SkyscraperCity banner

181 - 200 of 233 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Werken aan brugvoegen E313 in Laakdal dit weekend van start

Gepubliceerd op 01/06/2017 - 8:55

De werken die AWV in mei en juni had voorzien aan de brugvoegen van twee bruggen op de E313 in Laakdal gaan onder voorbehoud van droog weer dit weekend van start. Er zal wel enkel gewerkt worden aan de brug over de Nieuwe baan (N174). De brug over de Meerhoutstraat wordt na het bouwverlof aangepakt. De brug blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook.


Vernieuwing brugvoegen
Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Voorafgaand aan de werken zal er ook gedurende één weeknacht voorbereidende werken plaatsvinden. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Werken met hinder in weekends van 3 en 17 juni
Op de brug van de E313 over de Nieuwe Baan (N174) worden de voegen vervangen aan de kant richting Hasselt. De voorbereidende werken vinden plaats tijdens de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 juni (20u - 05u). Daarna wordt de voeg in twee fases vernieuwd:
- Fase 1: van vrijdagavond 2 juni (20u) tot maandagochtend 5 juni (05u)
- Fase 2: van vrijdagavond 16 juni (20u) tot maandagochtend 19 juni (05u)

Zowel tijdens de weeknacht als tijdens de twee weekends blijft er steeds 1 van de 2 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
omdat ze het wegdek van de oude op- en afrit hiervoor recupereren.
de nieuwe afrit gaat nu open

wegenenverkeer.be

E313, Complex 32 'Tongeren': opening nieuwe afrit

Gepubliceerd op 31/05/2017 - 10:53

In de loop van vrijdag 2 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer op de E313 ter hoogte van complex 32 ‘Tongeren’ de nieuwe afrit voor het verkeer komende van Hasselt openstellen.


Eerst zal de aannemer de nieuwe afrit openzetten om vervolgens de oude definitief af te sluiten.

Dankzij de fietstunnel die het agentschap de voorbije maanden ter hoogte van de rotonde heeft aangelegd, kunnen de fietsers de nieuwe afrit veilig kruisen.

In de loop van de volgende weken zal de aannemer de oude afrit opbreken en verder werken aan de nieuwe oprit richting Luik. Volgens de huidige planning zou deze nog voor het bouwverlof klaar moeten zijn.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Drie nachten werken op E313 tussen knooppunt Antwerpen-Oost en complex Wommelgem richting Hasselt

Gepubliceerd op 31/05/2017 - 9:47

Tijdens de nachten van 8, 9 en 10 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgebreide herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek van de E313. Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) krijgt een deel van het wegdek richting Hasselt een nieuwe laag asfalt. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Het verkeer moet tijdens de drie nachten over één of twee rijstroken passeren. Voornamelijk tijdens de avond- en ochtenduren kan dit voor de nodige vertragingen zorgen en raden we aan de omgeving te vermijden.


Nieuw wegdek tussen Antwerpen-Oost en Wommelgem
Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en het op- en afrittencomplex van Wommelgem (nr. 18) is het wegdek van de E313 richting Hasselt op verschillende locaties beschadigd. Herstellingen zijn nodig om grotere schade te vermijden en het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren. Om de schade op een duurzame manier te herstellen en een zo kwalitatief mogelijk resultaat te bekomen, zal AWV meteen een groot deel van het wegdek vernieuwen. De rechterrijstrook en de spitsstrook/pechstrook krijgen een nieuwe laag asfalt waarbij lokaal ook de onderlaag wordt aangepakt.

