SkyscraperCity banner

161 - 180 of 233 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Werken aan brug E313 in Grobbendonk pas in voorjaar afgerond

Gepubliceerd op 21/10/2016 - 13:52

De werken aan de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk zullen langer duren dan gepland. De redenen hiervoor zijn vertraging in de productie en levering van de brugliggers en problemen met de uitvoering van de fundering van de nieuwe brug. Bovendien zal de afwerking van de brug niet kunnen uitgevoerd worden bij winterse weersomstandigheden zoals koude en aanhoudende neerslag. Hierdoor zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, de werken waarschijnlijk 3 maanden langer duren dan aanvankelijk voorzien.


Fundering gedeeltelijk opnieuw uitvoeren
De bouw van de nieuwe brug van de E313 over de spoorlijn Herentals-Lier is ver gevorderd. De landhoofden zijn bijna klaar om afgewerkt te worden (zie ook bijgevoegde foto's onderaan). Binnenkort start de aannemer met het aanvullen van de taluds en het grondwerk. Toch zal de brug eind november niet afgewerkt zijn. Dat is te wijten aan een aantal vertragende factoren bij de uitvoering van de werken. De funderingszool van de brugpijler, een constructie van dertig meter lang en anderhalve meter diep, blijkt namelijk niet te voldoen aan de strenge normen die AWV vooropstelt. Omdat AWV geen enkel risico wil nemen als het op de stabiliteit en de levensduur van de brugconstructie aankomt moet de fundering volledig verwijderd en opnieuw gestort worden. Dit werk zal een kleine maand duren.

Liggers zijn later
Daarnaast is er ook oponthoud bij de productie en de levering van de brugliggers. De liggers van een brug vormen de overspanning tussen de twee brughoofden en dragen het toekomstige wegdek. Deze betonnen balken van 55m lang worden op voorhand geproduceerd en kant-en-klaar geleverd op de werf. Voor de brug in Grobbendonk zijn er 11 liggers nodig. De productie van de liggers kende vertraging omdat de studie voor het ontwerp van de liggers langer duurde dan voorzien. De betonnen brugelementen zijn intussen wel gefabriceerd en getest om aan de strenge normen te voldoen. Bij verschillende testen werden echter te uiteenlopende resultaten bereikt. Om hier absolute zekerheid te hebben moeten de testen verder onderzocht worden. Dit vertraagt uiteraard de levering van de onderdelen.

Nieuwe timing
Door deze ontwikkelingen zal de werf niet in november kunnen afgerond worden. De aannemer zal midden november de nieuwe funderingszool storten en daar ongeveer een maand mee bezig zijn. De levering van de liggers is afhankelijk van de uitslag van de studie van de testresultaten. AWV hoopt de liggers eind december te kunnen plaatsen. Dan duurt het, afhankelijk van de weersomstandigheden, nog enkele maanden voor de afwerking van de brug. De verkeerssituatie op de E313 blijft dus nog tot het voorjaar van 2017 ongewijzigd.
© AWV​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Plaatsing geluidsschermen langs de E313 in Beringen

Gepubliceerd op 24/10/2016 - 16:22

Vrijdag 28 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met de plaatsing van geluidsschermen langs de E313 in Beringen richting Hasselt. De aannemer start langs de oprit en zal vervolgens verder werken langs de snelweg. De totale lengte zal ongeveer 2.5 km bedragen.


De werkzaamheden zullen in 2 fasen gebeuren.

Oprit 26, richting Hasselt afgesloten tijdens de herfstvakantie
Vanaf vrijdagavond 28 oktober om 21.00 tot maandagochtend 7 november voor de spits, zal het agentschap de oprit richting Hasselt afsluiten zodat de aannemer de geluidsschermen veilig kan plaatsen binnen deze zone.

Het agentschap voorziet tijdens deze periode een omleiding via de calamiteitenroutes voor het verkeer dat de snelweg vanop de Paalsesteenweg op wil richting Hasselt.

