SkyscraperCity banner

1 - 20 of 91 Posts

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ Totalment d'acord.
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ Sort que ho has deixat més clar, que ja em pensava que se t'havia anat l'olla! :rofl:
 

·
Moderator
Té con pastas member
Joined
·
19,047 Posts
totalment en contra dels nous noms! a mi m'agradaba el Lleidòdrom i el de Panbarcelonisme i...
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Girona paralitza l'autorització d'una nova mesquita

• L'alcaldessa al.lega errors tècnics i possibles friccions en la convivència

L'Ajuntament de Girona ha tallat d'arrel la polèmica al voltant de la ubicació d'una mesquita al barri de Taialà. L'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), va anunciar ahir que no concedirà la llicència perquè el centre de culte s'ubiqui en uns baixos del carrer de Sant Medir, ja que no reuneix les condicions adequades. El consistori considera que és necessari obrir-hi sortides d'emergència i també millorar-ne la ventilació, unes obres que, segons afirma Pagans, són complicades. L'alcaldessa també va fer referència a l'oposició veïnal al projecte, i va assegurar que tant l'ajuntament com la comunitat musulmana "aposten per la bona convivència" i estan d'acord a buscar un altre emplaçament per a l'oratori.

Durant aquests últims dies, l'associació de veïns del barri de Taialà havia presentat 2.000 firmes en contra de la instal.lació de la mesquita, perquè consideraven que provocaria un gran augment del trànsit, col.lapsaria les zones d'aparcament i a més a més comportaria problemes de massificació. Els veïns havien amenaçat de dur a terme una campanya de mobilitzacions i ahir mateix havien de decidir un calendari de protestes.

FALTA D'ESPAI

A l'altre extrem se situa la comunitat musulmana, que ha vist com en els últims anys la mesquita del carrer del Bisbe Sivilla es feia petita. Aquest centre de culte té una superfície de 80 metres quadrats, insuficient per a les gairebé 200 persones que cada divendres hi van a resar. Els musulmans de Girona tenen previst construir un temple en uns terrenys municipals del polígon Mas Xirgu, però fins que això sigui possible busquen un local provisional.

La insuficiència de les instal.lacions actuals encara es fa més evident en el mes del Ramadà. Durant aquest mes sant musulmà l'ajuntament instal.la unes carpes al passeig de la Copa per fer front a la gran concentració de fidels. Pagans va assegurar que la decisió municipal compta amb el consens de les dues parts i es va comprometre a ajudar els musulmans a trobar un local provisional abans de final d'any. Això sí, l'alcaldessa va advertir que, en nom de la bona convivència, seria convenient que no estigués ubicat "al centre d'un barri, com en aquest cas".

http://www.elperiodico.cat/default....a=CAT&idnoticia_PK=545185&idseccio_PK=1049&h=
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Lloret declara la guerra al barret de mexicà i vol promoure records que siguin símbols del municipi

• Organitza un concurs d'artesans i els productes es podran comprar al Museu del Mar

Lloret busca records que desterrin el barret de mexicà, el toro i el vestit de flamenca, que donen una imatge confusa del país i de la vila al turista. Així, ha organitzat un concurs de productes artesans que s'han d'inspirar en divuit símbols locals, com ara el monument a la dona marinera, l'ermita de Santa Cristina, el Ball de les Almorratxes o la platja. Els records es vendran al Museu del Mar i, en un futur, als jardins de Santa Clotilde. La iniciativa s'inclou en el projecte Empremtes de Catalunya, de la Generalitat.

Samarretes de futbol del Barça, de la selecció espanyola, del Milan o del Madrid. Barrets de mexicà. Vestits de flamenca. Reproduccions de toros i toreros. Pòsters de Che Guevara. Aquests productes i altres de similars acaparen les botigues de records de Lloret. La gran majoria són de baixa qualitat i transmeten una imatge errònia al turista.

L'Ajuntament ha apostat per afegir-se al projecte Empremtes de Catalunya, que promou Artesania Catalunya i que té com a objectiu promoure la creació de productes o records innovadors i contemporanis, de qualitat i que siguin símbols de la identitat catalana. En el cas de Lloret s'han triat divuit símbols del municipi, que han de ser la font d'inspiració dels artesans que es presentin al concurs. «Durant molts anys Lloret ha estat marcat per l'estigma d'aquests records turístics que no ens són propis. Aquesta iniciativa pretén potenciar l'artesania perquè és la possibilitat de tenir productes de qualitat que representin la nostra identitat», va explicar ahir la regidora de Patrimoni Cultural de Lloret, Laura Bertran.

