SkyscraperCity banner

621 - 640 of 881 Posts

·
Registered
Joined
·
259 Posts
По-скоро от Алу кьоних щал,ако заснемат нещо за "Сграда на годината". За Прециз се съмнявам да се сетят за видео.
 

·
Registered
Joined
·
1,435 Posts
С риск да задам глупав въпрос, но тези големи луфтове, които се получават между бетона и фасадата няма ли да компрометират енергийната ефективност на сградата в крайна сметка?
 

·
Registered
Joined
·
4,409 Posts
С риск да задам глупав въпрос, но тези големи луфтове, които се получават между бетона и фасадата няма ли да компрометират енергийната ефективност на сградата в крайна сметка?
Предполагам каменна вата и еталбонд отвън и гипсокартон и обикновенна вата отвътре ще облече прозорците и фугата отвън.
 

·
Registered
Joined
·
16,991 Posts
Наклонената кула Елипс Център отваря врати след по-малко от година
Сградата се намира на бул. "Цариградско шосе", в новооткрояващия се бизнес район на столицата, в непосредствена близост до метрото, летището и жилищните райони Младост и Дружба, ще бъде завършена в средата на 2018 г., съобщи инвеститорът Илпа Девелопмънт.
След рестартирането на Елипс Център , инвеститорът Илпа Девелопмънт реши да влезе в партньорство, в областта на управлението на активи и съоръжения, и номинира Лендмарк Пропърти Мениджмънт за надежден мениджър на офис сградата.
С височина от 50 м, наклонена и с огледална фасада (в процес на остъкляване), кулата е с висока енергийна ефективност, обширно озеленяване и съобразена с параметрите за най-висок клас офис сгради. Предназначена е основно за ИТ и аутсорсинг наематели, които са и водещият двигател на пазара в момента.
За тяхната безпроблемна работа са предвидени и резервен дизелов генератор, високоскоростни асансьори, двоен под от 16 см, UPS, система за контрол на достъпа, видеонаблюдение и др.
Целта на фирмата инвеститор Илпа Девелопмънт е да изгради комплексна система от услуги и решения, които да не ограничават пребиваването в сградата единствено до работното място.
Уорклекс подходът (от Work и Relax - worklax) е изключително иновативен и предлага съчетание на работата с релакс в стресови моменти, и възможност за по-нетрадиционни форми на работни срещи, които създават предпоставки за увеличаване ефективността на работния процес и продуктивността като цяло.
Уорклекс решенията ще са разположени на първо подземно ниво (B-1), а на горните етажи са предвидени възможности за спортни кътове.
Ресторантът на първия етаж ще има изключителна озеленена тераса с уникална панорама. На партерното ниво ще има вертикална градина, паркинги за велосипеди и зарядни станции за електромобили.
Стремежът на Елипс, е да предложи устойчива, зелена, функционална среда, която носи комфорт и сигурност на наемателите и хармония с околното пространство.
https://www.imoti.net/bg/novini/view/elips-centyr-otlichitelna-ofis-sgrada-klas-a
 

·
Registered
Joined
·
15,601 Posts
Мен ми е малко криво само за дето е нисичка, трябваше да е двойна поне :)
 

·
Registered
Joined
·
10,403 Posts
Така е, но към момента на проектиране и започване на строежа си се водеше височко. :)
 
  • Like
Reactions: Gubot
621 - 640 of 881 Posts
Top