E313, richting Hasselt op versmalde rijstroken
Aansluitend op deze eerste fase zal de aannemer de geluidsschermen plaatsen langs de E313 tussen de Sint-Sebastiaanstraat en de Paalsesteenweg, dit is een kleine 2 km. Hiervoor zal het verkeer vanaf het laatste weekend van de herfstvakantie tot half december over versmalde rijstroken rijden in de richting naar Hasselt.

Minder geluidshinder
Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert met deze werken 2,3 miljoen euro.

“We werken aan de weg voor vlotter en veiliger verkeer,” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We hebben ook oog voor wat er naast de weg gebeurt en investeren in meer leefbaarheid voor de omwonenden. We doen in heel Vlaanderen metingen en waar nodig en mogelijk plaatsen we geluidsschermen. Dankzij deze werken daalt de geluidsoverlast voor heel wat gezinnen”

De invloed van de geluidsschermen reikt tot 250m achter de schermen. Dat betekent dat na de werken de bewoners een geluidsreductie zullen ervaren. Vlak achter het scherm zal het geluidsniveau dalen met 10 decibel, wat ervaren wordt als ongeveer een halvering van het geluid.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Brug Hezewijk over E313 in Olen vrijdag opnieuw open

Gepubliceerd op 25/10/2016 - 8:36

De brug van Hezewijk over de E313 in Olen gaat vanaf vrijdag 28 oktober opnieuw open voor het verkeer. De renovatiewerken die begonnen op 12 september zijn dan volledig achter de rug. Het verkeer hoeft dan niet langer om te rijden via de Koning Boudewijnlaan.


Op 12 september ging de brug van Hezewijk dicht voor alle verkeer om de bovenbouw van de brug grondig te kunnen renoveren. De afgelopen weken werden de asfaltverharding en de waterdichting van het wegdek vernieuwd en de brugvoegen vervangen. Ook de brugleuningen werden vernieuwd en de dekstenen maakten plaats voor een betonnen randbalk.

De werken zijn nu bijna afgerond: de aannemer heeft vandaag het laatste beton gestort aan de voegen waarna dit nog enkele dagen moet uitharden. De komende dagen wordt ook nog een watergreppel aangelegd en worden de laatste details afgewerkt. Vanaf vrijdag hoeft het verkeer niet langer om te rijden en kan er weer over de brug gereden worden.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, complex 32 ”Tongeren”: aansluiting op- en afrit op nieuwe rotonde, zijde Riemst

Gepubliceerd op 08/11/2016 - 15:45

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het op- en afrittencomplex 32 ‘Tongeren’ van de E313 aansluiten op de recent aangelegde rotonde op de Tongersesteenweg (N79) aan de zijde van Riemst. Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer deze werkzaamheden uitvoeren tijdens het verlengd weekend van 11,12 en 13 november.


In de loop van de voorbije maanden heeft het agentschap op de Tongersesteenweg een nieuwe rotonde aangelegd ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Nu zal de aannemer de oprit richting Hasselt en de afrit komende van Luik aansluiten op deze nieuwe rotonde. Tegelijkertijd zal hij de oprit richting Hasselt volledig renoveren.

Wanneer?
De werkzaamheden starten donderdag 10 november om 20.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 14 november om 06.00 uur klaar zijn.

Verkeerssituatie tijdens verlengd weekend
Vanaf donderdagavond 10 november 20.00 uur zal het agentschap de afrit komende van Luik en de oprit richting Hasselt afsluiten en omleidingen voorzien via het nabijgelegen op- en afrittencomplex 31 “Bilzen-Hoeselt”.
De oprit richting Luik en de afrit komende van Hasselt blijven open voor het verkeer. Op de N79 kunnen de weggebruikers in beide richtingen blijven rijden. Vanaf maandagochtend 14 november is het volledige op- en afrittencomplex weer open voor het verkeer.

