SkyscraperCity Forum banner

Dokad z Poznania? głosujcie!

Dokąd z Poznania? głosujcie!

6972 Views 61 Replies 23 Participants Last post by  asheron
Aloha raz jeszcze :D

na wstępie bardzo przepraszam za zamieszanie związane z akładaniem tego poll'a
mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone ;)

Wielka prośba do wszystkich poznaniaków i mieszkańców Wielkopolski oraz tych forumowiczów z całego kraju, którzy latają lub chcieliby latać z Poznania!

Głosujcie proszę na kierunki, które najbardziej by Wam odpowiadały (z różnych względów) Wpisałem 15 miast (zreszta tyle mogę ) , do których chiałbym mieć połączenia z Poznania.
UWAGA!
Celowo pominąłem:
- RZYM
- PARYŻ
- MEDIOLAN
- WIEDEŃ
- BARCELONĘ
- SZTOKHOLM
- GLASGOW/EDYNBURG
- SHANNON
- EAST MIDLANDS
- OSLO

co do których nie ma chyba najmniejszej wątpliwości, że loty powinny się odbywać;

Wyniki głosowania przydadzą się nam do akcji, o której więcej szczegółów już niedługo

Warunki głosowania:
- można głosować max na 5 destynacji
- można podawać swoje propozycje i komentarze

W głosowaniu mogą wziąć udział również te osoby, które z Poznania latać nie zamierzają. Miło będzie przeczytać również ich opinie i komentarze.

obecna oferta Ławicy obejmuje:
- Dortmund
- Warszawę
- Frankfurt
- Stuttgart
- Monachium
- Kopenhagę
- Zurych
- Londyn Luton oraz Stansted
- Dublin
- Liverpool (zapowiedziany)
loty Centralwingsa pominąłem bo są póki co symboliczne..
See less See more
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 62 Posts
Teraz juz moge? ;)

Skoro Rzym i Barcelona sa oczywiste, to zostaje Cork i Porto/Lizbona.

Shannon nie pakowalbym do kierunkow oczywistych, bo dla mniej bardziej oczywisty jest Cork. Tym bardziej, ze polaczenie Cork-Poznan, byloby drugim, po aerlingusie na trasie Cork-Warsaw, bezposrednim polaczeniem Cork-Polska. A Polonia w Cork calkiem liczna... Wiem, ze Shannon zbiera punkty za w miare centralne polozenie, ale poludnie tez zasluguje na uwage :)

EDIT: A zaglosowalem na Amsterdam bo jest fajny, na Palermo bo tam jest mafia, na Wenecje i Bruksele bo tez podobno sa fajne. No i na Lizbone, bo o tym mowilem juz wczesniej :)
See less See more
:)

dodam skromnie, że równiez Hamburg/Lubeka byłby dobrym pomysłem oraz Frankfurt Hahn albo Dortmund czy tez Kolonia ale tanimi liniami (Dauair taka linia nie jest)

z polskich lotnisk to oczywiście:
- Kraków/Katowice
- Gdańsk

a w przyszłości Rzeszów
See less See more
Co do nowych kierunków to myślę że na chwilę obecną te które mamy + (zwłaszcza) te które podałeś były by wystarczające. Ponadto gdy nowe kraje zaczną otwierać rynki pracy, trzeba będzie i tam dolecieć :). Warto by też by na rozkładzie lotów z Poznania znalazły się np. Kraków czy Gdańsk o czym zimą informowały nas władze Ławicy, co oczywiście poraz kolejny ominęło nasze miasto.
See less See more
Najchętniej wybrałbym wszystkie! ;)

Amsterdam, Bruksela, Dubrownik/Split/Zagrzeb (Chorwacja), Lizbona, Madryt;

:)

Barcelona i miasta polskie są oczywiste...
See less See more
"Chcemy latać z Poznania"​
Uwaga, organizujemy akcję pt. "Chcemy latać z Poznania".
Cel jest jeden, należy uświadomić decydentom (lotnisko, miasto, województwo), iż stan jaki mamy obecnie dłużej trwać nie może. Chcemy wywrzeć nacisk na władze aby z większym zaangażowaniem podeszły do tematu, pokazując jak wielkim zainteresowaniem cieszą się nowe połączenia z Poznania.
W opinii zarządu lotniska zainteresowania nie ma, a ludzie chętniej jeżdżą samochodem. Pokażmy, że jest inaczej. Niedługo rozpocznie się akcja zbierania podpisów!
18.04.2006
Uwaga ludziska, w najbliższą sobotę wychodzimy na ulicę, rozpoczynamy akcję pt. „Chcemy latać z Poznania!". Zbieramy się przy Starym Marychu, będziemy zbierać podpisy, chcemy pokazać decydentom, że rozwój Ławicy nie jest nam obojętny. Akcja zostanie zainugurowana 22 kwietnia, początkowo bez wielkiego rozgłosu (na większe zebranie należy mieć pozwolenie, jutro złożymy wniosek + pozwolenie na akcję pt. "Bąkowski"). Wielki finał odbędzie się 13 maja, do tego czasu podpisy będą zbierane na ulicach miasta ale i nie tylko, zainteresowani dostaną listy, na które będa mogły wpisywać się matki, ojcowie, ciocie, babcie, wujkowie i znajomi.
Kto chętny?
See less See more
Amsterdam, Ateny, Bruksela, Helsinki, Madryt
Amsterdam, Dubrownik, Budapeszt, Haga