E313 drie nachten te mijden richting Hasselt
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken wordt er enkel ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Toch houden weggebruikers tijdens de drie nachten best rekening met vertragingen en raden we aan om de omgeving indien mogelijk te mijden en een alternatieve route te nemen. Het verkeer op de E313 moet ’s nachts immers de werfzone passeren over één of twee rijstroken. Zaterdag 10 juni wordt er overdag niet gewerkt en zijn drie van de vier rijstroken beschikbaar. Tijdens de eerste nacht is de afrit Wommelgem afgesloten en moet het verkeer verderop keren aan het complex van Massenhoven. Ter hoogte van de werfzones geldt er ’s nachts en zaterdag overdag een snelheidsbeperking van 70 km/u.
Hieronder kunt u de exacte planning per nacht terugvinden:

Nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni
De werken op de E313 situeren zich tussen de brug over de Ruggeveldlaan en de afrit Wommelgem in de richting van Hasselt. Het verkeer moet van 20.00 uur tot 06.00 uur over één rijstrook passeren en de afrit Wommelgem is afgesloten. Het verkeer voor de afrit rijdt door naar het volgende complex en kan in Massenhoven(nr. 19) omkeren.

Nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni
De werken op de E313 situeren zich tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en de brug over de Ruggeveldlaan in de richting van Hasselt. Van 20.00 uur tot 22.00 uur beschikt het verkeer over twee rijstroken. Van 22.00 uur tot 09.00 uur moet het verkeer over één rijstrook. De afrit Wommelgem is de hele nacht open, de oprit aan het kruispunt Singel-Turnhoutsebaan naar de E313 is afgesloten. Verkeer kan de oprit nemen aan het complex Borgerhout (nr. 3). Op de lussen van de R1 en de R2 naar de E313 beschikt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee.

Nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni
De werken op de E313 situeren zich tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en de brug over de Ruggeveldlaan in de richting van Hasselt. Van 22.00 uur tot 10.00 uur moet het verkeer over één rijstrook. De afrit Wommelgem is de hele nacht open, de oprit aan het kruispunt Singel-Turnhoutsebaan naar de E313 is afgesloten. Verkeer kan de oprit nemen aan het complex Borgerhout (nr. 3). Op de lussen van de R1 en de R2 naar de E313 beschikt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee.

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt. Nieuw asfalt moet ook een tijdlang afkoelen. Tijdens die perioden is de weg afgesloten, maar is er geen werfactiviteit.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, Complex 32 'Tongeren': opening nieuwe oprit

Gepubliceerd op 19/06/2017 - 15:35

Maandagochtend 26 juni om 06.00 uur zal het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe oprit richting Luik op het op- en afrittencomplex 32 ‘Tongeren’ openen.


De voorbije weken heeft de aannemer reeds een gedeelte van de nieuwe oprit aangelegd. Om deze af te kunnen werken, zal het agentschap de huidige oprit afsluiten vanaf vrijdagavond 23 juni, 20.00 uur. De aannemer zal vervolgens het nieuwe wegdek aansluiten op de bestaande wegenis en de markeringen aanbrengen.

Ten laatste maandagochtend 26 juni om 06.00 uur zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn.


Vervolg werkzaamheden
In de loop van de volgende weken en na het bouwverlof zal de aannemer de afgesloten oprit omvormen tot een tijdelijke carpoolparking en de werfzone verder afwerken.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, Hasselt: renovatie met nieuw type geluidsarm asfalt

Gepubliceerd op 02/08/2017 - 8:13

Vanaf maandag 7 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de E313 tussen Hasselt-Zuid en Hasselt-Oost in beide richtingen renoveren. Tijdens de werkzaamheden zal AWV een nieuw type geluidsarm asfalt gebruiken om de geluidsoverlast in de omgeving te verminderen.


De aannemer zal de volledige verharding, inclusief fundering, vervangen en als afwerking een geluidsarme toplaag plaatsen. Deze zal bestaan uit een nieuw type asfalt, dat voor de eerste keer op een autosnelweg in Vlaanderen wordt gebruikt.

