SkyscraperCity banner

661 - 680 of 881 Posts

·
Registered
Joined
·
73 Posts
Опитах се да хвана изгрева отразяващ се в елипса ама мн е ниско още слънцето

Позволих си да нахвърля един бърз и немърлив photoshop на снимката.
Дано възможно най-скоро да изглежда по този начин:


:cheers::lol::lol:
 

·
Registered
Joined
·
16,991 Posts
Веднага са го лапнали видеото, като топъл хляб :)

Строителството на наклонената кула в София от високо (видео)

Тя е вдъхновена именно от Пиза и се очаква да е готова до края на годината
Вдъхновена от Пиза, с уникален за България дизайн, сградата Ellipse Centre е част от мащабния проект Sofia Capital City. Платформата за споделяне на инфраструктурни проекти SkyscraperCity публикува видео, заснето с дрон, което показва от високо докъде е стигнал строежът й, който се очаква да приключи до края на годината.
Уникалният дизайн на сградата е вдъхновен от Наклонената кула в Пиза, а елипсовидната форма и елегантният външен и вътрешен дизайн правят сградата отличителна със своя стил. Наклонът от 5м е към един от основните бул. „Цариградско шосе”.
Инвеститор в сграда е компанията за инвестиции и управление на„Илпа Девелопмънт”, която влага 22 млн. евро инвестиция в нестандартния проект. През юни тази година компанията избра „Лендмарк Пропърти Мениджмънт” за мениджър на офис сградата.
Обновената ни концепция съчетава комфортна и функционална визия и изпълнение, отговарящо на най-високите изисквания. Всеки етаж предлага гъвкаво разпределение и улеснява планирането при бързоразвиващите се компании.
В бъдеще Capital Fort ще интегрира и околни проекти, които са в района. Така целта на инвеститорите е да изградят „бизнес град” по подобие на редица успешни проекти в Европа.
Амбициозният проект има много дълга история. Изграждането на Ellipse Center започва още през 2008 г., но заради глобалната икономическа криза строителството е преустановено до „груб строеж” през 2010 г. Конструкцията е запазена в изключително добро състояние, а интересната архитектура прави сградата изключително атрактивна за рекламната индустрия, включително и за музикални клипове и филми.

http://www.economic.bg/bg/news/9/stroitelstvoto-na-naklonenata-kula-v-sofiya-ot-visoko-video.html
 

·
Busta_1715
Joined
·
1,545 Posts
Въпрос- някой знае ли защо се прави по този начин остъкляването? Не се затварят етаж по етаж, а се прави предимно едната страна. Да, знам, че стъклата са различни. Но тези на 4-ти или 5- ти етаж едно над или под друго например би следвало да са еднакви, нали?
 

·
Registered
Joined
·
1,593 Posts
Доколкото разбрах всяко стъкло е различно и вероятно в този порядък им ги доставя от производителя, който ги ги прави по-бавно, от колкото е нужно за монтажа. Вероятно производителят си е оптимизирал поредността на изготвяне според сходните извивки на стъклата, за да има по-малко разходи за матрици (калъпи).
 
661 - 680 of 881 Posts
Top