SkyscraperCity banner

161 - 180 of 189 Posts

·
Registered
Joined
·
576 Posts
Ma kuda probit podzemnu u Dubrovniku, stvarno mi niste jasni. Nema veze bi li se ljudi bunili i ne bi (bi sigurno jer Dubrovčanima sve smeta, to govorim kao jedan od njih), to jednostavno nema nikakvog smisla s hidrogeološkog i bilo kojeg drugog aspekta osim eventualno prometnog. Već sam spomenuo tunel od Minčete do Splitskog puta, ali on se predlagao isključivo za cestovni, a ne željeznički promet.

BTW, javni gradski promet u Dubrovniku funkcionira dosta dobro, da ne govorim da imaju ogromnu dobit i najmoderniji vozni park u zemlji.
 

·
Sarkimetal Death
Joined
·
17,015 Posts
Možda da se ukinu i autobusi jer i oni stvaraju gužvu? Pa ćemo se onda svi lijepo voziti autima i problema biti neće.
Bombica opet pametuješ! :bash: Autobus je na takvom terenu puno korisniji i svestraniji. On na kraju krajeva može i zaobić, ne jebe ga kad pukne žica ili se netko naparkira na prugu. Pametuješ kad nisi vidio na što liči cesta od Gruža do Pila, pa tu na jednom velikom dijelu nema mjesta ni za nogostup, uži je od djeteta! Jedino da zruše red kuća sa svake strane, a to znaš da nebuju.

Ma kuda probit podzemnu u Dubrovniku, stvarno mi niste jasni. to jednostavno nema nikakvog smisla osim eventualno prometnog.
Pa da.........željeznice i podzemne spadaju pod promet, mislim ono.......samo kažem :crazy: :rofl:
 

·
Registered
Joined
·
1,074 Posts
Ljudi, tema je Luka Gruž, ne tramvaj niti podzemna.
Za podzemnu se zna kada se gradi, to su gradovi s više od milijun stanovnika. A tramvaj je, izgleda, stvar prošlosti. Dubrovnik nema infrastrukturu za novi tramvaj. Nema infrastrukturu niti za cestovni prijevoz, pogledajte na što sliče ulice svaki radni dan oko 14 do 15 sati! Nikakva regulacija to neće riješiti. Treba graditi ono što se desetljećima odlagalo, čitavu Grušku obalu u Ulicu grada Vukovara (rušiti stare zgrade koje smetaju kako su to napravili u velikim gradovima pa više o tome nema ni spomena-Zagreb, Pariz, Beč). Tek kada cesta bude zadovoljavajuće riješena, možemo se pozabaviti pitanjima tramvaja i drugih naprednijih prometala. Gradnja svih kružnih tokova došla je kao, da se medicinski izrazim-jedna doza inzulina teškome dijabetičaru!

Sada malo o temi, kada se očekuje uplovljavanje prvoga ovogodišnjega kruzera u Gruž? Zadnji je bio za Badnjak.
 

·
mojarijetschsesluscha
Joined
·
2,887 Posts
Kod očuvanog tramvaja (koji se danas nalazi u Tehničkom muzeju) bilo bi to grehota raditi. Kod izrade novih rekonstrukcija naravno da se može primjeniti neka druga širina kolosijeka uz žrtvovanje sličnosti originalu.

Nešto slično su razmatrali prilikom obnove tramvaja za Tehnički muzej:
a sta ako izgradis dvije pruge za jedan i drugi tramvaj?

dalje dolje..
http://www.**************/name/zeitachse/jahr/2009/monat/september/seite/2.html

http://www.**************/bilder/stuttgart-keine-stadtbahn-330504.jpg

je*eni linkovi!!u stuttgartu je imalo tak nest, ali sad su i zadnji stari model izbacili iz prometa pa nisam to vise popratio.
do nedavno smo imali jos jedan standardni niskopodni tramvaj i ono sto se u hrvatskoj naziva "light metro".
tako da se izgradilo vise pruga...

mislim da to spada donekle u ovu rubriku jer je prica o prijevozu iz luke u grad, bezveze mi je zbog toga otvarat novu dretvu. ako ima interesa za posebnu "promet dretvu" neka netko otvori. :)
 

·
Moderator
Joined
·
47,381 Posts
Dubrovnik: I mali brodari žele fetu kruhaPrilika za novi posao s kruzerima, ideja da se prijevoz putnika sa sidrišta kod Lokruma do Porta obavlja domaćim brodovima i to dakako, naplati, a što u okviru svoje prvenstvene koncesije ima namjeru već ove sezone provesti Luka Dubrovnik d.d., ne prestaje biti domaća top-tema.

