SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 1419 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Fil per desmuntar els "arguments" de qui ens atura les infraestructures (condemnant-nos a passar gana tard o aviat), ens mutila els grans projectes urbanístics i ens retalla els gratacels. Denunciar públicament les seues males arts (talls de carreteres, sabotatges, etc.), i per què no, cagar-nos en la seua espècie.

És a dir, si voleu desfogar-vos després d'un dia dur el millor que podreu fer serà passar una estoneta per aquí. :D

 

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Una mica de carnassa per animar la cosa:

-------------------

La torre Agbar, com tothom sap, és un projecte d'AJN (Jean Nouvel) i b720 Arquitectura SL (Fermín Vázquez), construït per la immobiliària promotora Layetana. Quan s'acabi, el gratacels en forma de supositori es veurà des d'una bona part de Barcelona, de ben lluny. Serà una de les construccions emblemàtiques de la ciutat, un dels seus edificis representatius.
Amb tot, no tothom ho viu així: des de l'Arxiu Històric del Poblenou es canalitza l'opinió contrària a la torre, suposem que provinent dels veïns o d'organitzacions veïnals. Discrepen de l'evolució del paisatge urbà que comporta l'aixecament del gratacel. Des de la zona dels carrers Pujades i Pallars, la torre, certament, trenca la visió neta del Tibidabo que hi havia fins ara. Parlen de "contaminació visual d'un gratacel aixecat en una zona que no toca". També les torres olímpiques, segons com, trenquen la vista contínua del mar, a l'horitzó. Imagino que d'ençà que l'home construeix cases, sempre s'ha trencat una línia d'horitzó o altra. És inevitable. És ben curiosa, aquesta preocupació dels veïns. Jo, si visqués al Poblenou, potser m'hauria preocupat més el fet de l'ombra. Un supositori gegant al costat de casa et treu una bona estona de sol... A part, mirem de considerar-ho des de la part positiva. A canvi de perdre l'horitzó del Tibidabo des de la zona de Pujades-Pallars, hem guanyat una altra perspectiva, tan interessant com l'altra. Es tracta del punt de vista des del carrer de Casp. La continuació ideal d'aquest carrer passaria exactament pel lloc on hi haurà la torre. Quan s'hagi acabat, es podrà veure pràcticament des de la plaça Urquinaona, al final de la perspectiva oferta pel carrer Casp. És el mateix, salvant les distàncies, que es dóna al pla de Palau. Situats al començament del carrer de l'Espaseria, al fons veiem, perfectament encaixada, l'església de Santa Maria del Mar. Ja sé que això no farà gens contents els veïns de la zona Pujades-Pallars, però pot significar un cert consol.

-------------------

http://www.avui.es/avui/diari/03/ago/10/ciu0110.htm
 

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Els gratacels de Barcelona, de nou a debat

El debat entre Oriol Bohigas i Salvador Tarragó va centrar bona part de la taula rodona Gratacels?, organitzada per la UPC per reflexionar al voltant dels canvis que poden provocar a Barcelona les nous edificis de gran alçada que ara mateix estan en projecte o s'han començat a aixecar (a la imatge, la Torre Agbar de Jean Nouvel).

Tot i matisar que en el cas de Barcelona s'hauria de parlar de "gratacelets", Bohigas va assenyalar que no es pot dir que siguin, en si mateixos, bons o dolents, sinó que són "bonics o lletjos, be o malament emplaçats". L'arquitecte va afegir que en el cas d'una ciutat densament poblada i urbanitzada, com el de la capital catalana, no resta altra possibilitat de creixement que cap a dalt.

Salvador Tarragó es va mostrar, en canvi, totalment contrari a la proliferació d'edificis de gran alçada, assegurant que el paisatge de Hong Kong, per posar un exemple, "no és una mostra de progrés, sinó d'incultura i incivilitat". Tarragó també afirmar que l'ajuntament s'ha deixat portar pels interessos dels promotors i grans empreses, desitjoses d'aixecar a la ciutat les seves seus corporatives.

En aquest punt es va produir una certa coincidència d'opinions amb Oriol Bohigas, qui va ressaltar que "s'escolta massa tant a promotors com a veïns". "No pot ser que qualsevol que surti amb una pancarta pugui modificar un Pla Especial", va afegir l'arquitecte en referència directa al canvi de plans de l'ajuntament a l'Eix Llacuna del Poble Nou.