Estem parlant de joies, material d'escriptori, ceràmica, vidre, elements de la llar o teixits i sedes. Tots els productes seleccionats seran comercialitzats per l'Ajuntament i es vendran als equipaments turístics municipals.

- Casa de la Vila
- Passeig Jacint Verdaguer
- Dona marinera
- Ermita de les Alegries
- Església de Sant Romà
- Ermita de Santa Cristina
- Jardins de Santa Clotilde
- Cementiri
- Castell de Sant Joan
- Poblats ibèrics
- Castell d'en Plaja
- Ball de les Almorratxes
- Tirada a l'art
- S'amorra Amorra
- Rally Costa Brava
- Gastronomia
- Camins de ronda
- Sol i platja

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3017160
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Girona copia el model de l'àrea verda i ja l'aplicarà l'any vinent

El barri de Pedret i la zona de la plaça de Sant Pere de Girona seran els primers sectors de la ciutat que disposaran a partir del primer trimestre del 2009 de zones d'aparcament amb prioritat per als veïns. L'Ajuntament de Girona preveu que aquest sistema, una adaptació de les àrees verdes que s'apliquen a Barcelona, faciliti l'aparcament dels veïns, i que també es pugui implantar en un futur als sectors de Vista Alegre, Devesa-Güell i la zona del grup Sant Narcís. Les noves àrees d'aparcament per a veïns, el color de les quals encara no s'ha decidit, costaran 20 cèntims cada dia.

PROVA PILOT

La regidora de Mobilitat de Girona, Isabel Salamaña, afirma que la voluntat de les àrees d'aparcament amb prioritat per als veïns «és garantir un aparcament pròxim a l'habitatge». Per fer la prova pilot a la zona de Pedret i la plaça de Sant Pere, tot el sector de la Barca i el Pou Rodó fins a la plaça de Sant Feliu, s'ha previst la implantació de fins a 315 aparcaments on els veïns d'aquest sector de la ciutat tindran preferència, i 22 aparcaments més en règim de zona blava.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3020684
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #10 ·
No judicial a la construcció d'un macroprostíbul a la Jonquera

• El jutjat dóna la raó al consistori empordanès pels possibles problemes de trànsit i de seguretat ciutadana que podria comportar l'establiment

El jutjat ha donat la raó a l'Ajuntament de la Jonquera i no permetrà la construcció d'un prostíbul de grans dimensions en aquesta localitat fronterera pels possibles problemes de trànsit i de seguretat ciutadana que podria comportar. L'alcalde de la localitat, Jordi Cabezas, ha apuntat que intentarà que aquesta sentència també pugui aplicar-se per reduir la prostitució de carretera a la zona.

L'empresa promotora d'aquest prostíbul a la Jonquera va recórrer contra la decisió que el 2006 els va fer parar el projecte, però ara el jutjat contenciós número 2 de Girona ha donat la raó al consistori, segons fonts judicials. Cabezas ha recordat avui que existeix una ordenança municipal que prohibeix l'obertura de nous locals d'aquestes característiques i s'ha mostrat confiat que aquesta sentència també els serveixi per aturar la prostitució de carretera, tan abundant a l'Alt Empordà.

"Intentaré fer-la servir davant dels Mossos d'Esquadra perquè com a mínim a la zona dels polígons i els aparcaments i al voltant de la carretera N-II a la Jonquera també s'eviti la prostitució ambulant a la carretera perquè pot afectar també temes de seguretat i de trànsit", ha indicat l'alcalde. Jordi Cabezas va decretar a final del 2005 la paralització de les obres que s'efectuaven al polígon Mas Morató de la Jonquera per construir el prostíbul, amb una capacitat de 60 habitacions i un aforament de 558 persones, però malgrat això la promotora va continuar amb els tràmits per a la seva construcció.

El litigi sobre aquest gran prostíbul es remunta al 2002, quan el consistori de la Jonquera va autoritzar la construcció de l'estructura d'un hotel i la va retirar quan més tard va rebre la petició de canvi d'activitat. Llavors, l'ajuntament va obligar la societat promotora a tenir la llicència d'activitats per seguir amb les obres.