Proefproject geluidsarm asfalt
In 2012 legde AWV op de N19 in Kasterlee, als proefproject, een aantal stroken aan met verschillende types geluidsarm asfalt. Op basis van de resultaten heeft AWV een nieuw type asfalt gekozen dat nu voor de eerste keer op grotere schaal op een snelweg gebruikt zal worden. In de loop van de volgende jaren zal het agentschap de geluidswerende werking en de duurzaamheid ervan verder evalueren.

Geluidsschermen versus geluidsarm asfalt
De werking van geluidsschermen is grotendeels gebaseerd op het afbuigen van de geluidsgolven. Hierbij wordt ook een deel van het geluid weerkaatst en geabsorbeerd. Dit laatste gebeurt door het gebruik van geluidsabsorberende materialen in het geluidsscherm. Geluidsschermen bieden dus voornamelijk een voordeel voor de woningen die direct achter de panelen gelegen zijn. De bewoning verderop ervaart de afname van het geluid minder. Indien enkel aan één zijde schermen worden geplaatst, ervaart de tegenoverliggende zijde geen geluidsvermindering.

Door het gebruik van geluidsarm asfalt wil het agentschap de bron van het geluid aanpakken. Naast het motorgeluid produceert verkeer ook rolgeluid door het contact tussen de banden en het wegdek. Vanaf 70 km/uur klinkt dit geluid luider dan het motorgeluid. Deze toplaag zal het rolgeluid tussen de banden en het wegdek verminderen, vooral omwille van een fijnere oppervlaktetextuur dan een klassieke toplaag. Hierdoor ervaart de volledige omgeving de geluidsafname.

Verkeerssituatie
Ter voorbereiding op de werkzaamheden zal de aannemer tijdens de nachten (20.00 uur - 06.00 uur) van zaterdag 5 op zondag 6 augustus en zondag 6 op maandag 7 augustus o.a. de tijdelijke markeringen aanbrengen en signalisatie klaarzetten. Hiervoor kan hij in beide richtingen tijdelijk 1 rijstrook innemen. Zodra deze voorbereidingen klaar zijn, zal het agentschap het verkeer omzetten naar de tijdelijke inrichting.

Ten laatste vanaf maandagochtend (05.00 uur) zal het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide richtingen over 2 versmalde rijstroken rijden.

Eerst zal de aannemer richting Antwerpen werken. Vervolgens start hij met de renovatie richting Luik. De op- en afritten blijven te allen tijde open. Aan de zijde van de werkzaamheden moeten weggebruikers wel rekening houden met verkorte in- en uitvoegstroken.

De werkzaamheden zullen 2 maanden duren en zouden op 6 oktober klaar moeten zijn.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Werken aan brug E313 over spoorweg in Grobbendonk vanaf woensdag 6 september volledig klaar

Gepubliceerd op 30/08/2017 - 10:01

De werken aan de nieuwe snelwegbrug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk zijn zo goed als klaar. Het wegdek op de brug is volledig geasfalteerd en in de loop van de komende dagen worden nog de markeringen aangebracht. Daarna zijn de laatste werken aan de brug afgerond. In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 september kan het verkeer richting Antwerpen voor het eerst over de nieuwe brug rijden. Vanaf woensdagochtend 6 september verloopt het verkeer opnieuw volledig normaal.


Verkeer volgende week over nieuwe brug
Volgende week maandag zal het Agentschap Wegen en Verkeer een laatste test en controle van de brug en het nieuwe wegdek uitvoeren. Als dit naar wens verloopt, wordt het verkeer richting Antwerpen in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 september terug op de eigen rijrichting van de snelweg gezet. Vanaf maandagavond 20u eerst enkel nog over de pechstrook, zodat de aannemer de doorsteken in de middenberm kan sluiten en de tijdelijke markeringen kan verwijderen. Tegen de ochtend (6u) rijdt het verkeer richting Antwerpen dan volledig over de nieuwe brug zonder hinder. In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 september wordt alle signalisatie en tijdelijke markeringen op de rijrichting Hasselt weggehaald. Tegen woensdagochtend verloopt dan ook het verkeer richting Hasselt terug volledig normaal.

