SkyscraperCity banner

1 - 20 of 1043 Posts

·
Registered
Joined
·
1,376 Posts
A12 Motorway thread

Craiova - Slatina - PiteștiFor up-to-date information about Craiova - Pitești motorway construction development please visit Romanian Motorways - Index and Statistics thread.

Pentru informații la zi despre construcția autostrăzii Craiova - Pitești vă rugăm să vizitați thread-ul Romanian Motorways - Index and Statistics


----------------------------------------

Aici vor avea loc discutiile referitoare la autostrada/drumul expres Craiova - Pitesti.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România caută constructori pe post de concesionari pentru viitoarea rută rutieră ce va lega Craiova de Piteşti. CNADNR se va decide ulterior dacă aceasta va fi autostradă sau va fi drum expres.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat, ieri, anunţul de participare pentru realizarea în concesiune a 121 de kilometri de drum expres sau autostradă între localităţile Craiova şi Piteşti. O decizie privind clasa drumului respectiv, anume drum expres sau autostradă, va fi luată în urma discuţiilor purtate cu firmele care se vor precalifica.

Valoarea estimată a proiectului este de 7,27 miliarde lei, ceea ce înseamnă că CNADNR este dispusă să plătească 13 milioane euro pe kilometru, fără TVA, adică dublul mult trâmbiţatului standard de cost pentru construirea autostrăzilor, concept ce era atât de mult în vogă în urmă cu 2-3 ani, dar uitat de actualul Guvern. Preţul este de aproximativ patru ori mai mare decât cel plătit în perioada 2003-2004 pentru primele tronsoane ale actualei autostrăzi A2.

În cazul în care se va decide construirea unui drum expres, fiecare din cele patru benzi de circulaţie va avea o lăţime de 3,50 metri (3,75 metri în cazul autostrăzii) şi vor lipsi benzile de staţionare de urgenţă (late de 2,5 metri în cazul autostrăzii). În ambele situaţii viteza de proiectare (viteza la care circulaţia autovehiculelor este sigură) va fi de 120 kilometri la oră.

Înregistrarea participanţilor se va face până în data de 8 mai, urmând ca apoi să fie aleşi constructorii pentru lista scurtă, care vor depune ulterior ofertele lor.

Viitorul concesionar va construi, opera şi întreţine autostrada, urmând să şi colecteze taxele de acces pe aceasta.
Noul drum Craiova-Piteşti, autostradă sau drum expres?
 

·
Banned
Joined
·
957 Posts
Asta cred ca avea loc aici: South Motorway itinerary
Pai din planurile pe care le aveau, Craiova-Pitesti ar fi un fel de A16, adica legatura dintre A1 si Autostrada Sudului (se vehicula a fi A6 sau A7?, daca se va face vreodata)....South Motorway fiind Bucuresti - Craiova - Drobeta - Lugoj. Deci cred ca trebuie un nou thread
 

·
Registered
Joined
·
1,376 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Asta cred ca avea loc aici: South Motorway itinerary
Pe langa motivul mentionat de alucardsepetdalv, subiectul asta e mai de actualitate. Plus:
This is a general reminder that, when possible, you should create separate threads for separate topics and projects (individual buildings, developments, infrastructure etc.) no matter how small or trivial.

The reason is that search engines are better at properly indexing threads about specific topics, and more importantly, it's harder to find what you're looking for in long compilation threads.
Avoid compilation threads
 

·
wait, what?
Joined
·
88 Posts
Pai stati putin ca eu n-am inteles, cum adica sa plateasca CNADNR 13 mil pe km daca drumul va fi facut PPP :sarcasm:
 

·
Banned
Joined
·
341 Posts
Pai stati putin ca eu n-am inteles, cum adica sa plateasca CNADNR 13 mil pe km daca drumul va fi facut PPP :sarcasm:
Asta in cazul in care nu gasesc niste fraieri sa o faca din bani lor,daca ramane sa o construiasca guvernul atata o sa plateasca pe km , ce-i asa greu.Inca nu s-a stabilit ce si cum se va construii, ei ar vrea sa gaseasca o firma care sa construiasca pe bani lor si sa bage taxa pe ea sa isi scoata banii.In cazul asta se va numi drum expres, daca o sa fie autostrada o sa fie construita de catre guvern si urmeaza a se platii 1,7 miliarde de euro in total pentru constructia acestei autostrazi.Daca se va construii vreodata.
 

