SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 540 Posts

·
|/|/|\/|
Joined
·
13,867 Posts
Er zitten zeker leuke projecten tussen! Maar gaan die torens van 75 meter nou eigenlijk nog wel door? Is er niet een regel dat er binnen een x-aantal kilometers rondom het vliegveld niet zo hoog gebouwd mag worden? Misschien is er iemand anders die er meer van af weet. :)

Bedankt voor de afbeeldingen trouwens, veel nieuws voor mij :)
 

·
Registered
Joined
·
4,937 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Volgens mij waren ze juist naar beneden bijgesteld doordat het zo dicht bij het vliegveld ligt, maar pin me er niet op vast.

Ik ben trouwens vooral benieuwd naar al die glooiingen die ze in het landschap hebben aangebracht. De infrastructuur is vooralsnog erg chaotisch. Wel mooi trouwens, de wegen lopen over heuveltjes en door tunneltjes.
 

·
...
Joined
·
5,246 Posts
Voor de torens in Meerrijk en Nimbus is een uitzondering gemaakt en gelden de hoogtebeperkingen dus niet. Voor de rest van Meerhoven is de maximum hoogte 45m ofzo.

Nimbus is voorlopig van de baan en wordt volledig opnieuw ontwikkeld dus of zij in de toekomst nog die 'uitzonderingspositie' kunnen claimen is afwachten. Meerrijk mag gewoon 75m worden. :)


Verder weet ik dat er elders in Meerhoven nog een torentje van 15 verdiepingen komt. Deze toren wordt ook genoemd in de laatste nieuwsbrief, maar nog geen plaatjes en concrete informatie...
 

·
Registered
Joined
·
1,055 Posts
ik zal nog wel even aangeven in de startpost dat het stedebouwkundig plan is gemaakt door TKA (Teun Koolhaas Associates) maar dat bestaat nu niet meer.

Dat bureau is opgehouden en heeft een herstart gemaakt onder de naam Atelier Dutch (ca 3 jaar geleden) . Die werken nu het plan uit.

Casper
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,794 Posts
Leuk, ben wel benieuwd wanneer deze torens echt van start zullen gaan.

Ik zie op een van de impressies een soort uitkijkterp in het groen, wat zijn daar de plannen van. Ik houdt altijd wel van uitkijkpunten, dus houdt me op de hoogte. Bovendien waarschijnlijk een mooi punt om de skyline te aanschouwen van Eindhoven. :)
 

·
|/|/|\/|
Joined
·
13,867 Posts
^ Als ik me niet vergis ligt de heuvel met uitkijkpost er al, die kom je vanzelf tegen als je de slingerweg vanaf de snelweg blijft volgen. Ligt zo ongeveer op het einde, steekt dus eerst Flight Forum over. Of het om dezelfde uitkijkpost gaat weet ik niet. Zo hoog is 'ie trouwens niet, denk niet dat er veel van de skyline te zien valt.

dennol said:
Voor de torens in Meerrijk en Nimbus is een uitzondering gemaakt en gelden de hoogtebeperkingen dus niet. Voor de rest van Meerhoven is de maximum hoogte 45m ofzo.
Wat voor bullshit zijn die beperkingen dan. Ik neem aan dat die regels bestaan voor het vliegverkeer, maar als er 'uitzonderingen' gemaakt kunnen worden lijkt het me niet dat er zo'n noodzaak is om je aan die beperkingen te houden.
 

·
...
Joined
·
5,246 Posts
De plannen voor Meerrijk en Nimbus zijn nog van voor de hoogtelimiet. Na wat onderhandelen tussen defensie, gemeente en projectontwikkelaars is voor deze projecten een uitzondering gemaakt. Ze zullen ook geen bestaande gebouwen gaan slopen als die er zijn. ASML misschien?

Voor nieuwe hoogbouwplannen gelden de beperkingen echter wel. Vandaar dat ik me afvroeg hoe het nu verder gaat met Nimbus...
 

·
No Worries
Joined
·
971 Posts
Het zal wel gecompliceerd liggen met Nimbus want in onderstaand stukje geven ze aan redelijk snel nieuwe plannen te presenteren maar als je kijkt van welke datum dit bericht dateert...

Persbericht 11 oktober 2005

Nimbus wordt vernieuwd

Het project Nimbus aan de A2 wordt vernieuwd. Het programma wordt tegen het licht gehouden en waar mogelijk verbeterd.

Aanleiding hiervoor is het advies van de Provinciale Planologische Commissie van afgelopen zomer. Daarnaast is het rapport Brainport Navigator 2013 verschenen waarin staat beschreven op welke wijze Brainport Eindhoven/Zuid-Oost Brabant verder dient te worden ontwikkeld. Met name achten partijen het van belang en vinden het een kans nog eens nadrukkelijk te kijken hoe het plangebied kan worden ingezet ter versterking van Brainport Eindhoven/Zuid-Oost Brabant. (...)
Nimbus CV is in 2002 gevormd uit de oorspronkelijke initiatiefnemer TCN Property Projects uit Nieuwegein en Hurks Bouwgroep en Van Straten Vastgoed uit Eindhoven.