Nieuwe brug van fundering tot wegdek
In maart 2016 begon het Agentschap Wegen en Verkeer aan de vernieuwing van de snelwegbrug in Grobbendonk. De noordelijke helft van de brug werd daarbij volledig afgebroken, inclusief de pijlers en funderingen, en vervolgens heropgebouwd. De zuidelijke helft werd eerder al versterkt, in 2012. De nieuwe brug is ook wat breder dan de vorige. Moest de E313 in de toekomst ooit verbreed worden, dan is deze brug hier al op voorzien.

De werken aan de brug hebben tijdens het voorbije anderhalf jaar enkele vertragingen gekend. Dat kwam onder meer doordat verschillende, op maat gemaakte onderdelen bij de levering niet aan de strenge kwaliteitseisen bleken te voldoen die door het agentschap werden opgelegd. Zo was er een probleem met de kwaliteitstesten van de brugliggers en moesten de spankabels opnieuw geproduceerd, geleverd en getest worden, wat extra tijd in beslag nam. De hoge kwaliteitseisen die AWV stelt zijn noodzakelijk om de veiligheid en een voldoende lange levensduur van de nieuwe brug te garanderen.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, Hasselt: start fase 2 van renovatie

Gepubliceerd op 01/09/2017 - 11:06

De renovatie van de E313 tussen Hasselt-Zuid en Hasselt-Oost verloopt volgens plan. Tijd
ens de nacht van maandag 4 september op dinsdag 5 september zal het agentschap de verkeerssituatie wijzigen zodat de 2e fase van start kan gaan.

Vanaf maandagavond 4 september om 20.00 uur zal de aannemer starten met de aanpassing van de signalisatie. Ten laatste dinsdagochtend om 06.00 uur zal het verkeer dan over 2x2 versmalde rijstroken rijden op het nieuw aangelegde wegdek.

Vervolgens start de aannemer met de volgende fase van de werken. In de loop van de volgende weken zal hij het wegdek richting Luik volledig opbreken en heraanleggen.

Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden op 6 oktober klaar moeten zijn.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, Complex 32 'Tongeren': opening nieuwe oprit

Gepubliceerd op 19/06/2017 - 15:35

Maandagochtend 26 juni om 06.00 uur zal het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe oprit richting Luik op het op- en afrittencomplex 32 ‘Tongeren’ openen.


De voorbije weken heeft de aannemer reeds een gedeelte van de nieuwe oprit aangelegd. Om deze af te kunnen werken, zal het agentschap de huidige oprit afsluiten vanaf vrijdagavond 23 juni, 20.00 uur. De aannemer zal vervolgens het nieuwe wegdek aansluiten op de bestaande wegenis en de markeringen aanbrengen.

Ten laatste maandagochtend 26 juni om 06.00 uur zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn.


Vervolg werkzaamheden
In de loop van de volgende weken en na het bouwverlof zal de aannemer de afgesloten oprit omvormen tot een tijdelijke carpoolparking en de werfzone verder afwerken.​


 

·
Registered
Joined
·
374 Posts
Over die nieuwe brug in Grobbendonk: als je daar tegen 120 km/u over rijdt, wip je bijna uit je stoel. Ik begrijp dat de aansluiting niet biljartvlak gemaakt kan worden, maar dit is toch wel erg hobbelig.
 