Może lepiej jedną listę z połączeniami oczywistymi i tymi mniej? Poznalibyśmy te najbardziej pilne połączenia do uruchomienia, powstałaby też całkiem kompletna lista. Przy wielu wpisach byłaby w miarę miarodajna
Jak dla mnie to Amsterdam (bo mają fajne "sklepy kawowe" ;) ), Budapeszt (bo uwielbiam to miasto), Chorwacja (bo szybciej na wakacje), Helsinki (bo Skandynawia jest zajefajna) i Madryt (bo zawsze tam chciałem pojechać, ale jakoś dotąd się nie udało, no i hiszpański to jedyny język, którego uczyłem się dla hobby :) ).
See less See more
Zaglosowalem na Chorwacje, poludniowa Francje i Ateny (wycieczkowo :) ). No i OCZYWISCIE BARCELONA i PARYZ (w tej kolejnosci jak dla mnie) - niby to oczywiste, ale gdyby chciec uderzac z tym do wladz/lotniska, to jak najbardziej warto by bylo je zawrzec w pollu.
głosujcie, głosujcie :)

z postulowanych kierunków przez głosujących zauważyłem
CORK
HAGĘ (tyle, że ta bardzo blisko Amsterdamu, ale jak dla mnie ok :) )

celem wyjaśnienia - kierunki wymienione przeze mnie na początku (typu Rzym) będą w postulatach :)

co najwyżej, żeby nie robić drugiego poola po prostu wpisujcie 3 najważniejsze kierunki jakie powinny być uruchomione W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI (z listy tych 10 pewniaków)
RZYM
PARYŻ
MEDIOLAN
WIEDEŃ
BARCELONA
SZTOKHOLM
GLASGOW/EDYNBURG
SHANNON
EAST MIDLANDS
OSLO

jak dla mnie:
1. Rzym
2. Mediolan
3. Paryż

pozdrawiam wszystkich głosująco-wpisujących ;)
See less See more
Amsterdam, przydałby się jeszcze Kijów.
Z tych 10 pewniaków najwygodniejsze dla mnie to Barcelona, Sztokholm i Rzym. A dla Poznania to myślę, że Sztokholm, Rzym, Paryż i jak najwięcej brytyjskich i irlandzkich.
Paryż, Rzym, Mediolan, Stokholm i Madryt!!!! Od zaraz! Jesli tylko takie połączenia by sie pokazały uroczyście przyrzekam, że byłym jednym z pierwszych paxów na tych kierunkach! Swoją drogą bardzo, ale to bardzo polecam w grudniu Frankfurt! W zeszłym roku leciałem do Hahn z Rzeszowa! Inwestycja=105 PLN była wybitnie opłacalna! Naprawdę! Jeśli tylko było by takie połączenie biorę całą rodzinkę-5 osób i lecę tam na kilka dni!
See less See more
Aha! Jesli planujecie zrobić akcję ankieta+zbieranie podpisów i potrzebujecie ludzi którzy chodzili by po mieście i przeprowadzili coś takiego to zgłaszam się jako chętny :)!! PS:Mogę zorganizować jeszcze kilka osób w razie potrzeby!
^^ podpisuje sie rekami i nogami :) w miare mozliwosci moge tez chodzi po miescie i zbierac podpisy..tymbardziej jestem cenny iz podczas WOŚPu zebralem najwiecej z calego sztabu :D <czyli mam dar przekonywania :D>

a co do kierunkow to Rzym, Rzym i hmmm Rzym? :p
a tak do tego sadze Paryz, Amsterdam, Barcelona <ew. Madryt>, Helsinki, Sztokholm, Oslo, Istambul i moze Moskwa?
w dluzszej perspektywie czasu sadze ze znalazlyby sie osoby na zapelnienie kilku NY albo Chicago w miesiacu ;)
See less See more
BARCELONA
RZYM
PARYZ

Moja kolejnosc. Na 100% polecialbym wszystkimi trzema w ciagu powiedzmy nastepnych 2 lat (za malo urlopu na czestsze wojaze...)
Co do rejsów do USA to nawet nie chodzi o potencjał POZ w tej dziedzinie! Cała Polska lata do USA z KRK i z WAW...a gdyby były loty z POZ, GDN, WRO, KTW...itd to ludzie latali by i z tych miast! :)
1 - 20 of 62 Posts
Status
Not open for further replies.