Jak ostatnio tamtędy przejeżdzałam to kładli piasek pod asfalt. W najbliższym czasie można sie spodziewać wylewania asfaltu. Jak będę miał czas to porobię tam kilka fotek.
Nie. No to jest jakaś paranoja. Tak kasę można trwonic tylko w Polsce :bash: Moim zdaniem podobny idiotyzm zrobiono z obwodnicą Legnicy. Dobrze, że choć w moim lubuskim grajdole o krajowej "3" zaczęto myśleć jako o autostradzie już kilkanaście lat temu i wszystkie obwodnice projektowano tak by nie było problemów z ich rozbudową.YAMATO said:Dlaczego nie budowali obwodnicy w standardzie S przeciez w okolicach Kamiennej Gory bedzie przebiegac S3. No chyba ze zalozono ze S3 nie powstanie w ciagu najblizszych kilku lat. A jeszcze nie tak dawno zapewniano ze niebawem ruszy budowa S3 z Legnicy do Lubawki.
Dokladnie obwodnica Legnicy zostala zepsuta do reszty, miala byc S a zrobili kolizyjne skrzyzowania, sygnalizacje swietlne, ronda i aby ja przebudowac do klasy S pochloniete zostana ogromne kwoty. W Lubuskim wyglada to o wiele lepiej widac maja wiecej oleju w glowie. Zreszta w Lubuskim bardzo duzo sie dzieje jezeli chodzi o rozbudowe drog, budowane sa obwodnice wielu miast nie tylko tych najwiekszych.rsk said:Nie. No to jest jakaś paranoja. Tak kasę można trwonic tylko w Polsce :bash: Moim zdaniem podobny idiotyzm zrobiono z obwodnicą Legnicy. Dobrze, że choć w moim lubuskim grajdole o krajowej "3" zaczęto myśleć jako o autostradzie już kilkanaście lat temu i wszystkie obwodnice projektowano tak by nie było problemów z ich rozbudową.
A czy jest może w budowie obwodnica Gorzowa? Bo ostatnio jechałem 2 razy przez Gorzów i trochę sobie postałem w centrum miastaYAMATO said:Dokladnie obwodnica Legnicy zostala zepsuta do reszty, miala byc S a zrobili kolizyjne skrzyzowania, sygnalizacje swietlne, ronda i aby ja przebudowac do klasy S pochloniete zostana ogromne kwoty. W Lubuskim wyglada to o wiele lepiej widac maja wiecej oleju w glowie. Zreszta w Lubuskim bardzo duzo sie dzieje jezeli chodzi o rozbudowe drog, budowane sa obwodnice wielu miast nie tylko tych najwiekszych.
Najstarsza część obwodnicy Legnicy (od strony Lubina do ul. Chojnowskiej) moim zdaniem jest przygotowana na dorobienie drugiej jezdni, jest tam przejazd pod wiaduktem i na pewno jest zostawione miejsce na drugą jezdnię, podobnie jak na obwodnicy Nowej Soli. Od Legnicy do Lubawki S-3 ma iść podobno zupełnie nowym śladem (projektowanym pod A-3). Możliwe, że docelowo S-3 będzie miała przebieg jak na poniższym wycinku z PZP woj. dolnośląskiego, tzn. omijając Legnicę od strony zachodniej częściowo po starym sladzie, częściowo po nowym i wchodząc na ślad A-3 dopiero tuż przed Jaworem.YAMATO said:Dokladnie obwodnica Legnicy zostala zepsuta do reszty, miala byc S a zrobili kolizyjne skrzyzowania, sygnalizacje swietlne, ronda i aby ja przebudowac do klasy S pochloniete zostana ogromne kwoty. W Lubuskim wyglada to o wiele lepiej widac maja wiecej oleju w glowie. Zreszta w Lubuskim bardzo duzo sie dzieje jezeli chodzi o rozbudowe drog, budowane sa obwodnice wielu miast nie tylko tych najwiekszych.