·
Registered
Joined
·
1,187 Posts
Over die nieuwe brug in Grobbendonk: als je daar tegen 120 km/u over rijdt, wip je bijna uit je stoel. Ik begrijp dat de aansluiting niet biljartvlak gemaakt kan worden, maar dit is toch wel erg hobbelig.
Is dan zoals de "nieuwe" brug op de A12 over de spoorlijn in Londerzeel.
Daar kan je ook niet in je stoel blijven zitten tegen 120km/u.
Maar daar is het niet de aansluiting op bestaande snelweg, maar de brug op zich die zo slecht gemaakt is :nuts:
 

·
Registered
Joined
·
1,187 Posts
Misschien calculeren ze de toekomstige verzakking nog mee in? :)

Die nieuwe brug in E313 te Boirs is ook alles behalve vlak, eerder golvend
Inderdaad, das ook zo'n geval.
In buitenland maken ze viaducten van kilometers lang als een biljard, en hier kunnen ze nog een 100m vlak krijgen :bash:
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
volgens mij nog maar een paar jaar geleden ...


wegenenverkeer.be

AWV pakt spoorvorming aan: vier weekends werken op E313 richting Antwerpen

Gepubliceerd op 26/09/2017 - 11:19

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 oktober gedurende vier weekends het asfalt van de E313 richting Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex in Wommelgem. In vier fasen vernieuwt het AWV de rechtse en de middenrijstrook die door spoorvorming zijn aangetast. Dat moet zorgen voor een veiliger en comfortabeler wegdek. De werken worden enkel ‘s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Overdag blijven drie rijstroken beschikbaar, ’s nachts kan het verkeer slechts over één rijstrook. Van de werken wordt gebruik gemaakt om nieuwe vangrails te plaatsen op de toerit naar het tankstation in Ranst. Dit moet het gevaarlijke foutparkeren van trucks op de pechstrook tegengaan.


Veiliger wegdek na wegwerken spoorvorming
De rechtse en middenrijstrook van de autosnelweg E313 tussen Luik en Antwerpen vertonen al geruime tijd spoorvorming in de richting van Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en de Antwerpse ring (R1). Die sporen zijn gevaarlijk voor auto’s en motoren omdat ze een invloed hebben op het stuurgedrag van de auto of de motor. Om het comfort en de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, moet Wegen en Verkeer beide rijstroken tussen het knooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) dringend vernieuwen. Tegelijkertijd zullen er langs de toerit naar het tankstation van Q8 bijkomend vangrails voorzien worden. Deze moeten een einde stellen aan de gevaarlijke praktijk van vrachtwagens die op de pechstrook langs de toerit parkeren.

Drie nachten werken, vier weekends op rij
Wegen en Verkeer werkt aan de weg vanaf vrijdag 6 oktober en dit gedurende vier weekends op rij. De werfzone wordt ingedeeld in vier fasen, waarbij gedurende elk weekend één fase wordt uitgevoerd. Tijdens de eerste twee weekends wordt gewerkt van de samenvoeging van de E313 en de E34 tot het tankstation van Ranst. Tijdens de laatste twee weekends situeren de werken zich tussen het tankstation en het rond punt van Wommelgem. De werken volgen alle weekends hetzelfde stramien:

  1. Vrijdagnacht wordt gewerkt tussen 21u en 9u. Dan wordt het bestaande wegdek verwijderd
  2. Zaterdagnacht wordt er gewerkt tussen 21u en 11u en wordt de rijweg onder de toplaag hersteld.
  3. Zondagnacht worden tussen 22u en 5u een nieuwe toplaag en markeringen aangebracht.
  4. Overdag wordt niet gewerkt om zoveel mogelijk rijstroken te kunnen vrijgeven voor het verkeer.

Aanzienlijke hinder verwacht
De tijdstippen waartussen gewerkt wordt zijn bewust gekozen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Wanneer er ’s nachts wordt gewerkt, beschikt het verkeer richting Antwerpen tussen Ranst en Wommelgem over minstens één rijstrook. Overdag worden, door gebruik te maken van de busbaan, steeds 3 rijstroken beschikbaar gehouden voor het verkeer. De werfzone blijft echter afgesloten. Tijdens het eerste weekend van 6 tot 8 oktober wordt het tankstation van Q8 ’s nachts afgesloten voor het verkeer. Tijdens de andere weekends blijft het tankstation bereikbaar. De op- en afrit aan het rond punt van Wommelgem blijven steeds open.
Het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer verwachten aanzienlijke hinder tijdens de werken. Verkeer van Hasselt naar Gent wordt aangeraden via Brussel te rijden.