Aansluitend: Sint-Maartenstraat afgesloten vanaf zondag 13/11 tot voorjaar 2017
Aansluitend op de bovenstaande werkzaamheden zal de aannemer de zone rond de nieuwe rotonde verder afwerken en de Sint-Maartenstraat hierop aansluiten. Hiertoe zal het agentschap deze straat vanaf zondag 13 november tot het voorjaar van 2017 afsluiten ter hoogte van de N79. De einddatum zal afhangen van de weersomstandigheden tijdens de wintermaanden. Het verkeer van en naar de Sint-Maartenstraat kan tot dan omrijden via de Millerstraat.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
gva.be

E313 dicht voor plaatsing van brugliggers

Vandaag om 15:51 | Bron: BELGA

GROBBENDONK - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht op zaterdag 21 januari zware hinder voor zowel het wegverkeer tussen Antwerpen en Hasselt als het spoorverkeer tussen Lier en Herentals, telkens in beide richtingen. De snelweg zal vanaf 2 uur ‘s ochtends 24 uur lang volledig afgesloten worden in Grobbendonk om brugliggers van een nieuwe snelwegbrug over een spoorlijn aan te voeren en te plaatsen. Het treinverkeer zal er onderbroken zijn van zaterdag 1.30 uur tot zondag 18 uur.


Het afsluiten van de E313 zal volgens AWV allicht voor lange wachttijden zorgen op de omleiding via de E34 en de calamiteitenroutes. AWV vraagt daarom om niet-noodzakelijke verplaatsingen via die route uit te stellen. Het volledig afsluiten van de E313 tussen de complexen Herentals-West (20) en Herentals-Oost (22) is nodig omdat er onder meer een telescoopkraan opgesteld wordt op de brug en de bovenleiding van de onderliggende sporen moet worden neergelegd.

Het vernieuwen van de snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals is al sinds maart 2016 aan de gang. De noordelijke helft van de brug wordt volledig afgebroken en vervolgens heropgebouwd. Het verkeer moet al sinds het begin van de werken ter hoogte van de werf in beide richtingen over de zuidelijke brughelft rijden. De bouw van de nieuwe landhoofden en brugpijler is intussen klaar, zodat er nu nieuwe brugliggers van 55 meter lang kunnen worden geplaatst. Die vormen de overspanning tussen de twee landhoofden en dragen het toekomstige wegdek. Het transport van de brugliggers zal onder politiebegeleiding gebeuren via een doorsteek in de snelwegberm ter hoogte van de Industrieweg, vlak na de oprit Herentals-West richting Antwerpen.

De oprit Herentals-Industrie (21) richting Hasselt zal overigens wel gewoon open blijven die zaterdag.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
Facebook Agentschap Wegen & Verkeer

zaterdag 21 januari 2017

Vannacht zijn we gestart we met de plaatsing van een nieuwe brug op de E313. 11 betonnen draagbalken van 55 m lang en 120 ton zwaar moesten op de millimeter precies op hun plaats gelegd worden. Voor dit titanenwerk wordt de E313 de hele zaterdag afgesloten. Hoewel de werken voor lopen op schema blijft de E313 nog een tijd dicht. Wie niet in de buurt moet zijn, mijdt best de omgeving.
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Complex 32 "Tongeren": start volgende fase

Gepubliceerd op 02/02/2017 - 14:54

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de loop van de volgende maanden de herinrichting van het op-en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder afwerken. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.


Werkzaamheden zijde Tongeren
Eerst zal de aannemer de fietstunnel (1) bouwen en tegelijkertijd de nieuwe rotonde (2) aanleggen. Zodra de tunnel klaar is, zal hij de nieuwe afrit voor het verkeer komende van Hasselt (3) aanleggen. Deze zal over de fietstunnel lopen. Tenslotte zal hij de oprit richting Luik (4) afwerken en aansluiten op de nieuwe infrastructuur.De voorbije weken heeft de aannemer voorbereidende grondwerken uitgevoerd. Ook de rest van de werkzaamheden zullen grotendeels buiten het verkeer gebeuren. Enkel op de huidige rotonde ter hoogte van de Genoelsweg zal het verkeer vanaf 6 februari over 1 rijstrook moeten rijden. Eind augustus 2017 zouden alle werkzaamheden klaar moeten zijn.