La societat promotora va continuar amb els tràmits per aconseguir els papers per part de la Generalitat, i l'ajuntament va demanar al govern català una moratòria perquè no es permetés seguir amb les obres fins a no saber com haurien de ser aquest tipus de locals. Tot i això, a finals de febrer del 2006 el consistori va modificar l'ordenança municipal que regulava aquest tipus d'establiments i va prohibir obrir cap bordell a una distància inferior a tres quilòmetres del que ja funcionen a la localitat. En la pràctica, aquesta mesura, que va ser aprovada per unanimitat pel ple municipal, va suposar una prohibició a tot el terme municipal.

http://www.avui.cat/article/tec_cie...nstruccio/dun/macroprostibul/la/jonquera.html
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #11 ·


Polèmica a Girona perquè el Col·legi d'Arquitectes ha perforat la façana de la seva seu, un edifici protegit

La ciutat de Girona viu aquests dies una polèmica al voltant d'una exposició organitzada pel Col·legi d'Arquitectes. A la façana de l'edifici on es fa l'exposició, un edifici que està protegit, s'hi han fet unes perforacions, sense el permís de Patrimoni, per penjar-hi uns plafons. El Col·legi ja ha rebut una amonestació.

Els ciutadans i turistes que aquests dies passin per la plaça de la Catedral de Girona tenen una atracció afegida: a l'edifici del costat de la catedral, la Pia Almoina, hi podran veure uns immensos plafons que reprodueixen les diferents propostes guanyadores dels premis d'Arquitectura. Es tracta de la seu del Col·legi d'Arquitectes de Girona, que ha organitzat una exposició agosarada que té la intenció d'acostar l'arquitectura a la ciutadania.

La idea ha estat tan agosarada, però, que és objecte de crítiques, ja que per penjar les fotografies s'ha hagut de foradar la façana de pedra de l'edifici, que està protegit. Ha estat precisament la Comissió de Patrimoni de Girona la que ha expressat més malestar per la qüestió, fins al punt que ha actuat d'ofici i ha amonestat el Col·legi. El director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha explicat que, tot i tenir el permís de l'Ajuntament, els arquitectes no van demanar el de Patrimoni, indispensable per a qualsevol actuació, "per petita que sigui", en una edifici catalogat com un bé cultural d'interès nacional.

Sitjar ha afirmat que en aquest cas es tracta d'una actuació "agressiva" que "no hauríem aprovat", i han instat la Direcció General de Patrimoni a revisar el procés i veure si cal obrir un expedient sancionador. Sitjar ha afegit que el president del Col·legi ja "s'ha disculpat" amb la Comissió per no haver buscat la seva aprovació en el projecte i ha assegurat que la bona relació que sempre han tingut totes dues institucions hi continuarà sent.

Per la seva banda, Jaume Torrent, membre de la junta directiva del Col·legi, ha afirmat que es tracta d'"unes petites perforacions que corresponen a una instal·lació provisional" i ha afegit que quan aquesta actuació finalitzi el Col·legi "procedirà a fer una reestructuració acurada de la façana".

http://www.3cat24.cat/noticia/35504...-la-facana-de-la-seva-seu-un-edifici-protegit
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ I a sobre ho fa el Col·legi d'Arquitectes... :eek:hno:
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #14 ·


El Patronat Girona-Costa Brava utilitza una foto de les Bahames en un anunci

Un anunci de promoció de la Costa Brava presentat a la fira de turisme Fitur utilitza una fotografia d'una platja de les Bahames. Tant l'agència publicitària que va fer l'anunci com el patronat Girona-Costa Brava han reconegut que sabien que la imatge no era del litoral gironí i n'han justificat l'ús perquè el més important era el missatge i el concepte que es volia transmetre i no tant la ubicació del lloc.

El Patronat ha lamentat la polèmica i s'ha compromès a no tornar a utilitzar la imatge en altres anuncis promocionals. Diu que ha estat una acció puntual, que no tindrà continuïtat i que només es buscava el simbolisme d'unes petjades a la sorra.

Des del sector hoteler ho consideren una relliscada, però no en volen fer sang. Tot i això, la federació d'hostaleria de Girona ha advertit que la polèmica pot ser perjudicial si els mitjans europeus se'n fan ressò.

