SkyscraperCity banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #1 ·
gva.be

Sloop dreigt voor AZ Sint-Maarten

Vandaag om 06:15 door Chris Van Rompaey

DUFFEL - Het Duffelse AZ Sint-Maarten verhuist in oktober 2018 naar een nieuwbouw in Mechelen. Wat er daarna met het gebouw gebeurt, ligt nog niet vast. Mogelijk komt er een kleine polikliniek.


“Tot aan de verhuis blijft de volledige zorgverlening op campus Rooienberg ongewijzigd. Eind 2018 ontvangen we onze Duffelse patiënten graag op de nieuwe locatie aan het Roosendaelveld. Wat er met de huidige Duffelse ziekenhuissite gaat gebeuren, weten we nog niet. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om er een raadplegingscentrum te behouden. In zo’n kleine polikliniek moet je je in ieder geval geen al te hoge technologische zorg voorstellen. Het gaat dus over basisraadplegingen", zegt algemeen directeur Jan Ennekens.

“Een tweede mogelijkheid bestaat erin dat we een deel van het gebouw zouden gebruiken als woonzorgcentrum. Maar de kosten om het gebouw voor ouderenzorg aan te passen, gaan wellicht zeer hoog oplopen. Een derde piste is dat de vzw Emmaüs, die de gronden bezit, beslist om het gebouw te slopen om plaats te maken voor nieuwe initiatieven. De beslissing valt deze zomer, in overleg met ons artsenkorps”, belooft Jan Ennekens.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #2 ·
gva.be

Ziekenhuis aan Rooienberg in Duffel gaat tegen de vlakte

Vandaag om 06:07 door Sven Van Haezendonck, Chris Van Rompaey

DUFFEL / MECHELEN - Campus Rooienberg van het AZ Sint-Maarten in Duffel gaat op termijn tegen de vlakte. Voor een toekomstige herbestemming van de site liggen alle opties nog open.In het najaar van 2018 is het ziekenhuis in Duffel een van de drie campussen die wordt ontruimd en verhuist naar de nieuwbouw langs de R6 in Mechelen. In Duffel hadden ze lange tijd gehoopt dat er nog iets zou overblijven van het voormalige Sint-Nobertusziekenhuis, maar dat is dus niet het geval.

“Het is ondertussen beslist dat wij het ziekenhuis gaan afbreken”, zegt algemeen directeur Jan Ennekens van het AZ Sint-Maarten. Daarmee komt een einde aan het markant stukje geschiedenis in de gemeente. De oudste delen van het ziekenhuis zijn zo’n zestig jaar oud, de meest recente dateren uit de jaren negentig.

Mogelijk zorgfunctie

Wat er in de plaats komt, is nog niet uitgemaakt. “We proberen natuurlijk in de eerste plaats aan een zorgfunctie te denken, maar dat zal dan gebeuren in een nieuwbouw”, vertelt Ennekens. Tot de opties behoren een woonzorgcentrum of een uitbreiding van het psychiatrisch centrum. Dat is alvast waar het gemeentebestuur op hoopt.

De directeur benadrukt wel dat de sloop van het bestaande gebouw nog niet voor morgen is. “We gaan daar niet weg om het de dag nadien af te breken. "Wij hebben daar een dienst radiotherapie. Dus je kan daar niet zomaar woningen bouwen. De campus moet een tijd onaangeroerd blijven vooraleer er iets kan gebeuren. Zoiets hangt af van de metingen op dat moment, maar we spreken over hoogstens twee tot drie jaar”, zegt Jan Ennekens nog.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #3 ·
gva.be

Duffelse burgemeester plaatst eerste gevelsteen van woonproject Netedijk

Vandaag om 16:17 door Chris Van Rompaey

DUFFEL - Burgemeester Marc Van der Linden (N-VA) heeft vandaag de officiële eerste gevelsteen gemetst van woonproject Netedijk.
Woonproject Netedijk is gelegen in de Gemeentestraat in Duffel en omvat veertig appartementen met twee en drie slaapkamers en twee handelspanden.


Nog voor de start van de verkoop was er sterke interesse in het project. Bijna alle units werden al verkocht, er is nog één appartement en één handelsruimte beschikbaar.

Aannemer Belemco is eind 2016 gestart met de constructie van het nieuwe gebouw en de oplevering is voorzien eind 2018. Met dit project bevestigt projectontwikkelaar CORES Development de ambitie om via reconversie- en herbestemmingsprojecten nieuw woonaanbod te creëren in de stads- of dorpskern.​
 
1 - 3 of 3 Posts
Top