·
Banned
Joined
·
341 Posts
primareasa Craiovei s-a angajat in fata Ford-ului sa inceapa lucrarile in 2015 cu termen de finalizare sfarsitul lui 2016 (inainte de alegeri presupun...):


http://www.capital.ro/detalii-artic...sti-incep-anul-viitor-cu-o-investitie-de.html
Daca au zis 2015 e clara, ponta se lauda si se batea cu pumnul in piept ca prioritatea nr. 1 in 2013 este asta si cu nu stiu ce portiune din autostrada Transilvania.Acum daca au dat-o cu 2015 este clara ca se face in 2069, dupa ce o sa se sature lumea iara de psd-isti si o sa ii ia la goana o sa se apuce si ei inainte de laegeri sa faca cate ceva ca sa prosteasca iara pe prosti sa ii voteze.Iar daca nu o sa mai iese o sa spuna pai nu am mai facut domne ca nu ne-ati mai votat cu sa mai facem.Numai pe aceste politici s-a mers in romania si o sa se mearga ca au vazut ca au priza la prosti.:bash::cheers:
 

·
Banned
Joined
·
341 Posts

·
Banned
Joined
·
341 Posts
Ce dobitoci :) acolo scrie ca o sa coste "1.5 milioane" de euro autostrada :) ,ce miso ar fi :p dar la noi costa 13-15 milioane de euro km :) .Citez:Autostrada Craiova – Piteşti va costa "1.5 milioane" :) de euro şi va fi construită până la finele mandatului guvernului actual, anunţa Primarul Craiovei . Vai de mama voastra de "gazetari" de 2 lei in special astia de la ziarele astea de rahat.Asa zisa "presa" din romania 90% dintre voi mai bine a-ti disparea !!!! ca si asa sunteti vai steaua voastra. Nu mai vorbesc de basisti care domina majoritatea presei si care sunt de 2 lei. Asa zisa presa de 2 lei din Romania care dau fel si fel de aberatii, din tantar fac armasar, dramatizeaza(exagereaza) cand nici nu este cazul Dezinformeaza aiurea si uneori foarte voit doar de dragu ca cineva se va uita la stirea lor de 2 lei si pe net si in ziare sau mai stiu eu pe ce. Pun fel si fel de titluri in speranta ca va atrage curiozitatea oamenilor sa le cumpere mizeria lor de ziar sau se vor uita pe site-ul lor lafel de 2 bani. Inculti care se apuca de scris articole, toti ratatii se dau mari gazetari si ei habar nu au sa scrie un articol sau si ala vai mama lui.
 

·
Banned
Joined
·
341 Posts
Te rog eu, nu mai comenta daca nu stii. Ti-am mai explicat o data mai sus de ce costa atat.
Ce sa comentez ma? cum bai sa coste 1.5 milioane de euro te-ai tacanit la creier? poate 1,5 miliarde nu milioane.Si eu stiu tot de 1,7 MILIARDE euro (nu milioane cum zic dobitocii aia) sau tu nu citesti la ce fac eu referire ? . Tu nu vezi ca , cretinii aia au scris acolo 1,5 MILIOANE nu miliarde de euro. 1,5 milioane de euro este pretul la 120 METRI de autostrada daca 13 mil. de euro este 1 Km.:bash::lol::cheers:
 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
Ziua zero pentru autostrada Craiova-Piteşti: cine se bate pentru construcţia în concesiune a şoselei care leagă două industrii auto

Consorţiul format din austriecii de la Strabag, francezii de la Vinci şi grecii de la Aktor, precum şi China Communications Construction Company (CCCC), se numără printre candidaţii care s-au înscris în lupta pentru construcţia în concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 kilometri şi care ar urma să coste circa 1,7 miliarde de euro.

“Strabag, în acelaşi consorţiu care a candidat şi pentru autostrada Comarnic-Braşov (Strabag – Vinci – Aktor – n.red.) a depus oferte pentru autostrada Craiova-Piteşti”, a spus Tanja Winkelhofer, reprezentant al grupului Strabag. La rândul lor, chinezii de la CCCC au transmis ZF că s-au înscris în licitaţia de construcţie a autostrăzii Craiova-Piteşti.

Acestea sunt primele confirmări venite din partea companiilor cu privire la participarea la licitaţia pentru concesiunea şoselei Craiova-Piteşti. Consorţiul Strabag-Vinci-Aktor, precum şi CCCC au depus oferte şi pentru autostrada Comarnic-Braşov (58 kilometri), care va fi construită tot în concesiune şi va costa 1,2 miliarde de euro.

