SkyscraperCity Forum banner

Drezno 2007

2903 Views 10 Replies 8 Participants Last post by  Filip01
D R E Z N O 2007 - świeżo dodane fotki

Zapraszam do oglądnięcia fotek z mojej wycieczki do stolicy Saksonii.

:)[

Życzę miłego oglądania, mam nadzieję, że się spodobają.:cheers:
See less See more
15
1 - 11 of 11 Posts
Takie piekne miasto i nikt nie komentowal :eek:hno:. Herzlich wilkommen nach Zwinger :).
Takie piekne miasto i nikt nie komentowal
są tez mniej piekne pozostałości po poprzednim ustroju ale autor skrzętnie pominął je w wątku;) a samo Drezno rzeczywiście ciekawym miastem jest ale jak dla mnie kompletnie bez wyrazu(subiektywnie:D)
პოზნანი jest niestety troszkę brzydszy. Ale też ładny ;).

A co do Drezna - wg mnie bardzo fajne miasto. Podoba mi się.
moze masz foty z miejsca, ktore pozostalo nieodbudowane jako pomnik po WWII - chetnie bym sobie je przypomnial po latach - takie ruiny w centrum miasta po barbarzynskich nalotach dywanowych
moze masz foty z miejsca, ktore pozostalo nieodbudowane jako pomnik po WWII - chetnie bym sobie je przypomnial po latach - takie ruiny w centrum miasta po barbarzynskich nalotach dywanowych
Czy nie jedyne takie ruiny to Frauenkirsche, który jest już pięknie odbudowany?
Czy nie jedyne takie ruiny to Frauenkirsche, który jest już pięknie odbudowany?
masz racje - bylem w Dreznie w czasach upadku DDR, ruiny FrauenKirche wg wikipedii odbudowano
niestety nie mam... a z ciekawostek, kiedy próbowałem z bratem znaleźć jakąś knajpę, żeby coś tam zjeść, znalazłem tylko mc donalda... na**** szczeniakami, postanowiłem kurna się więc kogoś zapytać - where i can find sth to eat? pytałem z pięciu, wszyscy pokazywali mc d, albo wzruszali ramionami, wreszcie jeden kolo pokazał mi jakąś maciupką kawiarenke gdzie moża było kupić ... hot-dogi... za.... 5 euro ...ale takich kurdulpi jeszcze w życiu nie jadłem mówię wam!, drezno-porażka za infrastrukturę gastronomiczną...
See less See more
masz racje - bylem w Dreznie w czasach upadku DDR, ruiny FrauenKirche wg wikipedii odbudowano
nie wiem czy poniższe zdjęcie ma cos wspólnego z Frauenkirche ale tak np wygladały niektóre miejsca w centrum Drezna w lipcu 2005 roku:
See less See more
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.