SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 22 Posts

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Doesburg, IJsselkade:Links op deze foto verrijst dit nieuwe hotel.www.ijsselhave.nl

'Hotel het moeilijkste deel van de IJsselkade'

Zaterdag, 31 maart 2007 - DOESBURG - De bouw van het hotel - en appartementencomplex aan de IJsselkade in Doesburg is gisteren officieel van start gegaan.

"Het hotel was wel het moeilijkste onderdeel van het IJsselkadeproject" , meldde burgemeester Hermen Overweg bij het startsein.
Ontwikkeling van de IJsselkade nam in totaal vijftien jaar in beslag. De plaatselijke vakbonden drongen er in het midden van de jaren negentig op aan een hotel naar Doesburg te halen. Diverse locaties passeerden de revue, tot de keuze viel op de IJsselkade en er nu een hotel annex appartementencomplex verrijst. Het hotel wordt geëxploiteerd door Harold Nabuurs.

Het complex telt 28 hotelkamers en 41 koopappartementen. Onderin het gebouw komen 117 parkeerplaatsen.

http://www.gelderlander.nl/liemers/article1265135.ece
 

·
My train goes everywhere!
Joined
·
2,792 Posts
Dat hotel ziet er een beetje saai uit... maar zo op de foto van Eus af te gaan is het best een geslaagd project!
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Eus kan niet fotograferen! Eus jat alles van flickr.com! Aan de andere zijde worden ook flinke (voor een stadje van 11-12duizend) blokken gebouwd. Het is een enorme vooruitgang in vergelijking met 15-20 jaar geleden.
 

·
Registered
Joined
·
8,957 Posts
Een behoorlijke hoge dichtheid inderdaad voor zo'n kleine stad.
Maar goed de ligging is wel uiterst gunstig .
Ziet er erg geslaagd uit verder :) .

Kijk voor een ander vergelijkbaar bouwproject eens naar deze link uit de Hanzestad Oldenzaal www.stadsbleek-oldenzaal.nl .
Ook dat mag er zijn voor een relatief kleinere stad, al is de dichtheid van Oldenzaal altijd al erg hoog geweest ( dit door beperkte ruimte binnen de gemeente, en de oude opbouw van de stad ) .
http://www.stadsbleek-oldenzaal.nl/gfx/ai_bouwdeel_2_3.jpg
http://www.stadsbleek-oldenzaal.nl/gfx/ai_bouwdeel_4.jpg
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Die Martinus torent overal bovenuit. Was 97 meter, is na beschietingen in 1672 en 1813 - steeds weer die Fransen :rant: wat lager. Hier is een mooi contrast nu; de kade oogt nu als Arnhem of Zutphen met alles zo 4-5 hoog maar de overkant is leeg weiland; de Havikerwaard. De fotograaf van die avondopname stond op boerenland. Uit de Havikerwaard komt veel bouwmateriaal. De weilanden worden uitgegraven voor zandwinning. Die industrie is daar van een enorme omvang. Bij Rheden wordt enorm veel beton gemaakt. Dankzij Google Earth kun je zien dat de IJssel erg drukbevaren wordt.

Toen dit IJsselkade project werd aangekondigd, dacht ik eerst aan een ander deel van Doesburg.

Waarschijnlijk wordt er nog meer gebouwd als een schil rond de oude vesting; aan de noord-westkant van Doesburg. Die burgermeester is erg ambitieus maar men moet hem het nageven; hij verdicht een stadje dat al erg compact was. Doesburg kun je vergelijken met Harlingen of Enkhuizen. Veel geschiedenis maar nu net zo groot als 500 jaar geleden. Het stadje had een iets grotere gemeente kunnen worden als Angerlo niet bij het echt verafgelegen Zevenaar was ingedeeld. Erg vreemde herindeling was dat. Doesburg had dan zo'n 16 tot 18 duizend inwoners gehad. Dat het stadje een zekere uitstraling heeft, komt omdat De Graafschap een behoorlijk dichtbevolkt landelijk gebied is. Het is ook niet een forenzenstadje van Arnhem. Zelfs Velp waar ik woon heeft nu ook forenzen.

Ik zal eens gaan zoeken naar foto's. Behalve nu deze kade aan de IJssel, heeft Doesburg ook nog een kade aan de Oude IJssel/Isel die in Duitsland begint en door Doetinchem stroomt naar Doesburg.Linksboven het einde van de A348 - Velperbroek-Dieren/Doesburg
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Het valt ook op. De bevolking in de hele Achterhoek daalt al iets maar Doesburg is redelijk gegroeid. Het stadje heeft overigens relatief veel kunstenaars en schrijvers. De omgeving inspireert; van de weilanden langs de rivier naar de heuvels met heidevelden. Voor wie wel eens gaat fietsen op de Veluwe; over het nieuwe fietspad de Lange Juffer kun je op een autoloze zondag zonder te hoeven trappen in Doesburg komen. Oftewel; in omgekeerde richting is het een behoorlijke klim.

't Is ook een culinair stadje; mosterd; Doesburgse moppen en een fantastisch restaurant bij de Waag. En de stad van de SP en een coffeeshop om het enthousiasme iets te temperen.
 

·
AstroNout
Joined
·
5,274 Posts
Voor wie wel eens gaat fietsen op de Veluwe; over het nieuwe fietspad de Lange Juffer kun je op een autoloze zondag zonder te hoeven trappen in Doesburg komen. Oftewel; in omgekeerde richting is het een behoorlijke klim.
Whahaha. Vroeger elk jaar met hemelvaartsdag naar de Posbank, weliswaar niet over dit nieuwe pad, maar toch een pijnlijke klim op de fiets.
 
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top