SkyscraperCity Forum banner

A qui votaràs el 27-M?

 • PP

  Votes: 9 31.0%
 • PSIB

  Votes: 14 48.3%
 • BLOC

  Votes: 3 10.3%
 • UM

  Votes: 1 3.4%
 • Altres

  Votes: 2 6.9%
1 - 20 of 226 Posts

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
Be, jo com a extranger... no puc votar a les autonòmiques! :cry:

I be, tanmateix ara estic empadronat a riopar, així que... u_u
 

·
Urbanita
Joined
·
122 Posts
Discussion Starter · #10 ·
A les portes de la batalla

Fins ara, l'estratègia del PP a Ciutat passa per bloquejar el Bloc, desmarcar-se d'UM i ignorar el PSIB

J. TORRES.Palma.
La maquinària electoral del PP de Palma ja està en marxa i amb tres fronts oberts per combatre allò que, ara per ara, inquieta la seva majoria absoluta: UM, el Bloc i el PSIB. El primer perquè menjaria del seu banc de vots i el segon perquè ja no pot ser presentat com l'alternativa oposada, sinó com un integrant més d'aquesta que lideraria el PSIB. Un PSIB, per cert, que el PP de moment ignora. La lluita per Palma, un enclavament estratègic en la batalla electoral, ha començat.

Els populars de Palma han percebut que la candidatura de Miquel Nadal, sobretot pel seu perfil, els pot fer perdre vots, i marquen distàncies amb UM. Ja està que els de Munar els ho han posat fàcil votant amb l'esquerra propostes contra el PP, sobretot la que demanava fa unes setmanes la dimissió del conseller José María Rodríguez, pel cas Andratx.

La resposta a UM arribà del PP de Palma. Per què el PP de Palma? Perquè és qui més perjudicat es veuria pel creixement d'UM. De fet, l'enfrontament entre el PP de Palma i UM no és nou i ha permès visualitzar picabaralles entre Nadal i el tinent de batle Rodrigo de Santos que, amb el risc de cremar-s'hi, persisteix en una lluita contra el Consell amb la clara intenció d'evidenciar que aquest, o sigui UM, perjudica Palma.

Mentre que UM continuarà jugant a l'ambigüitat de la frontissa, l'estratègia que seguirà el PP de Palma a partir d'ara se centrarà a intentar deixar clar als seus votants que Nadal no sumarà amb ells, que és un candidat més de l'esquerra i que l'única garantia per mantenir un govern de centredreta a Palma és amb majoria absoluta del PP.

L'altre front per al PP és el Bloc, la coalició d'EU-EV i el PSM. El seu candidat, Eberhard Grosske, just era útil al PP mentre el pogués presentar com el líder de l'esquerra, el seu rival directe, l'única alternativa a la dreta. D'aquesta manera, l'oferta es reduïa a un escenari en el qual només es podria triar entre la dreta moderada que representaria Catalina Cirer i l'esquerra radical de Grosske. Fins fa poc el context hi era propici, amb un PSIB a Palma gairebé inactiu i liderat per un Antoni Roig que no seria candidat.

Però l'escenari canvia. El PSIB planteja una proposta amb possibilitats liderada per Aina Calvo, una candidata que deixa clar que no farà batle ningú altre. Grosske i el Bloc només poden aspirar a garantir que un hipotètic govern municipal del PSIB serà d'esquerres i respectuós amb les qüestions identitàries. Al marge de si el Bloc suma o no, el cert és que aclareix dubtes i posiciona EU-EV i el PSM devora el PSIB.

La pinça PP-Grosske, que alguns havien alimentat, no tan sols no existeix sinó que els populars veuen ara el Bloc com una pota més de l'alternativa Calvo. Ella representa el tercer front per al PP i, fins ara, l'estratègia passa per ignorar-la.

El mateix ha fet Calvo, que ha iniciat una precampanya de baixa intensitat mediàtica, basada en el boca-orella, amb comptades aparicions públiques i evitant la confrontació directa, no sabem si confiant en un suposat efecte Zapatero.

A les portes de la batalla de Palma, ja es comença a veure cap on s'apunten els canons.

www.diaridebalears.com
 

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
No vares néixer a Mallorca, Annubix?
Si, però hi havia la famosa "llei de sang" o algo així... el cas es que pels anys que vaig neixer, un era de la nacionalitat dels seus pares :crazy: :bash: :eek:hno:
 

·
Urbanita
Joined
·
122 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Idò jo trob que tothom que viu i treballa aquí hauria de tenir el dret a votar, sense dependre d'on hagi nascut. Si paguen els impostos igual que tothom? No ténen dret a triar qui els administra??? Es injust
 

·
Viril Member
Joined
·
5,121 Posts
^^ Segons la constitució, podria arribar a votar a les autonòmiques... però només ens deixen a les locals, i nomes als ciutadans comunitaris... i segurament serà cosa de la UE, no una iniciativa espanyola.