Precisament, el diari britànic "The Guardian" ha publicat la notícia. El rotatiu explica com el Patronat de Turisme ha reconegut que la imatge és de les illes caribenyes. Afegeix que se n'hauria enfosquit la sorra perquè fos més similar a la del litoral gironí i titlla d'irònic l'eslògan de la campanya: "On comença la Costa Brava?". El diari posa en dubte també l'altra imatge de la campanya, on es pot veure una persona caminant per un paisatge nevat que representen els Pirineus i es pregunta si la fotografia és realment de Catalunya o s'ha falsejat i en realitat s'ha fet al Nepal.

http://www.3cat24.cat/noticia/35982...utilitza-una-foto-de-les-Bahames-en-un-anunci
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
Relliscada dels del Patronat. Estirada d'orelles per a ells.

Broma estúpida de The Guardian, per variar.

Ja em veig algú de casa nostra fent mala sang del tema, per variar.

D'altra banda, si l'eslògan és "On comença la Costa Brava?" els del patronat ja podrien haver estat una mica espavilats i dir que s'havia posat una foto de les Bahames a posta, i que què burros els altres per no adonar-se'n que amb això es pretenia un doble sentit.
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Girona suspèn un concurs de mèrits perquè dues aspirants eren part del jurat

• L'Ajuntament aparta d'una comissió de valoració la cap de Patrimoni, Rosa Cánovas, que optava a un ascens intern

L'Ajuntament de Girona ha hagut de supsendre un concurs de mèrit per ascendir diveros càrrecs de l'àrea d'Urbanisme perquè dues de les aspirants formaven part del jurat. El govern va haver d'apartar d'una de les comissions de valoració a la cap de Patrimoni, Rosa Cánovas, després que un altre treballador municipal recorregués el concurs. Cánovas era una de les aspirants a ascendir a cap d'Edificació, Protecció del patrimoni i Habitatge, càrrec que exerceix interinament. En el mateix procés s'ha hagut d'apartar Joana Mendieta, que formava part del jurat però també aspirava a ascendir en un altre càrrec.

Tot el procediment havia de servir per cobrir les vacants de la plantilla de personal que estaven previstes en el pressupost de 2008. Fonts pròximes han explicat que el cas ha generat molt de malestar entre el personal de l'àrea d'Urbanisme. Rosa Cánovas és una arquitecta coneguda perquè gestiona tot el referent a les reformes del Barri Vell.

L'Ajuntament de Girona va aprovar en la Junta de Govern la relació d'aspirants admesos i exclosos, així com al composició de les comissions de valoració el passat 22 de gener. Uns dies després un altre treballador, David Bancells -que també aspira als càrrecs-, va presentar un recurs en entendre que s'havia de recusar les dues aspirants com a membres de la comissió de valoració del concurs de mèrits.

Les dues treballadores municipals no haurien hagut de valorar directament les seves capacitats per al càrrec, ja que l'Ajuntament va decidir crear dues comissions dins d'una única àrea i amb dates diferents. Si la comissió no s'hagués dividit en dos parts i dates diferents, les dues membres del jurat no haurien pogut participar en el procés.

La cap de Patrimoni hauria hagut de valorar el 13 de febrer les aptituds de Joana Mendieta -i de l'altre candidat- i això permetia que el 19 de febrer a l'altra comissió fos a l'inrevés: Mendieta havia de qualificar els mèrits de Cánovas -i també l'altre aspirant-.

La recusació

Davant el recurs del tercer aspirant, l'Ajuntament va decidir aturar el procediment i analitzar les al·legacions. La secretària de l'Ajuntament, Glòria Gou, va signar una notificació el mateix 13 de febrer, dia en què s'havia de celebrar el primer procés de selecció.

Finalment, a instàncies de la regidora de l'àrea d'Administració i Règim Interior, Amèlia Barbero (PSC), la Junta de Govern del passat 26 de febrer aprovava "declarar recusades" Joana Mendieta i Rosa Cánovas com a vocals de les comsisions de valoració, arran del recurs presentat per l'altre aspirant.

http://www.diaridegirona.cat/seccio...-merits-perque-dues-aspirants-eren-part-jurat
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ Demà mateix m'apujo el sou, vinga. :D
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #19 ·
SOS mòbing rural

• L'assetjament que pateix el sector per part d'alguns ajuntaments està provocant el tancament d'explotacions

• El sindicat JARC reclama que posin fi a aquesta situació

Des del 2006 han tancat a les comarques gironines un 20% de les explotacions porcines. Actualment en sobreviuen només 950. El principal motiu d'aquesta reducció han estat els problemes econòmics, però en els darrers anys també ha entrat en escena un altre protagonista que està posant en perill la continuïtat de moltes granges: el mòbing rural.