Afwerking zijde Riemst
In het najaar van 2016 heeft de aannemer aan de zijde van Riemst onder andere een nieuwe rotonde aangelegd. Momenteel werkt hij de aansluitingen op de rotonde en de fietspaden verder af. Half februari zouden deze werkzaamheden volledig klaar moeten. De Sint-Maartensstraat zal dan opnieuw via de gewestweg bereikbaar zijn voor het verkeer en de fietsers zullen over de afgewerkte fietspaden kunnen rijden.​
 

·
Registered
Joined
·
8,061 Posts
Iemand die weet waarom die parking er zo raar uitziet?
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
gva.be

"Waarom krijgt Beringen naast E313 geluidsschermen en wij niet?"

Vandaag om 09:38 door Kristin Matthyssen

ZANDHOVEN - "Waarom krijgt Beringen-Paal wel geluidsschermen naast de E313 en Zandhoven niet?", vroeg gemeenteraadslid Geert Van Laer (onafhankelijke) tijdens de gemeenteraadszitting in Zandhoven.


“Wij delen diezelfde verontwaardiging”, antwoordde schepen Joris Geens (CD&V). “Maar blijkbaar voldoet Zandhoven niet aan alle voorwaarden.”

Van Laer rijdt voor zijn werk geregeld naar Limburg. “Het valt op dat in Beringen-Paal onlangs een grote geluidsmuur werd neergezet. Maar als ik naast die muur gluur, staan daar hoop en al wat verloren boerderijen achter. In elk geval niet de bebouwing zoals we die kennen naast de E313 in Massenhoven ter hoogte van de Kanaalstraat of aan de nieuwe sociale woningen in de Watersportlaan in Viersel. Die muur in Beringen toont aan dat er budget lijkt te zijn voor geluidsschermen. Tijd om nog eens aan de bel te trekken in Brussel?”

Bufferwal

Volgens schepen Joris Geens (CD&V) zouden de dorpskernen van Viersel en Massenhoven inderdaad baat hebben bij schermen. “Enkele jaren geleden zijn we met een afvaardiging van het gemeentebestuur naar het kabinet van minister Hilde Crevits getrokken. Maar uit een checklist van trillingen en geluid blijkt dat Viersel en Massenhoven niet in aanmerking komen. Wij blijven er als gemeentebestuur voor pleiten, zoals in 2015 nog, toen er blijkbaar wel budget was voor een bufferwal naast het Zoerselbos, waar nauwelijks huizen staan.”

Die bufferwal naast het Zoerselbos geraakt voorlopig niet voltooid door stabiliteitsproblemen. Geert Van Laer snapt het niet. “Als je die nieuwe sociale woonwijk in Viersel naast de E313 ziet, zou deze toch aan alle voorwaarden moeten voldoen? Die huizen staan dichter dan in Beringen.”

Volgens Jef Schoenmaekers, de woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), werkt de Vlaamse overheid met een prioriteitenlijst. “Dat is een lijst met de zwaarst geluidsbelaste woonzones in Vlaanderen. De investeringen voor de projecten op de lijst worden volledig gefinancierd door de Vlaamse overheid en prioritair uitgevoerd. Beringen staat op die lijst, Zandhoven niet. Het belangrijkste criterium om op die lijst te staan, is het geluidsniveau.”

Als een zone of gemeente niet op de lijst staat, betekent dat nog niet dat er geen geluidsscherm kan komen. “De gemeente kan een samenwerkingsovereenkomst afsluiten met de Vlaamse overheid”, zegt Schoenmaekers. “Maar ze moet in dat geval de schermen mee financieren. Gezien de aanzienlijke investeringskost is de drempel voor gemeenten vaak te hoog.”

Opmerkelijk: de 'muur van Paal' zorgt in Beringen voor verhitte discussies. De geluidsschermen langs de E313 kunnen niet rekenen op de sympathie van alle bewoners langs de grote muur. Zo vreest onafhankelijk gemeenteraadslid Hilaire Poels dat de bouw van de geluidsschermen een belangrijke verhoging van het geluidsniveau veroorzaakt heeft aan de overzijde door weerkaatsing. Het raadslid eist ook klimopsoorten om de grijze betonnen wand aan de zijde van de woningen te vergroenen.

