viruj mi, nema mi ništa mrže od kiča i kopiranja tuđih znamenitosti, al u dubaiju jedino šta mi smeta su te moderne minimalističke zgrade, koje se tamo nikako ne uklapaju... isto ka šta bi bila šaka u oko u europi sagradit nešto tipa al yaqoub tower, tako su i tamo te minimalističke građevine :lol:fora je.
jedino što mi se zbilja ne sviđa jest to što mješaju stilove. od arapske kićene arhitekture, preko ultra modernog minimalizma, pa do loših kopija nekih znamenitosti iz drugih zemalja (Chrysler building, Big Ben...) :hammer:
pa ni new york nije ima dušu početkom prošlog stoljeća :dunno:Sve jako lijepo i uredno ali jednostavno nema dušu :dunno:
u svakom slučaju, bolji je od londona :naughty:Slažem se s Troopchinom, Hong Kong i Tokyo mi djeluju daleko, daleko "bolje" nego Dubai.
Nebi se baš složio s primjerom New Yorka koji je rastao organski kroz dug period za razliku od Dubaia koji se izgradio u kratkom vremenu ali se slažem načelno da je vrijeme bitan faktor i da će s vremenom i taj Dubai izgledat manje plastičan i bezličanpa ni new york nije ima dušu početkom prošlog stoljeća :dunno:
to je ko kad se napravi novi stadion i onda neki dođu i kažu kako taj stadion nema dušu. duša dolazi s vrimenom...
Hahaha, simpatična je ova tvoja borba da uhvatiš Burj, haha, baš me nasmija. Na kraju si uspio, za dlaku. Bravo, čestitam!prvi pokušaj slikanja burj khalife:
napokon :bow:
![]()