Megint félmegoldás. Ennek is alagutban kellene futnia 2x2 sávban, amely a Duna felé nyitott, felette pedig park. Voltak ilyen tervek, amiből megint semmi nem lett.
A budai rakpart a felső rakpart alá kerül majd be a tervek szerint, szal ezzel nincs semmi gond.a budai rakpart (kissebb) földbenyomása a csatorna behelyezésével most jó 200 évre elszállt
őszintén szólva még az is valószínűbb, hogy csepelen kibetonozott és a helyszínre úsztatott elemekből előbb lesz süllyesztett alagút HOSSZÁBAN a dunán
(és csak félig vicceltem, mert pl. egy margithíd felújításból ki lehetne hozni egy hídköznyi ilyen alagutat...)
Hát nem tudom hogy mennyi 'keresztbe' menő közművet kéne kiváltani, ugye közvetlenül a duna mellett és pont most lett volna a legjobb, mer' úgyis fel lett barmolva az egész és innen a duna felé már semmilyen közművet nem kellett volna kiváltani.A budai rakpart a felső rakpart alá kerül majd be a tervek szerint, szal ezzel nincs semmi gond.
Nem, de a Duna alá építkezni (az alsó rakpart ezt jelenti) nem megoldás a rakpart térszín alá helyezésére, mivel a rakpartot egy csővé degradálná a két kijárata közt, ezzel nem tudná betölteni a funkcióját, miszerint a városi forgalmat vezeti. Az alsó rakpart alatti csőbe nem lehetne lehajtókat építeni a szükséges helyeken, mint a:Hát nem tudom hogy mennyi 'keresztbe' menő közművet kéne kiváltani, ugye közvetlenül a duna mellett és pont most lett volna a legjobb, mer' úgyis fel lett barmolva az egész és innen a duna felé már semmilyen közművet nem kellett volna kiváltani.
mármint: a következő 100-ban?A dunai és tiszai duzzasztógátaknak van reális esélye az elkövetkezendő 10 évben?