SkyscraperCity Forum banner

Duna | Danube

26024 Views 68 Replies 23 Participants Last post by  Qtya
Néhány látványterv a Budai alsó rakpart bővítéséről:

forrás: www.eloduna.hu
See less See more
6
1 - 20 of 69 Posts
Megint félmegoldás. Ennek is alagutban kellene futnia 2x2 sávban, amely a Duna felé nyitott, felette pedig park. Voltak ilyen tervek, amiből megint semmi nem lett.
  • Like
Reactions: 1
Jól látom, hogy megtörténik a kerékpárút korrekciója?
a budai rakpart (kissebb) földbenyomása a csatorna behelyezésével most jó 200 évre elszállt

őszintén szólva még az is valószínűbb, hogy csepelen kibetonozott és a helyszínre úsztatott elemekből előbb lesz süllyesztett alagút HOSSZÁBAN a dunán :D
(és csak félig vicceltem, mert pl. egy margithíd felújításból ki lehetne hozni egy hídköznyi ilyen alagutat...)
See less See more
Please, post the best photos from awesome Danube bench in Visegrad
thanks
a budai rakpart (kissebb) földbenyomása a csatorna behelyezésével most jó 200 évre elszállt

őszintén szólva még az is valószínűbb, hogy csepelen kibetonozott és a helyszínre úsztatott elemekből előbb lesz süllyesztett alagút HOSSZÁBAN a dunán :D
(és csak félig vicceltem, mert pl. egy margithíd felújításból ki lehetne hozni egy hídköznyi ilyen alagutat...)
A budai rakpart a felső rakpart alá kerül majd be a tervek szerint, szal ezzel nincs semmi gond.
See less See more
A budai rakpart a felső rakpart alá kerül majd be a tervek szerint, szal ezzel nincs semmi gond.
Hát nem tudom hogy mennyi 'keresztbe' menő közművet kéne kiváltani, ugye közvetlenül a duna mellett és pont most lett volna a legjobb, mer' úgyis fel lett barmolva az egész és innen a duna felé már semmilyen közművet nem kellett volna kiváltani.

Szóval így is-úgy is elszalasztott lehetőség, szerintem.

Amúgy szerintetek ez a hosszában alagút ez mennyire far-fetched? mondjuk árpád-lágymányos között?
See less See more
Hát nem tudom hogy mennyi 'keresztbe' menő közművet kéne kiváltani, ugye közvetlenül a duna mellett és pont most lett volna a legjobb, mer' úgyis fel lett barmolva az egész és innen a duna felé már semmilyen közművet nem kellett volna kiváltani.
Nem, de a Duna alá építkezni (az alsó rakpart ezt jelenti) nem megoldás a rakpart térszín alá helyezésére, mivel a rakpartot egy csővé degradálná a két kijárata közt, ezzel nem tudná betölteni a funkcióját, miszerint a városi forgalmat vezeti. Az alsó rakpart alatti csőbe nem lehetne lehajtókat építeni a szükséges helyeken, mint a:

- Margit híd környéke
- Csalogány utca
- Erzsébet híd budai hídfő környéke
See less See more
A dunai és tiszai duzzasztógátaknak van reális esélye az elkövetkezendő 10 évben?
A dunai és tiszai duzzasztógátaknak van reális esélye az elkövetkezendő 10 évben?
mármint: a következő 100-ban?

sztem nincs. :lol:
Belvíz

(sorry ha van erre mas topic, nem talaltam, lehet nyitni kene egy hungary waterwayst, anyhu: )

http://index.hu/video/2011/01/17/belviz/
http://hirszerzo.hu/reflektor/20110112_belviz_orszagos

eleg durva, de nyilvan nem orvosolhatatlan a dolog
szanalmas hogy evrol evre bukdacsolunk belvizbol aszalyba :eek:hno:
See less See more
^^ Szerintem, a V0 vasútvonal miatt lejjebb fogják húzni.

Mekkora konkurenciája lesz a Szabadkikötőnek?
^^
10 évet várni valamire, ami nem fog elkészülni....? :D
Szerintem olyan 5-10%ot vehetne el. Namvadt rakodóhelyeknek neveznem mint rendes kikötőnek:) Egy kikötő legyen medencés! :)
Hi there, what is the current height of Danube in Budapest (any picture?)
And how is Budapest prepared for upcoming Danube wave?

thanks for answers
^^

You can find galleries for example here:
http://index.hu/belfold/2013/06/04/jon_a_viz_-_kepeink/

At the moment I'm not in Hungary, but according to the news there's no bigger issues in Budapest, the most critical section in Hungary is between Győr and Visegrád.

The Danube's height at 16:00:
Nagybajcs: 902 cm (previous record: 872 cm)
Komárom: 818 (801)
Esztergom: 761 (771)
Budapest: 809 (860)
Nagymaros: 682 (714)

You can find predictions here: http://www.hydroinfo.hu/Html/hidelo/hidelo_graf_duna.html
See less See more
1 - 20 of 69 Posts