SkyscraperCity Forum banner

kubik w kubik

Dziwny świat, dziwni ludzie

2671 Views 10 Replies 9 Participants Last post by  cyrkiel
1 - 11 of 11 Posts
Ciekawe zdjęcie.. jednak ten chaos troszke za duży.

7/10
Jakbym wyciął inaczej to by było, że nie urban. Zastanawiałem, się, czy nie pozrywać tych plakatów ze ściany, ale stwierdziłem, że to by była zbyt duża ingerencja jak na regulamin UPC. Czy nie?

Inna wersja. Naprawdę nie mogłem się zdecydować.
http://farm4.static.flickr.com/3588/3599707406_c96ec7e5ff_b.jpg
^^ Szybko podmień - druga naprawdę dobra!
Pierwsza, jak dla mnie, trochę bez wyrazu.
Ciekawa scena. Po pierwsze ma przekaz, który każdy może sobie zinterpretować według własnego uznania - to duży plus. Po drugie zastałeś fajne światło i kolorystykę. Po trzecie zdjęcie jest świeże - takie reporterskie spojrzenie na aktualnie rozgrywające się wydarzenia w naszym kraju.
Co do wad i braków to niestety nie udało Ci się ich uniknąć. Widoczne przepalenie zaniża jakość tej fotografii. Poza tym kadrowanie jest nie do końca udane: napis Solidarność na plakacie w prawym dolnym rogu jest ultraistotny więc proste wycięcie wprowadzającego chaos otworu z widoczną rynną nie miałoby sensu. Tutaj kadrowałbym więc z dołu ucinając sufit a pokazując ładnie taflę podłogi. Przy tym ważne byłoby ucięcie tej dziury z rynną, która mi przynajmniej przeszkadza. Pokazując gładką podłogę i zmniejszając ilość szczegółów widocznych na zdjęciu, koncentracja uwagi odbiorcy na istotnych aspektach tej sceny (solidarność, świat, cień człowieka) zostałaby zwielokrotniona. No i na koniec nie wiem dlaczego ale uzyskałeś dziwną GO. Podłoga wydaje się nieostra (może jest to spowodowane kompresją przy załadowaniu zdjęcia na forum).

Drugie zdjęcie pokazane w linku - jest naprawdę świetne. Tło po prostu wyśmienite i cała scena zamknięta w poruszającym się boxie jest bardzo wciągająca dla widza (przynajmniej dla mnie). Koniecznie to zdjęcie musisz umieścić w UPC!!!
See less See more
No właśnie, umieść drugie zdjęcie w następnej edycji, albo później. Za to masz 8,5 ->8, bo nie tworzy całości.
Rowniez uwazam, ze druga fotka zdecydowanie lepsza, az ciezko mi zrozumiec nad czym sie zastanawiales:) Ale dasz innym razem i bedzie pewnie final:cheers: A fotce tytulowej daje 7/10.
Wow, myślałem, że mnie kompletnie zjedziecie za to zdjęcie:)
Zastanawiałem się, ponieważ ta wersja jest bardziej surrealistyczna, po prostu zrobiłaby na mnie większe wrażenie, chociaż jest gorsza. Chyba najlepiej się to prezentuje tak jak wrzuciłem do nocnych zdjęć.

Podmiana po pierwszym głosie, czy komentarzu byłaby nieuczciwa. Wystawienie 2 wersji byłoby niezgodne z regulaminem (to ta sama fotka) i chyba bez sensu.

Jak bym wyciął rynnę to byście powiedzieli, że nie urban;) (już nawet to pisałem:nuts: )

Dzięki za opinnie:cheers:
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.