pentru ca...
 

·
Registered
Joined
·
9,737 Posts
1 - 12 of 12 Posts
Top