Skyscraper City Forum banner
1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
22,332 Posts
Vrlo dobra lokacija za ovakav objekat :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
4,763 Posts
Iako sam u suštini protiv ovih svemirskih brodova za stranačke uhljebe lijepa lokacija koja će prekriti ove jadne sive zgrade Kolonije u Rodoču koje podsjećaju na Zenicu.
 

·
senior member
Joined
·
18,275 Posts
Jos kad bi vase ulice podsjecavale na Zenicu ...eh

:troll:
 

·
Registered
Joined
·
4,763 Posts
Ma ima i u Mostaru kvartova sivih kao što je Zenica. Ako išta Zenica i Zeničani se trude da grad koliko-toliko dovedu u red. Socijalistički stambeni blokovi vape za novim fasadama u cijeloj BiH, mada je to u Zenici najviše izraženo. U Zenici je zato dobra cestovna infrastruktura. Da je bogdo više kružnih tokova u Mostaru, u Zenici ih ima i odlični. Zatrpali rupu na ulasku u Zalik i opet postavili semafore iako je po regulacionom predviđen kružni tok. Nema dalje...To je Mostar nažalost.

Ali da ne bismo offtopičarili stat ću na tome.
 

·
Registered
Joined
·
4,763 Posts
Ima li ikakve naznake kada će se početi graditi ovo?
 

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Iskreno, puno bolja opcija za ovaj dio naselja jest izgradnja novih stambenih objekata te rekonstrukcija i sanacija postojecih. Svakako, za ovaj dio naselja se i mogu oboriti cijene m^2. Cijene novih stanova od 2400km/m^2 a i vise, nemaju smisla za jedan Mostar...
 

·
Registered
Joined
·
714 Posts
Sukladno vijestima, mogla bi se uskoro pokrenuti izgradnja objekta

Premijeri Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, Radovan Višković i Fadil Novalić, održali su sastanak sa generalnim direktorom “Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine” Matanom Žarićem, na kojem je dogovorena deblokada ovog poduzeća, prenosi BHRT.
“Na sastanku je dogovorena deblokada kompanije “Elektroprijenos BiH”, kao i plan provođenja investicija u narednom razdoblju”, priopćeno je iz Vlade RS.

U priopćenju su dodali da će u narednih 15 dana organi kompanije “Elektroprijenos BiH”, Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor provesti potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovora i omogućiti funkcioniranje kompanije kao i realizaciju važnih investicijskih projekata.

“Sugovornici su ocijenili da je funkcioniranje poduzeća ‘Elektroprijenos BiH’ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realiziraju više od dvije godine”, istaknuli su u priopćenju.
Bljesak
 
1 - 17 of 17 Posts
Top