www.wegenenverkeer.be/prioriteiten-geluid

Kristin Matthyssen ¦​
 

·
Registered
Joined
·
5,256 Posts
In elk geval niet de bebouwing zoals we die kennen naast de E313 in Massenhoven ter hoogte van de Kanaalstraat of aan de nieuwe sociale woningen in de Watersportlaan in Viersel.
M.a.w.: er wordt een bouwvergunning geleverd om een woonwijk naast de autostrade te bouwen. Meteen - ze zijn nieuw - klaagt men over het geluid.
De Watersportlaan bevindt zich tussen de autoweg en het Albertkanaal. Over bijna de ganse lengte is dit ofwel landbouwgebied, of industrie, dat dus geklemd zit tussen het Albertkanaal en de E313. Maar in Viersel (Zandhoven) slaagt men er in daar een woonwijk neer te poten. Het doet me hard denken aan het Zaventem-verhaal: eerst bouwen en dan meteen klagen over het geluid van vliegtuigen.

focus1965
 

·
Registered
Joined
·
12,375 Posts
Bij nieuwe projecten zouden er altijd geluidsmetingen moeten uitgevoerd worden en bij de bouwvergunning gevoegd (en in elke verkoopakte verplicht vermeld). Als het gemeten lawaai lager is dan bij de bouw moet de klacht automatisch verticaal geklasseerd worden wegens 'was geweten bij de koop'.
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
gva.be

Nog vijf maanden extra hinder op E313

Vandaag om 10:15 door Hans Otten

GROBBENDONK / HERENTALS - De werkzaamheden aan de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk geraken niet worden tegen het einde van deze maand afgerond, zoals eerder was vooropgesteld. De nieuwe vertraging is te wijten aan de stalen kabels die gebruikt moeten worden om de brug na te spannen.


Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begon een jaar geleden met de afbraak en heropbouw van één brugdeel van de E313 over de spoorlijn Herentals-Lier. Het gaat om het brugvak richting Antwerpen, waardoor het verkeer er sindsdien in twee richtingen over versmalde rijstroken moet passeren.

Nadat de werftiming al eens met enkele maanden was verlengd moet dat nu opnieuw gebeuren. De kabels die de brug moeten naspannen om ze zo de nodige stevigheid te geven, voldoen niet aan de kwaliteitseisen. Die hoge eisen zijn noodzakelijk om de veiligheid en een voldoende lange levensduur van de nieuwe brug te garanderen.

De kabels die op maat gemaakt worden, moeten nu opnieuw geproduceerd, geleverd en getest worden. Dat zorgt voor een vertraging van verschillende maanden. AWV mikt nu op begin september 2017 om de werkzaamheden rond te hebben. Ondertussen blijft de huidige verkeerssituatie behouden.​
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
^^wtf, nu weeral uitgesteld. Die werf gaat uiteindelijk een jaar duren om een brug van één weghelft te vervangen.

Hoe moeilijk kan het zijn? :bash:
De aannemer zouden ze levenslang moeten verbannen van nog enig werk op de Vlaamse autosnelwegen.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
M.a.w.: er wordt een bouwvergunning geleverd om een woonwijk naast de autostrade te bouwen. Meteen - ze zijn nieuw - klaagt men over het geluid.
De Watersportlaan bevindt zich tussen de autoweg en het Albertkanaal. Over bijna de ganse lengte is dit ofwel landbouwgebied, of industrie, dat dus geklemd zit tussen het Albertkanaal en de E313. Maar in Viersel (Zandhoven) slaagt men er in daar een woonwijk neer te poten. Het doet me hard denken aan het Zaventem-verhaal: eerst bouwen en dan meteen klagen over het geluid van vliegtuigen.

focus1965
Inderdaad. De gemeente levert zelf die bouwvergunning af en dan bij een hogere overheid geluidschermen gaan eisen. Ze hadden beter eerst eens twee keer nagedacht. Zelf nen euro bijdrage zal er weer niet inzitten. Ze hadden evengoed op de rand van hun eigen perceel een geluidswal kunnen voorzien bij de bouw van de sociale woningen. Dat lijkt me veel socialer.