Werken weersafhankelijk
Asfalteringswerken zijn altijd sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom zal Wegen en Verkeer elke woensdag beslissen of er tijdens het volgende weekend wordt gewerkt. Bij slecht weer wordt het werk uitgesteld tot het volgende weekend.

Op onderstaande kaart vindt u een overzicht van de fasering. Voor elke fase werd een detailkaart uitgewerkt. Op de website van het agentschap kan u alle overzichtskaarten bekijken en downloaden: www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Persmededeling: E313, Hasselt: afronding werkzaamheden

Gepubliceerd op 03/10/2017 - 15:30

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf vanavond (3 oktober) de E313 in Hasselt geleidelijk aan weer openstellen voor het verkeer.


Vanaf 20.00 uur starten de eerste voorbereidingen om de verkeerssituatie om te schakelen. Het verkeer richting Luik kan vanaf dan tijdelijk slechts over 1 rijstrook rijden. In de loop van de nacht worden deze weggebruikers in 2 fases overgezet naar de nieuwe afgewerkte rijbaan richting Luik. Omstreeks 6 uur morgenvroeg kan het verkeer richting Luik over 2 rijstroken over het nieuwe asfalt rijden.

In de loop van woensdag 4 oktober zal de aannemer de belijning op de rijvakken richting Antwerpen verder aanpassen. Het verkeer kan in deze richting over de huidige tijdelijke rijvakken blijven rijden tot woensdagavond 20.00 uur. Vanaf dan start in deze richting dan de omschakeling naar de definitieve rijstroken. Richting Antwerpen is dan enkel de linker rijstrook beschikbaar.

Ten laatste donderdagochtend om 06.00 uur zullen alle rijstroken in beide richtingen open zijn.

In de loop van de daaropvolgende nachten is het mogelijk dat de aannemer tijdelijk 1 rijstrook inneemt voor o.a. de afbraak van de doorsteken en de opbouw van de laatste vangrails.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Werken aan brugvoegen E313 in Laakdal dit weekend van start

Gepubliceerd op 01/06/2017 - 8:55

De werken die AWV in mei en juni had voorzien aan de brugvoegen van twee bruggen op de E313 in Laakdal gaan onder voorbehoud van droog weer dit weekend van start. Er zal wel enkel gewerkt worden aan de brug over de Nieuwe baan (N174). De brug over de Meerhoutstraat wordt na het bouwverlof aangepakt. De brug blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook.


Vernieuwing brugvoegen
Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Voorafgaand aan de werken zal er ook gedurende één weeknacht voorbereidende werken plaatsvinden. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Werken met hinder in weekends van 3 en 17 juni
Op de brug van de E313 over de Nieuwe Baan (N174) worden de voegen vervangen aan de kant richting Hasselt. De voorbereidende werken vinden plaats tijdens de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 juni (20u - 05u). Daarna wordt de voeg in twee fases vernieuwd:
- Fase 1: van vrijdagavond 2 juni (20u) tot maandagochtend 5 juni (05u)
- Fase 2: van vrijdagavond 16 juni (20u) tot maandagochtend 19 juni (05u)

Zowel tijdens de weeknacht als tijdens de twee weekends blijft er steeds 1 van de 2 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.​

Toen uitgesteld of nog eens opnieuw? of andere voegen


wegenenverkeer.be

Twee weekends werken aan brugvoegen op E313 in Laakdal

Gepubliceerd op 11/10/2017 - 10:10


Verkeer tijdelijk over één rijstrook richting Antwerpen
De komende twee weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voegen van de snelwegbrug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort in Laakdal. De werken vinden plaats tijdens de weekends van 13 tot 16 oktober en van 20 tot 23 oktober. De E313 richting Antwerpen blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. De werken gaan alleen door bij droog weer.