:eek:hno:
 

·
Urbanita
Joined
·
122 Posts
Discussion Starter · #16 ·
El PP arrisca i presenta sis caps de llista imputats per corrupció
En quatre municipis els 'populars' s'han vist obligats a fer un relleu

LLUÍS PLANAS. Palma. www.diaridebalears.com
El Partit Popular ha fet una aposta arriscada a Mallorca i ha decidit presentar com a caps de llista, per als pròxims comicis municipals, sis candidats que es troben imputats juidicialment per presumptes casos de corrupció. A quatre municipis més (Santa Margalida, ses Salines, Campos i Andratx), els 'populars' no presenten a la reelecció batles seus que es troben en la mateixa situació processal.

La situació d'aquests candidats té una transcendència especial, ja que la detenció d'Eugenio Hidalgo, que era el candidat del PP a Andratx, ha posat la corrupció política municipal en el centre del debat preelectoral. Això passa quan queden menys de cent dies per als comicis i el partit sosté que és víctima d'una campanya dels socialistes per assetjar-los judicialment.

Els candidats que estan imputats amb data d'avui són Lluc Tomàs (Llucmajor), Gabriel Matas (Montuïri), Catalina Soler (Felanitx), Antoni Serra (sa Pobla), Joan Rotger (Selva) i Joan Jaume (Lloret). La Fiscalia Anticorrupció de les Balears, que lidera Juan Carrau, manté diligències en relació amb tots ells per diferents causes.

Els dos primers, Tomàs i Matas, es troben en una situació més compromesa que la resta. El batle actual de Llucmajor és acusat pel Ministeri Fiscal, juntament amb l'exregidor de Turisme Joaquín Rabasco (ASI), dels delictes de defraudació a l'Administració, prevaricació continuada, falsedat i negociacions prohibides en un cas de presumpta desviació de doblers públics.

Per la seva banda, el batle de Montuïri ha declarat com a imputat per la presumpta relació amb una trama de blanqueig de doblers a través de la venda de vehicles de lloguer en el seu municipi. Gabriel Matas, juntament amb els altres quatre darrers candidats, ja ha prestat també declaració amb motiu d'una querella contra ells per un presumpte delicte de falsedat documental en l'exercici del càrrec públic, en el conegut com a «cas dels cavallistes». Hi són investigats, amb quatre batles més del PP, per haver emès en nom dels seus ajuntaments respectius documents i certificicacions presumptament falsos perquè els utilitzàs el seu company de files a ses Salines per legalitzar el seu habitatge construït de manera irregular.

Tot i la decisió del PP d'apostar per aquests caps de llista a pesar de la seva situació judicial, en quatre municipis més els 'populars' han hagut d'optar per rellevar els candidats en la mateixa situació.

El més significatiu és sense cap dubte Eugenio Hidalgo, ratificat per José María Rodríguez a principi de novembre i detingut tres setmanes després. A ses Salines, Sebastià Vidal fou obligat a dimitir arran del cas dels cavallistes, mentre que a Campos, Andreu Prohens, imputat pel mateix cas, no es torna a presentar. El darrer a ser «sacrificat» fou el batle de Santa Margalida, Antoni del Olmo, investigat per aquesta i altres causes judicials.
 

·
Registered
Joined
·
2,188 Posts
Sé que el PSOE quiere hacer una línea de tranvía y unas seis o siete de cercanías y el PP cuatro líneas de metro y cinco o seis de cercanías.
¿¿¿Cuatro lineas de metro???? Supongo que te refieres a las que se mencionaron hace tiempo, y que se referian a posibles proyectos a realizar en un futuro. No todas de golpe en la próxima legislatura, sinó, a parte de inviable económicamente, seria un DISPARATE.
Primero seria conveniente ver la aceptación que tendrá la primera línea de metro, no vaya a ser que sea la gran cagada, y la repitamos nuevamente.
En cualquier caso, me gustaria ver algun documento serio de propuesta electoral. En la web del pp balear aún no hay nada concreto. Tampoco en la de los otros partidos.
 

·
European citizen
Joined
·
91 Posts
4 líneas de metro?
para que las hagan como en mediometro... bueno, así no llegan ni a dos...
coincido con pamboli plenamente... es inviable para una sociedad como la palmesana.
Mi voto está mas que decidido, por principios... y por que ojalá pongan tranvias!!!!!!! es la mejor manera, y no "túneles" de metros y de desviación financiera...
un saludo
pd: lo de las cercanías funciona de maravilla en multitud de ciudades! es una muy buena idea, si no vease Valencia o Munich y sus líneas "S".
 
1 - 20 of 226 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top