21.03.2002
 

·
In Urbanity I Trust
Joined
·
16,972 Posts
Bohigues per fi diu algo interessant, bueno va dir perquè la noticia té més anys que Pujol! :D
Respecte lo que tapen els edificis, o trenquen la línea de l'hortzó.... potser trenca la línea la Torre Agbar, però molt més la trenca la Sagrada Família, molt més ample i més alta quan s'acabi (si ho fan) I la línea d'horitzó?????? Des d'on es veu el mar desde poble nou! Com no visquis en un piset una mica elevat amb unes quantes naus industrials davant ja em diràs! Mmoteca veu el mar desde casa seva? No ho recordo, pero ho dubto...
Que prefereixen, que s'inverteixi en el barri, es deixi a les grans companyies fer grans projectes per a les seves seus i donar calitat de vida, o que tot quedi ple de naus abandonades ocupades per families itinerants de gitanos que possiblement al cap d'un temps d'inactivitat en la zona s'ompli de drogadictes, heroïnomans i no sé quines coses pitxors?¿ No, llavors es queixarien dient que l'ajuntament no fa res i que no hi ha protecció policial! Qui paga llavors la policia? Els ocupans de les naus buides i abandonades????
Si no volen gratacels, veure muntanyetes i l'horitzo QUE ES COMPRIN UNA MASIA I SE'N VAGIN A VIURE AL CAMP! AMB LES VAQUES I AMB LES OBELLES!!!!!! Clar per desprès anar a les comarques veïnes a ocupar les platjes que no els hi pertoquen!

ARj! Sky, hi haurà sang i fetge per aquí :D
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,557 Posts
CEL i Urban:

Incendiaris!!
:(
 

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #9 ·
No, si vull que la matèria incendiària es concentri tota aquí. :pAra, en lloc de desfogar-se un amb un altre foraire, la gent podrà venir aquí i cagar-se en el president de la associació de veïns del seu barri. :D
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,557 Posts
Urban Dave said:
Algun que altre més ja postejarà... bitxofo per exemple.... Quan els veins del prat no vulguin que el metro arrivi l'aeroport :D
Por encima de mi cadaver!!!
:bash:
Estacio TAV a l'aeroport, NO al Prat de Llobregat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEVER
>(
 

·
Banned
Joined
·
1,799 Posts
Els meus dos minuts d'Odi d'avui van per a:
Els veins del barri de La Sagrera i usuaris del metro en general que posen el crit al cel perquè tallen la L1 del metro durant 3 dies entre Clot i Fabra i Puig per a fer les obres de l'intercanviador i que diuen que "Aixo nomes porta problemes i mes problemes" sense tenir en compte els beneficis que hi durà.

Fu*k veïns!
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,557 Posts
Sky said:
Veieu? El Bitxo ja s'està desfogant... :D
Home, es q lo que m'ha dit Urban_Dave es massa fort!!
:bash:

:hi:
Hola Jarle!!
:wave:
 

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #16 · (Edited)
JarlehuBCN said:
Fu*k veïns!
**** THEM!!!

Volen metro, però que construeixi sense fer soroll i que tampoc n'hi faci quan funcioni. Volen "equipaments" però tan se val si després estan infrautilitzats.

I és clar, no els hi pugis un duro els impostos que te la embolicaran un altre cop! :mad:
 

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Aquesta nit vull mostrar el meu odi envers les persones que comparen (ad nauseam) la Torre Agbar amb un *****, consolador o quelcom semblant.

Molt bé xiquets, no m'estranya que us recordi una polla però no cal que ho comenteu perquè ja ho sabem!!!

La primera vegada em va fer "gràcia" la comparació, però deu mil cops després ja no em fa tanta. :mad:
 

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Ara els veïns de la Ronda del Mig, que van comprar el seu pis QUAN JA HI HAVIA LA RONDA, pengen pancartes als balcons "CLOS, AUTOPISTA NO; CARRER SI".

COM?! PERDONA!!?¿?!? AAAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGHHHHHHHHHH

VOLEN TOTS VIURE EN UN POBLE!!!!! QUE SE'N VAGIN TOTS A SANT JOAN DE TORRACOLLONS I ENS DEIXIN EN PAU :cry::cry::cry:


Vull acabar amb les AAVV i hem de començar destruint els seus llocs de reunió. Hem d'idear un pla que deixi Barcelona independent d'aquests pueblerins :bash:
 

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Què els hi passa? Per què son així? Per quèèèèèeeeeeeeeeeeeeee :cry:

Crec que hem de diagnosticar una nova enfermetat: "síndrome del urbanita pueblerino (S.U.P.)". I que els tanquin a tots a Sant Boi! Això si, que puguin veure l'horitzó desde la celda...
 

·
Tiki-taka member
Joined
·
1,280 Posts
JarlehuBCN said:
Els meus dos minuts d'Odi d'avui van per a:
Els veins del barri de La Sagrera i usuaris del metro en general que posen el crit al cel perquè tallen la L1 del metro durant 3 dies entre Clot i Fabra i Puig per a fer les obres de l'intercanviador i que diuen que "Aixo nomes porta problemes i mes problemes" sense tenir en compte els beneficis que hi durà.
El cicle de les AAVV i el metro està científicament demostrat q és:
- Protestes pq no hi ha metro al barri
- Protestes per la construcció del metro al barri
- Protestes pel soroll i/o vibracions del metro
- Protestes per a remodelar el metro
- Protestes per les obres de remodelació del metro
...

I així fins a l'infinit, la qüestió es protestar i sortir als diaris... :bash:
 
1 - 20 of 1419 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top