Doet me denken aan de Zwijndrecht farce waarbij een gemeentebestuur en burgers uit profileringsdrang en/of puur eigenbelang een graantje proberen mee te pikken en een gigantisch project van nationaal en supra-nationaal belang gaan hypothekeren.
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
gva.be

Rotonde trekt verkeer vlot in buurt van afrit Geel-Oost

Vandaag om 03:00 door Hans Otten

LAAKDAL - Om de verkeersdoorstroming vlotter en overzichtelijker te maken, pakt het Vlaamse Gewest het kruispunt van de op- en afrit Geel-Oost met Nieuwe Baan in Eindhout (Laakdal) fors aan.


Het Wijkinitiatief tegen Zwerfvuil, de zogenaamde WiTZ’ers van Laakdal, hield zaterdag een jaarlijkse opruimactie in de omgeving van het op- en afrittencomplex Geel-Oost op de E313 en de carpoolparking in Eindhout. Het resultaat na twee uur sprokkelwerk: twintig tot de rand gevulde vuilniszakken met voornamelijk lege blikjes en flesjes, snoepverpakkingen en sigarettenpeuken. “De aard van de achtergelaten rommel is in de loop der jaren sterk veranderd, maar de hoeveelheid neemt niet af”, zeggen de vertegenwoordigers van CD&V Laakdal die aan de opruimactie deelnemen.

“Maar we hopen dat het de laatste keer wordt dat we hier zo’n speciale opruimactie moeten doen”, zegt burgemeester Tine Gielis.

Minder hinder

“De Vlaamse overheid plant voor later dit jaar een grondige ingreep in deze omgeving van de op- en afrit met Nieuwe Baan, de carpoolparking en het kruispunt met Hezemeer. Die ingreep maakt in feite nog deel uit van de aanpak van gevaarlijke kruispunten en van de minderhindermaatregelen rond de aanleg van de Noord-Zuid Kempen.”

In het licht van dat laatste project kreeg de omgeving enkele jaren geleden al een grondige herschikking. Maar op de vlak bij elkaar gelegen kruispunten van de op- en afrit (richting Hasselt) met Nieuwe Baan en Heikantstraat enerzijds, en van de op- en afrit (richting Antwerpen) met Nieuwe Baan, Nijverheidsweg en Hezemeer anderzijds, wil het verkeer op piekmomenten nog altijd flink stokken. Over de ingreep vond vorige week een coördinatievergadering plaats.

Groene parkeerzone

“Het is de bedoeling om het kruispunt van de op- en afrit met Nieuwe Baan en Heikantstraat om te vormen tot een grote rotonde. Om daarvoor plaats te maken, verhuist de huidige carpoolparking naar de andere kant van de Nieuwe Baan. Ook de triangel aan de Nijverheidsweg wordt opgeschoond, waardoor daar een groene parkzone ontstaat die een mooiere poort geeft om Laakdal binnen te rijden. Aan de zwakke weggebruikers wordt speciaal aandacht besteed met aparte fietspaden.”

De gemeente Laakdal kocht naast café ’t *Kruispunt op de Steenweg op Meerhout een bedrijfsterrein aan dat moet dienen als vrachtwagenparking. “De bouwvergunning is daarvoor afgeleverd. We hebben zo in elke gemeente een parkeerterrein waar vrachtwagens kunnen staan. We merken dat er nu vaak vrachtwagens geparkeerd staan op de Eindhoutseheide en aan het tankstation Total. Zeker in de buurt van zo’n grote industriezone is er een plek nodig waar we de druk van vrachtwagens kunnen opvangen”, zegt Gielis.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

E313, Complex 32 "Tongeren": Aanleg aansluiting nieuwe afrit

Gepubliceerd op 28/04/2017 - 12:58

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 2 mei op de E313 richting Luik ter hoogte van complex 32 “Tongeren” de aansluiting maken naar de toekomstige afrit voor het verkeer komende van Hasselt en het wegdek lokaal renoveren. Deze werken kaderen binnen de herinrichting van het op- en afrittencomplex en de omliggende zone.


Fasering
Vanaf dinsdagavond 2 mei tot en met zaterdagochtend 6 mei zal de aannemer werken op de pechstrook van de E313 richting Luik. De werkzaamheden vinden telkens plaats tussen 18.00 uur en 07.00 uur. Gedurende de werken blijft altijd één rijvak beschikbaar. Overdag zullen beide rijstroken open zijn voor het verkeer.