I mi imamo brodove

Naročito stoga što Županijska lučka uprava i pomorske agencije koje zastupaju brodove na kružnim putovanjima tvrde da za to još nisu stečeni uvjeti, da ni jedan brodar na dubrovačkom području nema brodova koji bi mogli ispuniti potrebne uvjete za brz i siguran prijevoz, a ponajprije što poduzeće Luka uopće nema vlastite brodove kojima bi prevozila putnike.

Dvoji se i je li Luka ta koja zbog prvenstvene koncesije može kruzerima zabraniti da sami i dalje prevoze goste odnosno tražiti od njih da im prijevoz plate. Još su se više uznemirili duhovi jer je Luka Dubrovnik, brodove za taj posao potražio kod partnera, Rezervata Lokrum, s kojim je već postignut sporazum, jer taj su posao i do sada radili mada bez koncesije, te tvrtke Adriana Nika Miljasa, a sve bez natječaja.

I članovi Udruge malih brodara bi također sudjelovali u tom poslu. Iako iz Luke Dubrovnik tvrde kako su Miljasa pozvali jer jedini ima dovoljno adekvatnih brodova, te da je poziv otvoren svim brodarima, Emil Mladinić iz Županijske udruge brodara i vlasnik tvrtke Regina Maris, tvrdi kako to nije istina, i da se za posao treba raspisati natječaj kako bi u njemu mogli sudjelovati svi zainteresirani brodari.

- Jedino Udruga brodara može adekvatno odgovoriti na taj posao uz uvjet da on bude na transparentnom natječaju. Jedini imamo dovoljno kapaciteta, dvanaest firmi s pedeset brodova, i možemo zadovoljiti uvjete takvog natječaja. Jedino je naša udruga kompetentna za taj posao jer možemo prevesti više od 800 putnika, dakle više od Lokruma – navodi Mladinić.

Ne pričajte bajke
– Među našim brodarima ima vlasnika koji imaju i više brodova i ukupno više kapaciteta za prijevoz od Miljasa i nije nam jasno zašto se tvrdi da on jedini ima raspoložive brodove kad to nije istina.

Cilj nam je da se i uvjeti posla i cijene javno objave, ne da se pričaju bajke – tvrdi Mladinić. Direktor Luke, Božo Memed, najavljujući posao uputio je i sa stranica Dubrovačkog vjesnika poziv svim brodarima da ponude svoje brodove za prijevoz u okviru njihove koncesije jer, tvrdi, da ih se javi što više sa što kvalitetnijim brodovima, Luci i odgovara.

Mladinić je stoga, kaže, još u ponedjeljak s podacima o brodovima njihovim kapacitetima i popisom vlasnika koji su spremni participirati u poslu na sastanku u Luci ponudio usluge županijske Udruge brodara za tendering u Portu.

- Među brodarima koji su mi se javili kao zainteresirani za taj posao ima i onih koji sami imaju više kapaciteta nego Miljasova tvrtka, mada ni njega, naravno, ne treba izuzeti – kaže Mladinić.

Ne može odgovoriti jesu li brodovi članova Udruge prilagođeni i za prijevoz invalida i slabije pokretnih osoba, što brodarske agencije koje zastupaju kruzer kompanije tvrde da nema ni jedna kompanija u Dubrovniku. Konačan dogovor, kaže Miljenić, trebao bi ići ka tome da usluga bude transparentna, cijena prijevoza po gostu da bude u nekom ‘mediteranskom’ prosjeku, a jedini kvalitetan sudionik toga posla, podvlači, jest Udruga brodara.

www.slobodnadalmacija.hr
 

·
Registered
Joined
·
896 Posts
Dubrovnik proglašen najboljom lukom na MediteranuDodjelom nagrade u muzeju moderne umjetnosti, Museu d’es Baluard, u Palma de Mallorci, španjolski „Cruises News“ proglasio je Dubrovnik najboljom lukom/destinacijom na Mediteranu. Svečana dodjela nagrada održana je 20. veljače 2014. godine i nazočila joj je i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu Sanja Jelić, koja je u ime lučke uprave Dubrovnik od direktora organizacije CLIA Spain, Alfreda Serrana, i preuzela nagradu, javljaju iz HTZ-a.
Inače, Cruise Lines International Association (CLIA) najveće je udruženje u cruise industriji na svijetu. Sama ceremonija dodjele nagrada održana je u okviru jednodnevnog ”Excellence Cruise Foruma” koji je okupio više od 200 menadžera i direktora najvećih brodarskih kompanija u Europi, predstavnika europskih morskih luka, ali i predstavnika cjelokupne turističke industrije, kako turoperatora i turističkih agenata, tako i ostalih subjekata.

http://www.dulist.hr/dubrovnik-proglasen-najboljom-lukom-na-mediteranu/153581/
 

·
Moderator
Joined
·
47,381 Posts
Luka Dubrovnik - najbolja luka na Sredozemlju u 2013.
Na sedmoj po redu održanoj dodjeli nagrada "Premios Excellence en el Sector Cruceros" u Palma de Mallorci u Španjolskoj dana 20. veljače 2014. godine, luka Dubrovnik proglašena je za najbolju luku na Sredozemlju u 2013. godini - “The Best Mediterranean Cruise Port / Destination in 2013" i to u kategoriji prihvata i usluge za brodove na krstarenjima Sredozemljem.