Nimbus CV en de gemeente verwachten binnen enkele maanden de vernieuwingsplannen te kunnen presenteren. ...

Ook is nog steeds de planning op de site van Meerhoven niet echt actueel meer (zie onderstaand schema)

Hoe is de planning en wanneer is Nimbus klaar?
Als alles volgens plan verloopt, kan Nimbus in het voorjaar van 2007 haar deuren openen. De voorlopige planning in een schema:

2004 – 2005

vaststellen Milieueffectrapport
herziening bestemmingsplan
van masterplan naar bouwplan
Voorjaar 2006:

start bouw
Voorjaar 2007:

opening Nimbus

:jk:
 

·
...
Joined
·
5,246 Posts
Dit artikel uit het ED van 15 maart 2006 is recenter:


Komst van Asklepion van de baan

Door PETER SCHOLTES

EINDHOVEN – De realisering van medisch themapark Asklepion in Eindhoven is van de baan. Volgens Eindhovens burgemeester Sakkers hebben de gemeente en de stichting Asklepion gezamenlijk besloten het project te beëindigen.

Asklepion zou onderdeel worden van recreatie- en bedrijvenpark Nimbus dat langs de A2 bij Meerhoven zou worden gevestigd. Het plan voor Nimbus wordt na kritiek van de provincie echter gewijzigd.

De verdere vertraging die dat veroorzaakt, speelt Asklepion parten. Het lukt de stichting niet de benodigde 4,5 miljoen euro aan sponsorgelden bijeen te krijgen, stelde het Eindhovense gemeentebestuur gisteren. De stichting Asklepion was niet voor commentaar bereikbaar.

Educatief themapark
Asklepion zou een educatief themapark worden. Aan de hand van ruim honderd interactieve apparaten zou de bezoeker kennis over gezondheid en het menselijk lichaam worden bijgebracht. Het park had 300.000 tot 500.000 bezoekers moeten trekken.

De gemeente zou maximaal 3,2 miljoen euro investeren in het themapark. Voor het grootste deel van dat bedrag zou de gemeente proberen subsidies los te peuteren bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en het regionale Financieringsschap. Het inmiddels gereserveerde SRE-geld (1,4 miljoen euro) zou Eindhoven nu willen steken in een reconstructie van de verbindingsweg tussen industrieterrein De Hurk en Veldhoven. (...)

’Toplocatie’
Over de beoogde nieuwe invulling van Nimbus wil het Eindhovense college nog niet veel kwijt. „We willen het gebied ontwikkelen tot een toplocatie voor nieuwe economische ontwikkelingen“, is de vage omschrijving van wethouder J.C. Schut van economische zaken. Een tweede High Tech Campus ’zou een mogelijkheid kunnen zijn’.Schut wil eerst nog over de plannen overleggen met de gemeente Veldhoven. Hij verwacht over drie á vier maanden meer duidelijkheid te kunnen geven.
 

·
Registered
Joined
·
965 Posts
Lichtstad said:
Er zitten zeker leuke projecten tussen! Maar gaan die torens van 75 meter nou eigenlijk nog wel door? Is er niet een regel dat er binnen een x-aantal kilometers rondom het vliegveld niet zo hoog gebouwd mag worden? Misschien is er iemand anders die er meer van af weet. :)

Bedankt voor de afbeeldingen trouwens, veel nieuws voor mij :)
Deze jongens worden gewoon 75 mtr. Hier hoeft noet aan getornd te worden.
Alleen nu nog bouwen maar dat zal hoop ik dit jaar nog gaan gebeuren.
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,794 Posts
Wat betreft Nimbus. Nu het huidige plan van de baan is, is ook de vrijstelling voor de hoogbouw aan gort. Ik vind die hoogtebeperking sowieso bullshit. Dat er uitzonderingen worden gemaakt, laat zien dat de noodzaak er ook niet is. Logisch, want als je eens kijkt hoe die startbaan precies ligt. :bash:

Philips etc waren op zoek naar een tweede High Tech Campus. Het liefst zie ik gewoon een groot terrein, maar het Nimbus-terrein lijkt me ook uitermate geschikt. Goede zichtlocatie waardoor Eindhoven zijn 'Brainport'-functie als kennisregio meer naar buiten toe kan uitdragen. Met een beetje geluk kunnen ze hier dan wel hun hoogbouwwensen vervullen. Maar toters in het centrum lijkt me dan weer een veel beter idee, maar de campus is natuurlijk wel een samenhangend apart geheel, dus is het Nimbusterrein zeer geschikt!
 
1 - 20 of 540 Posts
Top