Skyscraper City Forum banner
121 - 140 of 1417 Posts

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
nu o sa fie nici iulie.

A0 era cel putin 2-3 luni in fata. Iar acum cu problemele de pe Comarnic-Bv...putem spune adio la orice alta concesiune vreun an de zile. Daca doamne fereste...Comarnic-Bv nu va gasi finantare...ne putem lua adio pe urmatorii 10-15 ani de la orice PPP-Concesiune in Romania.
 

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
659 Posts
Centura VEST a Pitestiului

Cu scuzele de rigoare, ca am inserat acest post si la threadul Pitesti Infra, am considerat necesar sa il pun si aici.
Plecand de la articolul acesta
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=58003&Itemid=373
in care mi-a atras atentia reiterarea unei nazuinte mai vechi a Pitestiului , respectiv centura de vest, mi-am reamintit cum imi inflacara imaginatia, in perioada studentiei (anii 70). Mai ales, un anume detaliu al sau : pasajul suspendat peste padurea Trivale.
Am incercat sa caut ceva legat de traseu si am gasit asta :
http://atitudineinarges.ro/index.ph...in-calcul-pentru-2011&catid=4:social&Itemid=5
Nu stiu daca s-au folosit informatiile (ideile "calauzitoare") din anii 70, sau a mai fost, intre timp, vreun pre-SF (nu cred) dar viziunea cu pasajul aerian a fost pastrata.
Daca va fi sa se si faca vreodata, ar fi interesante si aspectele legate de corelarea acestei centuri cu ceva mai palpabila autostrada Pitesti-Craiova.
 

·
Banned
Joined
·
957 Posts
macar de s-ar realiza unul dintre aceste proiecte

Chinezii sunt interesaţi de modernizarea şi extinderea termocentralei Rovinari, dezvoltarea unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă, privatizarea Oltchim, realizarea tronsonului de autostradă Craiova - Piteşti şi constructia căii ferate de mare viteză Bucureşti - Constanţa, potrivit Ministerului Economiei, informează Mediafax.
http://www.realitatea.net/chinezii-...-faca-autostrada-craiova-pitesti_1457500.html
 

·
Registered
Joined
·
1,800 Posts
aceste proiecte "chinezesti" sunt ceea ce s-ar numi mixed blessing:

mai precis, la incheirea proiectului tara gazda trebuie sa fie pregatita sa ofere rezidenta permanenta/cetatenie pentru aprox. 100,000 de chinezi care vor "uita" sa se intoarca acasa...
 

·
Registered
Joined
·
57 Posts
aceste proiecte "chinezesti" sunt ceea ce s-ar numi mixed blessing:

mai precis, la incheirea proiectului tara gazda trebuie sa fie pregatita sa ofere rezidenta permanenta/cetatenie pentru aprox. 100,000 de chinezi care vor "uita" sa se intoarca acasa...
Pai oricum tot scadem ca populatie. 100k in plus sunt un castig.
 

·
Moderator de garda
Joined
·
1,802 Posts
Eu cred ca topicul asta a avut parte de nejustificat de multa activitate astazi. O stire ca asta nici merge postat decat la Politics :eek:hno:.

Dar acum, daca tot s-a deschis subiectul, eu unul sper din tot sufletul sa pice cat mai repede toata procedura asta si sa renunte la ideea de PPP pe acest traseu, ca nu este deloc rentabil pentru un investitor privat si nu face decat sa amane constructia ei de catre stat. Eu daca as fi ministru al transporturilor as licita cu prioritate zero tronsonul Bals-Slatina din aceasta autostrada, chiar half-profile. Este cea mai eficienta portiune din aceasta autostrada, ocoleste Bals, Ganeasa si Slatina complet si ar creste substantial viteza medie pe Pitesti-Craiova. Craiova-Bals ar fi urmatoarea, dar as amana-o putin, timp in care as cere reproiectarea ei ca sa se lege de A6; in proiectul actual ea se infunda in centura de nord, venind pe traseul actualului DC4. Restul traseului pana la Pitesti mai poate sa astepte, economiile de timp realizate nu justifica realizarea acestui traseu in detrimentul altora mai eficiente economic din zona Moldovei sau a unei bucati din A6 spre Banat.
 