U organizaciji medijske grupe CruisesNews, a osnovom ankete španjolskih putnika na krstarenjima, koji su putem anonimnog bodovanja u 12 kategorija izabrali najbolju kompaniju brodova na krstarenjima, najbolji brod, najbolju animaciju na brodu, te najbolju luku / destinaciju na Sredozemlju u 2013. godini, luka Dubrovnik ima čast primiti ovo značajno priznanje.

Inače, medijska grupa CruisesNews je velika izdavačka kuća koja u svom sastavu ima izdavača Cruise News magazina, e-Cruises News portala i poseban televizijski kanal Canal Viajar Televisión specijaliziran isključivo za turistički marketing i komunikaciju između davatelja i korisnika turističke usluge. Smatraju se jednim od najvećih i najznačajnijih promotora i opinion makera na emitivnom španjolskom turističkom tržištu.

Naime, činjenica je da Španjolska bilježi najveći europski porast broja putnika koji svoj odmor provode na krstarenju, a preko 75% svojih aranžmana provode na krstarenjima Sredozemljem.

www.mppi.hr
 

·
Registered
Joined
·
576 Posts
PO PRVI PUT U DUBROVNIKU! Danas uplovio jedan od najluskuznijih kruzera na svijetuKruzer MSC Preziosa danas je uplovio u grušku luku po prvi put. Radi se o jednom od najmodernijih i najluksuznijih kruzera na svijetu koji nam je u grad danas doveo preko 3 tisuće gostiju.

MSC Preziosa je ploveći hotel s pet zvijezdica; brod koji je dug 333 metra, ima 18 paluba, 1 400 članova posade, a može primiti i do 3 900 putnika.

Njegovu je izgradnju prije četiri godine naručio nekadašnji libijski predsjednik Gadafi te je trebao imati akvarij za morske pse, no projekt je spriječen zbog oružanih sukoba. Kruzer je po prvi put zaplovio prije godinu dana.

U grušku bi luku sutra trebao uploviti kruzer MSC Fantasia te također dovesti preko 3 tisuće gostiju.

http://www.dubrovackidnevnik.hr/vijesti/grad/po-prvi-put-u-dubrovniku-danas-uplovio-jedan-od-najluskuznijih-kruzera-na-svijetu-foto
 

·
Registered
Joined
·
576 Posts
Nakon 12 godina Dubrovnik ponovno homeport
VIDEO/FOTO:postajemo kruzerska 'stay' destinacija


Nakon dugih 12 godina Dubrovnik je ponovno homeport za brod Thompson Celebration u 2015. godini, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je okupila predstavnike Grada, Lučke uprave, Zračne Luke, turističkih zajednica Grada i Županije, ministarstva te domaćina Thomson cruisesa i Gulliver travela. Homeport pozicija omogućit će dulji boravak u Gradu turista s kruzera koji će umjesto nekoliko sati svoj boravak planirati na nekoliko dana. U 26 tjedana operacije od 7. svibnja do 19. listopada 205. Thomson će imati 28 ticanja u Hrvatskoj.

"Thomson Cruises oduševljeno najavljuje Dubrovnik kao luku ukrcaja i iskrcaja za Thomson Celebration u 2015. godini. ne samo da ćemo našim klijentima ponuditi jedinstvenu priliku da se ukrcaju na brod na ovoj predivnoj lokaciji, već predstavljamo i četiri nova itinerara koja im pružaju prilikzu da istraže i druge hrvatske dragulje poput Korčule, Hvara i Rovinja", istaknuo je generalni direktorr Thomson and Island cruisesa Neil Duncan.

A homeport donosi i mnoge benefite i turistima i domaćima, složili su se sudionici današnjeg predstavljanja. ne samo da je vezan za boravak gostiju s broda u Gradu, već i za Luku Dubrovnik, Zračnu luku preko čijih Thomson letova gosti dolaze, nego i za hotelijere koji su bukirani pri rezervacijama samih Thomsonovih letova.