Vernieuwing brugvoegen
Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Brug over Meerhoutstraat/Langvoort richting Antwerpen
Op de brug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort worden de voegen vervangen op de kant richting Antwerpen. De werken worden gespreid over twee weekends:

  • Fase 1: van vrijdagavond 13 oktober (20u) tot maandagochtend 16 oktober (05u)
  • Fase 2: van vrijdagavond 20 oktober (20u) tot maandagochtend 23 oktober (05u)

Tijdens de werken blijft de E313 steeds open in beide richtingen, maar het verkeer richting Antwerpen moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. Er geldt plaatselijk ook een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig
Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden en worden ze uitgesteld.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
volgens mij nog maar een paar jaar geleden ...


wegenenverkeer.be

AWV pakt spoorvorming aan: vier weekends werken op E313 richting Antwerpen

Gepubliceerd op 26/09/2017 - 11:19

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 oktober gedurende vier weekends het asfalt van de E313 richting Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex in Wommelgem. In vier fasen vernieuwt het AWV de rechtse en de middenrijstrook die door spoorvorming zijn aangetast. Dat moet zorgen voor een veiliger en comfortabeler wegdek. De werken worden enkel ‘s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Overdag blijven drie rijstroken beschikbaar, ’s nachts kan het verkeer slechts over één rijstrook. Van de werken wordt gebruik gemaakt om nieuwe vangrails te plaatsen op de toerit naar het tankstation in Ranst. Dit moet het gevaarlijke foutparkeren van trucks op de pechstrook tegengaan.


Veiliger wegdek na wegwerken spoorvorming
De rechtse en middenrijstrook van de autosnelweg E313 tussen Luik en Antwerpen vertonen al geruime tijd spoorvorming in de richting van Antwerpen tussen het verkeersknooppunt in Ranst en de Antwerpse ring (R1). Die sporen zijn gevaarlijk voor auto’s en motoren omdat ze een invloed hebben op het stuurgedrag van de auto of de motor. Om het comfort en de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen, moet Wegen en Verkeer beide rijstroken tussen het knooppunt in Ranst en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) dringend vernieuwen. Tegelijkertijd zullen er langs de toerit naar het tankstation van Q8 bijkomend vangrails voorzien worden. Deze moeten een einde stellen aan de gevaarlijke praktijk van vrachtwagens die op de pechstrook langs de toerit parkeren.​
IMG_2113 by B Meurisse, on Flickr

IMG_2115 by B Meurisse, on Flickr

en dat het nodig is: midden- en rechterrijstrook zijn bijna onberijdbaar

IMG_2118 by B Meurisse, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
gva.be

E313 dicht voor plaatsing van brugliggers

Vandaag om 15:51 | Bron: BELGA

GROBBENDONK - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht op zaterdag 21 januari zware hinder voor zowel het wegverkeer tussen Antwerpen en Hasselt als het spoorverkeer tussen Lier en Herentals, telkens in beide richtingen. De snelweg zal vanaf 2 uur ‘s ochtends 24 uur lang volledig afgesloten worden in Grobbendonk om brugliggers van een nieuwe snelwegbrug over een spoorlijn aan te voeren en te plaatsen. Het treinverkeer zal er onderbroken zijn van zaterdag 1.30 uur tot zondag 18 uur.


Het afsluiten van de E313 zal volgens AWV allicht voor lange wachttijden zorgen op de omleiding via de E34 en de calamiteitenroutes. AWV vraagt daarom om niet-noodzakelijke verplaatsingen via die route uit te stellen. Het volledig afsluiten van de E313 tussen de complexen Herentals-West (20) en Herentals-Oost (22) is nodig omdat er onder meer een telescoopkraan opgesteld wordt op de brug en de bovenleiding van de onderliggende sporen moet worden neergelegd.

