SkyscraperCity Forum banner

easyJet w PL - Baza, polaczenia, plany na przyszlosc

8206 Views 44 Replies 21 Participants Last post by  eu01
easyJet w PL - Baza, połączenia, plany na przyszłość

EasyJet may build its base in Poland

Warsaw (Puls Biznesu) – The British carrier may build a base in Poland. It also considers new airports but does not like the fuel prices.

EasyJet, the British low-cost carrier, follows the suit of Ryanair and considers locating its base in Poland.

“Decision concerning further bases will be made till June. Poland is one of the possible sites”, John Kohlsaat, EasyJet director foe Germany, Denmark and Easter Europe said.

He added that the company is looking for a big airport where it could be the leading carrier.

The British airline offers flies to Warsaw and Krakow but is thinking about new ports.

“We are interested in Gdansk or Poznan”, John Kohlsaat said.

The carrier wants to increase the number of passengers transported to Poland in 2006 by 15 percent to 480,000 people. It offers routes to the UK and Germany.
Jezeli ktos bedzie chcial dokladne tlumaczenie, to postaram sie spelnic prosbe. Z artykulu wynika, ze U2/EZY (czyli Easyjet) rozwaza budowe bazy w Polsce. Decyzja zapadnie prawdopodobnie w czerwcu. Szukaja odpowiednio duzego lotniska z potencjalem do bycia na nim wiodacym przewoznikiem. Rozwaza sie takze nowe polaczenia do Gdanska oraz Poznania, oraz oczywiscie zwiekszanie udzialu w polskim rynku.

Bardzo mnie to cieszy, gdyz zupelnie nie jestem sympatykiem Ryanair'a, natomiast EZY'emu zycze wszystkiego najlepszego :)
See less See more
1 - 20 of 45 Posts
no to bedziemy mieli w Krakowie kolejna baze po Sky Europe i wlasciwie pewnej bazie Ryanaira.
Poznaniacy musimy przyspieszyć nasze działania ;)

Ryanair nam odleciał, trzeba dopaść EasyJeta ;)

musimy to zrobić my, bo nasz zarząd lotniska........

zapraszam najpierw do głosowania:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=337986&page=2

:)
See less See more
mickey100 said:
no to bedziemy mieli w Krakowie kolejna baze po Sky Europe i wlasciwie pewnej bazie Ryanaira.

Żebyś się nie przeliczył.
co do Ryana postawiłbym kaske na Wrocław a nie na Kraków..

EasyJet troszkę mnie zaskoczył, z drugiej strony dziwne było że omijał Polskę tyle czasu.
EasyJet byl w Polsce wczesniej niz Ryanair ale jego ekspansja nigdy tak naprawde sie nie zaczela. Przespali sytuacje niestety.
Darek_W said:
Żebyś się nie przeliczył.
w Krakowie kwestia bazy Ryanaira i EasyJeta sa mysle tylko kwestia czasu
mickey100 said:
oui oui c'est bien.

jak sie mocno skupie i bardzo zachce... to baza bedzie w Suwalkach. Tak bardzo chce... :bash:
^^ jak się mocno skupisz to może nawet i w Poznaniu będzie ;)
hif said:
^^ jak się mocno skupisz to może nawet i w Poznaniu będzie ;)
dokladnie. takie "bedzie" bo ja tak strasznie chce nie ma sensu.
mickey100 said:
gdybys zamiast "i" wpisal "lub" zgodzilbym sie z Toba w 100%. Jak wejdzie jeden przewoznik drugi odpusci - co gorsza SkyEurope tez raczej bedzie sie musial zwinac.
mickey100 said:
To myśl dalej. Powodzenia.
Wg. teorii Pana Pawłoskiego loty z Poznania pewnie opłacać się nie będą ;)
Ciekawe kiedy będzie się temu panu opłacało zrezygnować wreszcie z posady? :D Jako twórca bajek dla dzieci zarobiłby więcej :D
PB said:
Wg. teorii Pana Pawłoskiego loty z Poznania pewnie opłacać się nie będą ;)
^^ bo Poznaniacy jeżdżą na wakacje samochdem :lol:
Darek_W said:
Ciekawe kiedy będzie się temu panu opłacało zrezygnować wreszcie z posady? :D Jako twórca bajek dla dzieci zarobiłby więcej :D
Obawiam się, że tymi bajkami wyrządziłby dzieciom więcej szkody niż pożytku!!!

Darek zagłosuj również i Ty!

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=8028703#post8028703

kto wie, jak Pawłowski przeminie to może i Ławica zaoferuje Ci wygodne połączenia :D ;)
See less See more
starosta said:
Obawiam się, że tymi bajkami wyrządziłby dzieciom więcej szkody niż pożytku!!!

Darek zagłosuj również i Ty!

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=8028703#post8028703

kto wie, jak Pawłowski przeminie to może i Ławica zaoferuje Ci wygodne połączenia :D ;)
...ja i tak jeżeli już latam, to z Pragi :) Ale zagłosuję...
See less See more
Darek_W said:
To myśl dalej. Powodzenia.
Przepraszam ze, sie przejezyczylem. Nie mysle, tylko jestem pewien. Easy i Ryan maja bazy w tych samych miastach, przykladem moze byc Liverpool. W innych miastach tez maja bazy ale na roznych lotniskach. A beda te dwie bazy wlasnie w Krakowie a nie we Wroclawiu bo Krakow to Krakow, a Wroclaw to Wroclaw. Nie musze tutaj pisac, ktore z tych miejsc jest bezapelacyjnie najbardziej atrakcyjnym celem podrozy w Polsce. Oczywiscie wiele osob zaraz sie oburzy, ze jakto, nie mozna tak mowic, Wroclaw tez jest atrakcyjny (bo jest), ale taka jest prawda. Moze niektorzy chcieliby inaczej, ale to nic innego tylko myslenie zyczeniowe. Wroclaw tez bedzie mial baze Ryanaira ale dla EasyJeta tam juz miejsca przynajmniej w ciagu najblizszych kilku lat nie bedzie (moze tylko na jakies pojedyncze loty).
See less See more
To bądż sobie pewien. Masz do tego prawo :) A ja mam prawo do tego (i podstawy), zeby sądzić, że jednak będzie inaczej niż sądzisz, myślisz, marzysz :)
1 - 20 of 45 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.