SkyscraperCity Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Doncs això. Aquest primer post anirà arreplegant totes les eines i enllaços que poden servir per als reportatges.


Edició d'imatges
Photoshop
GIMP

Sistemes d'Informació Geogràfica
ArcView, ArcGIS
Miramon
(feu un llistat, plis)

Imatge per satèlit
Google earth
Goolzoom

Disseny per ordinador
AutoCAD


(DONAU IDEES)
 

·
Registered
Joined
·
2,188 Posts
Doncs això. Aquest primer post anirà arreplegant totes les eines i enllaços que poden servir per als reportatges.


Edició d'imatges
Photoshop
GIMP

Sistemes d'Informació Geogràfica
ArcView, ArcGIS
Miramon
(feu un llistat, plis)

Imatge per satèlit
Google earth
Goolzoom

Disseny per ordinador
AutoCAD


(DONAU IDEES)
Jo ho estructuraria d'una altre manera:

Edició d'Imatges

- GIMP
- Photoshop
- Corel Draw
- Paint
- FreeHand
- splashup Editor via web

Visualitzadors i programari SIG

- Google Earth
- Google Maps
- Goolzoom
- Paquet ArcGIS
- Miramon
- gvSIG
- Spring

Disseny assistit per ordinador

- AutoCAD

Servidors d'emmagatzemament

-imageshack.us Imatges
-flickr.com/ Àlbums d'Imatges
-fileden.com/ Arxius de fins a 50 Mb
-es.youtube.com/ Vídeos
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
Me parece buena idea, aunque me paso al bando pamboliano XD, encuentro más clara la distribución.

Yo añadiría "Disseny assitit per ordinador" los pragramas 'Sketchup' y '3D Studio Max'

Freehand :bow:, creo que esta semana me he pasado más horas delante de este programa que durmiendo..
 

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Ok, tb podriem arribar a afegir bibliografia recomanada per temes d'aquest tipus (arquitectura, urbanisme i similars)

:)
 

·
Registered
Joined
·
2,887 Posts
La Conselleria de Medi Ambient llança la primera web sobre espais naturals protegits de les Illes

EFE

La Conselleria de Medi Ambient ha llançat avui la primera pàgina web de la «Xarxa Natura 2000» a les Illes Balears, que pot ser visitada en la direcció www.xarxanatura.es i que recull el conjunt d'espais naturals protegits de les illes.

El director general de biodiversitat, Miquel Ferra, ha assegurat que la web reuneix tota la informació sobre els hàbitats i les espècies de la «Xarxa Natura 2000» de les illes, amb cartografia molt detallada i imatges de qualitat.

Ha explicat també que pròximament s'incorporarà un servidor de mapes, a més de la versió de la web en anglès i alemany.

Aquesta web recull la llista d'hàbitats i espècies incloses en la Directiva Hàbitat (Directiva 92/43/CEE) i en la Directiva Aus (Directiva 79/409/CEE) que poden trobar-se a les Balears, ha assenyalat Ferra, que ha afegit que alguns dels hàbitats són les prades de poseidonia, llacunes costaneres, estepes salines mediterrànies o depressions intradunals humides.

El director ha exposat que la nova web ofereix una informació completa als tècnics i especialistes de diversos àmbits, així com al conjunt de la societat, sobre els Llocs d'Importància Comunitària (LIC), les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de les Illes Balears, que representen una bona part dels espais naturals protegits.

Ferra ha destacat la bona gestió d'aquests espais i la difusió entre els ciutadans del valuós patrimoni natural que s'ha de preservar per a les generacions actuals i futures, i ha agregat que és responsabilitat de tots que aquests «tresors naturals es conservin, pel bé d'unes Illes Balears sostenibles i orgulloses de la seva riquesa natural».

La web inclou també documents de legislació, plans de gestió, entre d'altres, a més de novetats i un ampli fitxer d'enllaços d'interès.
Fuente
 

·
Registered
Joined
·
1,486 Posts
No sabía la existencia de esta página, lo han comentado en el nacional: http://maps.live.com/

Se ve que hace poco nos han añadido y podemos ver la ciudad a vista de pájaro (no vista satélite) con una calidad muy aceptable, incluso he visto la ventana de mi cuarto abierta XD.
Creo que están hechas en el mes de diciembre o como mucho enero, porque el alumbrado navideño de El Corte Inglés está puesto. De momento solo está la ciudad de Palma.

El hecho de fotografiarlo al atardecer le da un toque simcity que te cagas!! :cheers:
 

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
Discussion Starter · #11 ·

·
Registered
Joined
·
2,887 Posts
Balears ya tiene su propio ´Google Earth´
La ortografía aérea del archipiélago permite contemplar en internet la fisionomía del territorio

EFE. PALMA La Comunidad Autónoma de las Islas Baleares ya tiene su propio "Google Earth": la Conselleria de Medio Ambiente y Movilidad ha presentado hoy la ortofotografía aérea del archipiélago que, a través de fotografías aéreas, permite contemplar en internet la fisonomía del territorio insular.

Estas imágenes fueron tomadas por el Centro Cartográfico y Fotográfico del Ejército del Aire (CECAF) en el Vuelo General de España de 1956-1957, con el objetivo de crear una cartografía fotográfica del país accesible para los ciudadanos.