Ovo je veliki dan za Dubrovnik i početak ostvarivanja težnje da Dubrovnik postane luka ukrcaja i iskrcaja za velike brodove te da se boravak gostiju u destinaciji produlji na sedam dana. To je rezultat zajedničkih napora i izvanredne usluge koju pružaju Lučka uprava Dubrovnik, Luka Dubrovnik i Zračna luka Dubrovnik", istaknuo je predsjednik Uprave Gulliver Travela Goran Hrnić dodajući kako Britanci, i inače rastuće tržište u Hrvatskoj, Dubrovnik obožavaju.

Thomson Celebration je brod za obitelji s djecom kapaciteta 1254 putnika i 520 članova posade, a u svojoj floti Thomson ima 5 brodova - Celebration, Dream, Majesty, Spirit i Escape.
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=30258#.U2ojcVcsxfh

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
896 Posts
Bostel usidren pokraj Dakse!Dubrovnik će uskoro uz brojne hotele od najnižih do najluksuznijih kategorija dobiti i jednu drugu vrstu smještaja. Naime, kako nam je potvrdio ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, od lipnja će se u Gružu usidriti i brod hostel.

- Da, prošli tjedan smo dobili iskaz interesa od jedne splitske agencije za vez broda na predjelu Batahovine koji bi služio kao hostel. Brod bi raspolagao s oko 460 postelja. To je jedna nova ponuda u Gradu, ali za to treba osigurati osim maritimnog dijela i siguran pješački pristup brodu na čemu radimo zajedno s Gradom, MUP-om, Carinom i svim koji su mogu doprinijeti rješenju ovog pitanja. To je svakako projekt od interesa za Dubrovnik i koji dovodi mlade potrošače koji se tako odgajaju u goste koji se ponovo vraćaju. Početak projekta uz uvjet prethodnog rješavanje cjelokupne problematike predviđa se početkom lipnja – rekao nam je Asić.
Inače, brod je od jutros usidren kod Dakse, a kako doznajemo trenutno je u fazi dobivanja svih potrebnih suglasnosti.

http://www.dulist.hr/bostel-usider-pokraj-dakse/173444/

zanmljivo, stalni vez
 

·
Moderator
Joined
·
47,381 Posts
Ovo je Regal Princess, najveći kruzer koji je ikada uplovio u DubrovnikPrvi put je zaplovio početkom 2013. iz talijanskog Monfalconea, u floti Princess Cruises. Na njemu krstari 3560 putnika i 1346 članova posade, dug je 330 metara i ima 19 paluba. Ovaga ljeta u Dubrovnik će stizati iz Venecije, uz luke Krf, Istanbul, Mikonos, Pirej, Kusadasi, Santorini i Katakolon naizmjenično će posjećivati i Kotor, dok će zimi njegovi putnici uživati u ljepotama Kariba.

http://www.dubrovackidnevnik.hr/vijesti/grad/ovo-je-regal-princess-najveci-kruzer-koji-je-ikada-uplovio-u-dubrovnik
 

·
Registered
Joined
·
576 Posts
Uplovila "Costa Diadema"Jutros oko 6 sati u dubrovačku luku Gruž je sa 4.188 putnika uplovio jedan od najmodernijih cruisera koji su do sada posjetili Dubrovnik. Riječ je o cruiseru "Costa Diadema" koji je u vlasništvu talijanske kompanije Costa Crociere. Taj suvremeni ploveći hotel upravo se nalazi na svom prvom putovanju, a Dubrovnik posjećuje samo dva dana nakon porinuća u brodogradilištu u Trstu.

Inače, riječ je o prvoj brodogradnji te kompanije, odnosno prvom cruiseru koji je izgrađen nakon tragedije broda Costa Concordia u siječnju 2012. godine kod otoka Giglia. Brod je vrijedan više od pola milijarde eura, a nakon Dubrovnika nastavlja plovidbu do Genove odakle će tijekom ove zime isplovljavati na za ovu sezonu utvrđena kružna putovanja. U Genovi je za petak, 7. studenoga, predviđeno i krštenje broda dugog 308 metara, koji ima 12 katova i 19 paluba, a opremljen je svim za cruisere već uobičajenim luksuznim sadržajima.

Zanimljivo je kako će među više od 1300 članova posade biti zaposlenici iz gotovo 40 zemalja.

http://www.dubrovacki.hr/clanak/68480/uplovila-costa-diadema
 

·
L'amour du risque
Airbus A380
Joined
·
10,006 Posts
Kaj je ono u pozadini, Dubrovnik (trajekt)? Izgleda kao barka :nuts:


foto: Jadrolinija
:D Doduše ovo je Petar Hektorović, pristane mu u krmu kao skuter u jahtu, sry na off topicu.
 
161 - 180 of 189 Posts
Top