·
Registered
Joined
·
1,999 Posts
Eu as mai face si bucata A1 - Lunca Corbului, half-profile pentru inceput, bucata de 25 km, care ocoloste 8 km de sat, plus asa-zisa centura a Pitestiului, care de fapt a fost inghitita de oras (nu cred ca mai vorbim de centura, cand ai 4 giratorii si 2 semafoare, plus semn de localitate). Pe acest drum 1x1 era, in 2010, mza de 15000.
 

·
Moderator de garda
Joined
·
1,802 Posts
Foarte corect, asta era a 3a chestie de pe lista pe care as fi facut-o :cheers:. Astea 3 impreuna mi se par cele mai importante bucati.

NB: in proiectul licitat eu nu am vazut sa existe nod Lunca Corbului, ci Podu Brosteni, ceva mai aproape de Pitesti, la intersectia DN65 cu DN65A. Oricum, e ok si acolo, tot se evita zona cea mai sufocata de trafic.
 

·
We are all pax.
Joined
·
2,885 Posts
Ca la Bacau poti construi centuri in toata tara, ba chiar de jur imprejurul tarii.
Cum procedezi? Urmeaza acest ghid in 10 pasi simpli.

1. Faci anuntul de construire la momentul T.

2. La T+1 ani licitezi studiul de fezabilitate.

2. La T+2 ani incepi sa cauti finantare.

3. La T+3 ani gasesti finantare, dar pentru ca ti-a expirat studiul de fezabilitate te intorci la pasul 1.

4. La T+4 ani nu faci nimic pentru ca e an electoral. Do not pass go, do not collect!

5. La T+6 ani iti aduci aminte din nou de proiect, dar iti dai seama ca ai pierdut finantarea.

6. La T+8 ani ai finantare, studiu de fezabilitate si majoritate parlamentara, deci relicitezi proiectul si mai tragi de timp pentru ca a castigat cine nu trebuie.

7. La T+9 ani nominalizezi la transporturi un ministru schizofrenic pentru ca vrei ca inceputul lucrarilor sa prinda aniversarea a 10 ani de la lansarea proiectului.

8. La T+10 ani anulezi aniversarea de 10 ani deoarece este an electoral si trebuie sa tai adanc din investitiile publice pentru a acoperi gaurile de la buget si pentru a finanta campania electorala.

9. La T+11 ani te doare in cur pentru ca ai ajuns deja presedintele Romaniei, cu largul concurs al predecesorului tau.

10. La T+14 ani Duma de Stat voteaza proiectul variantei de ocolire a Europei pe ruta Moscova - Kiev - Bucuresti - Sofia.
 

·
Registered
Joined
·
1,376 Posts
Discussion Starter · #138 ·
Craiova – Piteşti, autostrada de 1 miliard de euro

Craiova va beneficia de o autostradă până la Pitești și de două drumuri expres, unul către București, via Alexandria, și altul către Lugoj, prin Masterplanul General de Transport pe baza căruia vor fi finanțate proiectele de infrastructură până în anul 2030. Masterplanul prevede investiții de miliarde de euro în regiunea Oltenia, bani care vor veni cu precădere din fonduri europene.
 

·
Coridor Rin-Dunare DN6
Joined
·
2,689 Posts
Oltenia se adapteaza cel mai bine la programele si strategiile europene majore (Dunare, coridoare de transdport continentale si intercontinentale, zona transfrontaliera, etc.) si de aici posibilitatea de a atrage masiv fonduri europene.
Dar mai sunt si altii care ravnesc la aceste fonduri (cu putine sanse, cred eu) si nu in ultimul rand celebra expresie...sa moara capra vecinului. Altfel, ne-am fi apucat de autostrada Lugoj - Calafat ca sa atragem cat mai multe din aceste fonduri. Autostrada Pitesti - Craiova nu este finantata din bani europeni.
 
121 - 140 of 1417 Posts
Top