Un dels casos més mediàtics d'aquest tipus d'assetjament el va patir un ramader de Llanars, Joan Moret, que tip de les queixes dels veïns -que venien a passar el cap de setmana al municipi- pel soroll de les esquelles de les seves eugues, va optar per precintar-les.

A part del veïns, el sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) alerta que hi ha un altre factor que està escanyant el sector: els plans d'ordenació urbanística municipals. "A l'hora de fer plans generals, els consistoris fan servir més criteris urbans que no pas rurals i, per tant, la voluntat d'urbanitzar s'imposa a la pràctica de la ramaderia", denuncia el portaveu del sindicat, Jack Massachs. A tall d'exemple, JARC assegura que la majoria d'ajuntaments de la demarcació només deixen construir noves granges a una distància mínima d'un quilòmetre del nucli urbà per evitar pudors, mentre les noves zones residencials es fan a tocar de les explotacions que fa anys que estan funcionant. "A Peralada la situació encara és més greu, no es poden obrir granges en tot el terme municipal. Hem iniciat converses amb l'Ajuntament per intentar flexibilitzar aquesta normativa", afegeix Massachs.

El sindicat adverteix que l'assetjament rural encara es pot incrementar més amb la nova llei de benestar animal, que obliga les explotacions porcines dedicades a la reproducció a ampliar un 25% la seva superfície o bé a reduir en el mateix percentatge els caps de bestiar abans del 2013. "Disminuir el nombre de porcs d'engreix i de truges reproductores no és viable tenint en compte l'actual situació de crisi econòmica; per tant, si els ajuntaments deneguen el permís d'obra per ampliar, les granges començaran a caure com mosques", diu el portaveu sindical.

Perquè els municipis siguin conscients d'aquesta situació, JARC va dur a terme la setmana passada un enviament massiu de cartes als 221 consistoris que té la demarcació. En l'escrit, que resumeix les cinc causes més freqüents de mòbing rural, s'han adjuntat les normatives vigents europea, espanyola i catalana que ha de complir el sector. "Volem demostrar que aquestes lleis ja són prou restrictives com perquè encara els municipis vagin posant més bastons a les rodes", explica Massachs.

El sindicat donarà un termini de dos mesos perquè els ajuntaments puguin respondre. Si no ho fan, JARC estudiarà altres accions per denunciar l'assetjament que pateix el sector. "Si no frenem ara aquest mòbing, amb els anys la situació encara serà molt pitjor", alerta el portaveu sindical. "Serà difícil aconseguir-ho, perquè els ajuntaments són molt conscients que tenen més vots si no protegeixen la ramaderia", admet Massachs.

El sindicat també ha fet arribar la mateixa carta al Síndic de Greuges, que es va comprometre en una reunió feta al febrer a estudiar la llei de benestar animal i les incongruències que es poden produir amb diferents normatives locals. Alhora CiU, ERC i PSC han demanat que JARC pugui comparèixer al Parlament per donar a conèixer la problemàtica.

http://paper.avui.cat/article/societat/159446/veins/plans/urbanistics/assetgen/granges.html
 

·
Moderator
Joined
·
28,402 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Instal·len un nou sistema d'urinaris que no necessiten aigua al mercat de Salt

• La mesura permetrà estalviar 100.000 litres d'aigua anuals

Un nou sistema de neteja i evacuació d'urinaris sense aigua s'ha instal·lat al mercat de Salt, el primer de Girona que implanta aquesta innovadora forma d'estalvi d'aigua, segons l'Ajuntament. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament de Salt espera estalviar fins a 100.000 litres d'aigua anuals, quantitat que habitualment es gastava als urinaris convencionals que estaven instal·lats al mercat fins ara.

El sistema funciona amb quatre dipòsits de ceràmica vitrificada i d'acer inoxidable que estan directament connectats amb les clavegueres i no tenen cap connexió amb la xarxa d'aigua, perquè no la necessiten; porten instal·lat un cartutx que fa de filtre. Aquests aparells són els primers models d'aquests urinaris que s'instal·len a les comarques gironines.

http://www.lamalla.cat/infolocal/girona/article?id=252433
 
1 - 20 of 91 Posts
Top