Zaterdag 6 mei om 16.00 uur start vervolgens de heraanleg van de linkerrijstrook. Deze werken zouden ten laatste zondagochtend klaar moeten zijn. Het verkeer kan in deze periode over de rechterrijstrook blijven rijden.

Werken zijn weersafhankelijk
Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De vooropgestelde planning kan daarom nog wijzigen.

Afrit open na afwerking fietstunnel
De nieuwe afrit zal aansluiten op de rotonde die het agentschap recent heeft aangelegd. Door middel van een fietstunnel zullen zachte weggebruikers dan veilig de afrit kunnen kruisen. De aannemer is momenteel bezig met de afwerking van de tunnel. Zodra deze klaar is, zal het agentschap beiden openstellen voor het verkeer. Volgens de huidige planning zal dit eind mei zijn.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Vier weekends werken aan brugvoegen op E313 in Laakdal

Gepubliceerd op 09/05/2017 - 10:49

Verkeer tijdelijk over één rijstrook
In mei en juni vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op twee verschillende locaties de brugvoegen van twee bruggen op de E313 in Laakdal. Per locatie wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt. Tijdens de weekends van 13 en 20 mei is dat het geval op de snelwegbrug over de Nieuwe baan (N174). Daarna wordt er tijdens de weekends van 3 en 17 juni gewerkt op de snelwegbrug over de Meerhoutstraat/Langvoort. Voorafgaand worden er op beide locaties voorbereidende werken uitgevoerd gedurende één weeknacht. De E313 blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. De werken gaan alleen door bij droog weer.

Vernieuwing brugvoegen
Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Voorafgaand aan de werken op beide locaties zullen er telkens ook gedurende één weeknacht voorbereidende werken plaatsvinden. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Brug over Nieuwe Baan (N174) richting Hasselt (mei)
Op de brug van de E313 over de Nieuwe Baan (N174) worden de voegen vervangen op de kant richting Hasselt. De voorbereidende werken vinden plaats tijdens de nacht van woensdag 10 of donderdag 11 mei (20u - 05u).

Fase 1: van vrijdagavond 12 mei (20u) tot maandagochtend 15 mei (05u)
Fase 2: van vrijdagavond 19 mei (20u) tot maandagochtend 22 mei (05u)
Zowel tijdens de weeknacht als tijdens de twee weekends blijft er steeds 1 van de 2 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Brug over Meerhoutstraat/Langvoort richting Antwerpen (juni)
Op de brug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort worden de voegen vervangen op de kant richting Antwerpen. De voorbereidende werken vinden plaats tijdens de nacht van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni (20u - 05u).

Fase 1: van vrijdagavond 2 juni (20u) tot maandagochtend 5 juni (05u)
Fase 2: van vrijdagavond 16 juni (20u) tot maandagochtend 19 juni (05u)
Zowel tijdens de weeknacht als tijdens de twee weekends blijft er steeds 1 van de 2 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig
Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden en worden ze uitgesteld.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,834 Posts
wegenenverkeer.be

Werken aan brugvoegen op E313 in Laakdal week uitgesteld

Gepubliceerd op 10/05/2017 - 12:37

De werken aan de brugvoegen die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier weekends plant op de E313 in Laakdal, worden met een week uitgesteld omwille van de huidige weersvoorspellingen. In de nacht van donderdag op vrijdag en komend weekend zou AWV starten met het vernieuwen van de brugvoegen op de brug over de Nieuwe Baan (N174) richting Hasselt. Voor donderdagavond wordt er echter regen voorspeld, waardoor de voorbereidende werken niet kunnen plaatsvinden en de werken een week opschuiven. Het startweekend van de werken aan de brugvoegen is nu voorzien tijdens de nacht van woensdag 17 of donderdag 18 mei en tijdens het weekend van 20 mei. De verkeerssituatie blijft ongewijzigd: ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren. De werken gaan alleen door bij droog weer.

Alle informatie over de werkzaamheden kan u steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/laakdal.​
 

·
Registered
Joined
·
5,412 Posts
Nog nooit gehoord van tentzeil?
 
161 - 180 of 233 Posts
Top