Según ha explicado el conseller de Medio Ambiente y Movilidad del Govern, Gabriel Vicens, el CECAF y el Govern balear firmaron, el 1 de diciembre de 2008, un acuerdo de intercambio de información con el objetivo de digitalizar y registrar las fotografías aéreas tomadas en las islas.

Vicens ha explicado que este convenio ha permitido al Govern habilitar "una imagen continua, ortoreferenciada, digitalizada y consultable por Internet" de las fotografías tomadas por el Ejército del Aire del territorio balear, lo que ha supuesto una inversión de 43.000 euros por parte de la Conselleria.

En este sentido, el conseller de Movilidad ha insistido en la "importancia urbanística" de este documento, ya que las imágenes fueron tomadas en el momento de la aprobación en 1956 de la primera ley del suelo española, lo que da a entender que "todo lo que no aparece en la foto requiere haber tenido licencia".

Según Vicens, esta ortofotografía resulta también de interés "para los propietarios que tienen dudas o conflictos sobre los límites de sus propiedades", puesto que en ella aparecen "elementos físicos o de cultivo actualmente desaparecidos" que en su día delimitaban sus parcelas.

Por otra parte, el conseller ha remarcado el "interés como fuente documental" que tienen estas fotografías, ya que dan "una información coherente de la evolución histórica del territorio de las Baleares preturísticas".

Según ha afirmado el director general de Ordenación del Territorio, Bernat Aguiló, la ortofotografía de las islas está disponible a través de Internet en la página web de la Infraestructura de Datos Espaciales de las Islas Baleares (IDEIB): www.ideib.cat.

Aguiló ha explicado que esta web permite observar desde el aire los cambios físicos que han experimentado las islas, así como los planes territoriales de cada una de ellas y los datos del catastro relativos a la propiedad de los terrenos.

Estas imágenes pueden verse también en tres dimensiones, aunque para ello se necesita una aplicación informática específica.
Fuente
 

·
Registered
Joined
·
2,188 Posts
^^ ESPECTACULAR!!

Aquí és quan un se n'adona de les barbaritats que s'han fet. D'illa paradís a illa urbana. Sobretot les zones de costa són espectaculars. I encara hi ha @#&*·$ que es volen carregar el poc que queda.

Per cert, comparant les platges de Palmanova entre 1956 i les actuals, es veu de manera molt exagerada com la platja original era molt més estreta que l'actual.
Si els hotelers es queixen que no hi ha arena, igual tendrien que assumir que les platges de 70 metres d'ample NO SÓN NORMALS almenys al nostre entorn.
 

·
Registered
Joined
·
2,887 Posts
Yo las playas de Palmanova y Son Maties las llegué a conocer y usar antes de la regeneración artificial. La verdad es que uno se podría tirar el día entero cotejando pasado y presente, pero no es plan de alimentar a la depresión jejeje
 

·
Registered
Joined
·
154 Posts
Sobretot és interessant veure Palma l'any 1956. L'Escorxador era gairebé els afores de la ciutat! I Jaume III en ple procés d'urbanització. Ah, i també veure el traçat de les línies ferroviàries malauradament clausurades.
 

·
Registered
Joined
·
2,887 Posts
L’Ajuntament de Palma posa en marxa un 'geoportal'

L’Ajuntament de Palma ha posat en marxa un geoportal d’informació urbanística perquè tots els ciutadans puguin consultar les dades urbanístiques del municipi i la gestió de determinats expedients administratius, com poden ser les llicències.

Un sistema d’informació geogràfica que es podrà consultar a partir de dilluns que ve. Només s’haurà d’entrar a la pàgina web de l’ajuntament i a la secció d’urbanisme, un link que permetrà l’accés al ‘software’. Aquesta nova eina apropa als usuaris el concepte d’administració digital d’accés dels ciutadans als serveis públics.
Fuente
 

·
Registered
Joined
·
2,887 Posts
Medio Ambiente publica la serie de ortofotografías más recientes de Balears

03.01.2013

Redacción La empresa pública Serveis d´Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), de la conselleria de Agricultura, Medio Ambiente y Territorio del Govern, ha publicado esta semana en internet la serie de ortofotografías más recientes de Balears, las ORTO 2012. Estas imágenes se han elaborado a partir de las fotografías aéreas tomadas entre el 21 de abril y el 8 de mayo.

La nueva serie de imágenes, con una resolución de hasta 25 cm, puede consultarse a través del visualizador de la página web de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB), http://ideib.caib.es/visualitzador/visor.jsp. De la mesa de contenidos situada a la izquierda del visualizador puede desplegarse el bloc Bàsics y seleccionar las ortofotografías de los años 1956, 1989, 2002, 2006, 2008, 2010 y 2012. Además, como novedad, para ofrecer más información al usuario, ahora también se puede conocer la fecha en la que se tomó cada fotografía. Las imágenes aportan interesante información sobre cómo ha evolucionado el territorio en las últimas décadas y sobre los límites administrativos, los servicios, los transportes y las comunicaciones, las áreas educativas o sanitarias, etc.
Fuente
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top