Het vernieuwen van de snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals is al sinds maart 2016 aan de gang. De noordelijke helft van de brug wordt volledig afgebroken en vervolgens heropgebouwd. Het verkeer moet al sinds het begin van de werken ter hoogte van de werf in beide richtingen over de zuidelijke brughelft rijden. De bouw van de nieuwe landhoofden en brugpijler is intussen klaar, zodat er nu nieuwe brugliggers van 55 meter lang kunnen worden geplaatst. Die vormen de overspanning tussen de twee landhoofden en dragen het toekomstige wegdek. Het transport van de brugliggers zal onder politiebegeleiding gebeuren via een doorsteek in de snelwegberm ter hoogte van de Industrieweg, vlak na de oprit Herentals-West richting Antwerpen.

De oprit Herentals-Industrie (21) richting Hasselt zal overigens wel gewoon open blijven die zaterdag.​


duidelijk voorzien voor 3 rijstroken, nu de andere rijrichting nog

IMG_2112 by B Meurisse, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
Toen uitgesteld of nog eens opnieuw? of andere voegen


wegenenverkeer.be

Twee weekends werken aan brugvoegen op E313 in Laakdal

Gepubliceerd op 11/10/2017 - 10:10


Verkeer tijdelijk over één rijstrook richting Antwerpen
De komende twee weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voegen van de snelwegbrug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort in Laakdal. De werken vinden plaats tijdens de weekends van 13 tot 16 oktober en van 20 tot 23 oktober. De E313 richting Antwerpen blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. De werken gaan alleen door bij droog weer.

Vernieuwing brugvoegen
Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Brug over Meerhoutstraat/Langvoort richting Antwerpen
Op de brug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort worden de voegen vervangen op de kant richting Antwerpen. De werken worden gespreid over twee weekends:

  • Fase 1: van vrijdagavond 13 oktober (20u) tot maandagochtend 16 oktober (05u)
  • Fase 2: van vrijdagavond 20 oktober (20u) tot maandagochtend 23 oktober (05u)

Tijdens de werken blijft de E313 steeds open in beide richtingen, maar het verkeer richting Antwerpen moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. Er geldt plaatselijk ook een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig
Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden en worden ze uitgesteld.​


IMG_2108 by B Meurisse, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Laatste weekend werken aan brugvoegen E313 in Laakdal

Gepubliceerd op 27/10/2017 - 13:13

Verkeer tijdelijk over één rijstrook richting Antwerpen
Dit weekend wordt er voor de tweede en laatste keer gewerkt aan de voegen van de snelwegbrug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort in Laakdal. De werken aan de voegen richting Antwerpen beginnen vanavond om 20u en duren tot maandagochtend 30 oktober (05u). De E313 richting Antwerpen blijft steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren. Er geldt aan de werfzone op de E313 ook een snelheidsbeperking van 70 km/u.


Meer info: www.wegenenverkeer.be/laakdal.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Vernieuwing asfalt op- en afritten E313 in Grobbendonk en Herentals

Gepubliceerd op 31/10/2017 - 9:00

Tijdens de nachten van maandag 6 en dinsdag 7 november vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van twee op- en afritten van de E313. Richting Hasselt krijgen de op- en afritten van de complexen Herentals-West (20) en Herentals (21) een nieuwe laag asfalt. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.


In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november (20u-5u) wordt er gewerkt aan de op- en afrit van het complex Herentals-West (20) richting Hasselt. De op- en afrit zijn dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via het complex Herentals (21).

De volgende nacht, van dinsdag 7 op woensdag 8 november (20u-5u) wordt er gewerkt aan de op- en afrit van het complex Herentals (21) richting Hasselt). De op- en afrit zijn dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via het complex Herentals-Oost (22).

Weersgevoelig
Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden.​
 
181 - 200 of 233 Posts
Top