SkyscraperCity banner

1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
35,451 Posts
Discussion Starter #1
Ще се изгражда интермодален терминал на летището в Добрич

За модерния логистичен център ще се търсят инвеститори

На бившето военно летище в Добрич ще бъде изграден интермодален терминал, който ще осигури връзка между река Дунав, българско-румънската граница и черноморски пристанища, съобщи кметът на областния град Йордан Йорданов, цитиран от БТА.

По думите му вече е започнала процедура за преотстъпване на голяма част от терена от Министерството на отбраната и за деактуване на имота в общинска собственост.

За изграждането на модерния логистичен център ще се търсят инвеститори, като се очаква да бъдат разкрити много работни места.
Още през 2017 година голяма част от летището ще бъде включена в новия Общ устройствен план на Добрич, каза Йордан Йорданов.
Общият устройствен план, който вече премина през обществено обсъждане, предвижда интермодалният терминал да бъде своеобразен "локомотив" на комбинираните превози с няколко вида транспорт - автомобилен, железопътен и авио.

Според екипа с ръководител архитект Иван Димчев, подготвил плана, транспортно-складовите площи могат да бъдат изградени върху площ от 390 хектара. Проектът ще бъде най-мащабната промяна в индустриалните зони в Добрич, която ще насърчи развитието на икономиката, очаква кметът.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/shte-se-izgrajda-intermodalen-terminal-na-letishteto-v-dobrich-227784/
 
1 - 1 of 1 Posts
Top