Autostrada sau drumul expres Craiova -Piteşti ar urma să lege două fabrici de anvergură din industria auto, Ford la Craiova şi Dacia la Piteşti.

Numele candidaţilor care s-au înscris în etapa de dialog competitiv pentru concesiunea şoselei Craiova-Piteşti ar urma să fie aflate în perioada următoare, în contextul în care astăzi este termenul-limită pentru depunerea candidaturilor.

Din documentele de clarificare a procesului de concesiune a autostrăzii/drumului expres Craiova - Piteşti postate pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şI Drumuri Naţionale din România, reiese că mai mulţi constructori străini s-au arătat interesaţi de această şosea, printre aceştia numărându-se şi investitori italieni şi chinezi.

Italienii de la Astaldi, care au construit în România o serie de proiecte majore, printre care Pasajul Basarab din Bucureşti sau autostrada Cernavodă - Constanţa, au depus oferte pentru construirea în concesiune a autostrăzii de centură sud a Capitalei, în consorţiu cu firma românească Euro Construct Trading 98. Aici au mai intrat în competiţie Strabag-Vinci-Aktor, Spedition UMB-Tehno*strade, precum şi Impregilo din Italia. Va urma dialogul competitiv între CNADNR şi fiecare din companiile/consorţiile care au depus proiecte şi apoi va fi selectat un câştigător. Centura de sud are 48 km şi contractul este de două miliarde de euro, atât pentru construirea şoselei, cât şi pentru operarea şi întreţinerea autostrăzilor A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa.

De asemenea, italienii de la Impregilo au depus o ofertă pentru concesiunea autostrăzii Co*marnic - Braşov. În cursa pentru conce*siu*nea autostrăzii Comarnic - Braşov, care va avea 58 km şi va costa 1,2 miliarde de euro, s-au mai înscris Vinci-Aktor-Strabag, Spedition UMB-Tehnostrade, respectiv China Communi*cations Construction Company (CCCC).

Sursa: Ziarul Financiar
http://www.zf.ro/business-construct...selei-care-leaga-doua-industrii-auto-10861134
 

·
Registered
Joined
·
660 Posts
Sa vedeti ce frumos o sa fie, daca guvernul va acorda si Pitesti-Craiova si Comarnic-Brasov aceleiasi firme. Sa vedem cum se va finanta pentru a le termina pe amandoua la timp...
It will be fun.
Constructorii merg la plesneala. Ofera si acolo, si dincolo si pe unde pot (este normal, pe undeva), in speranta ca vor castiga una din lucrari. Daca la Coridorul IV mai mergea sa licitezi mai multe tronsoane, pentru ca primeai bani de la stat, aici avem problema mare.
 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
Turcii care controlează Garanti Bank vor să construiască autostrada Craiova-Piteşti în concesiune

Un consorţiu format din constructorul chinez China Communications Construction Company (CCCC), grupul turc Dogus şi francezii de la Egis şi-a depus candidatura pentru construcţia în concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 km şi un cost estimat la 1,7 miliarde de euro.

“Am depus (documente de precalificare la autostrada Craiova-Piteşti), alături de Dogus (Turcia) şi Egis (Franţa)”, a declarat pentru ZF Tan Lu, reprezentant al grupului chinez CCCC.

Aceasta este prima oară când turcii de la Dogus vin pe plan local pentru a se implica într-o concesiune de autostrăzi.

Dogus este unul dintre cele mai mari conglomerate turceşti, fiind format din circa 180 de companii şi având aproape 35.000 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul grupului. Grupul a fost fondat de turcul Ayhan Şahenk.

Pe plan local, Dogus controleaza Garanti Bank, precum şi alte trei instituţii financiare nebancare: Garanti Credite Ipotecare, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum.

În afară de sectorul bancar şi financiar, grupul Dogus mai are activităţi în domeniul auto, construcţii, real estate, turism, energie sau entertainment. În sectorul construcţiilor, Dogus a realizat circa 170 de proiecte cu o valoare de peste 12 miliarde de euro. În prezent, Dogus este implicat în proiecte de construcţii de circa 3,2 miliarde de euro.

Sursa: Ziarul Financiar
 
1 - 20 of 1043 Posts
Top