SkyscraperCity banner

1 - 20 of 119 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,939 Posts
Discussion Starter #1
Barcelona no presentarà candidatura als Jocs d'Hivern del 2022 però lluitarà per la del 2026

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que és necessari "seguir construint el consens polític per fer realitat el projecte col·lectiu, de ciutat i de país, que ens permeti presentar per a Barcelona una candidatura guanyadora per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern". "Confio que ho aconseguirem els pròxims anys i ens podrem presentar per al 2026", ha explicat Xavier Trias.

"La possibilitat que Barcelona i el Pirineu organitzin uns Jocs Olímpics d'Hivern és una gran oportunitat que no deixarem escapar", ha continuat Trias. "No obstant això, després que les darreres setmanes hagi parlat amb els màxims responsables dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona, del Govern espanyol, del Comitè Olímpic Espanyol, i del Comitè Olímpic Internacional, m'han fet veure que no es donen les condicions per guanyar l'edició del 2022, i que hem de concentrar els esforços i el nostre compromís per treballar i aconseguir l'Olimpíada blanca del 2026", ha afegit.

"Des que a començaments de l'any 2010, i amb l'alcalde Hereu, Barcelona va llençar la idea d'organitzar uns Jocs d'Hivern, seguint la fórmula ja d'èxit de Torí 2006 i Vancouver 2010, en què una gran ciutat internacional, amb bones infraestructures i ben connectada al món, acull l'olimpíada i celebra les competicions esportives vinculades a la neu a les estacions d'alta muntanya més properes, s'ha treballat molt i molt bé. Gràcies a la tasca ingent i excel·lent de l'oficina tècnica que ha dirigit Enric Truñó, i del compromís i il·lusió de la gent i els municipis del Pirineu, avui tenim una candidatura magnífica, solvent, innovadora, seriosa i sostenible".

"Molt camí per recórrer"

"Però també crec que ens queda molt camí per recórrer. Per fer de Barcelona-Pirineu una candidatura als Jocs d'Hivern guanyadora, imbatible, ens cal treballar encara més, en una responsabilitat que des d'ara mateix assumeixo jo, com a alcalde, i en què comprometo el meu Govern. En primer lloc, hem de treballar per eixamplar al màxim possible el consens de les forces polítiques a la ciutat de Barcelona, que avui no existeix, i que és del tot imprescindible per donar credibilitat a un projecte que s'ha de sotmetre a la consulta ciutadana dels barcelonins i les barcelonines, i a l'avaluació dels membres del COI. Ens cal, també, el compromís ferm i decidit de les administracions que faran front a les inversions públiques que es necessiten per emprendre un repte com la celebració d'uns Jocs Olímpics".

"Barcelona és una capital de prestigi associada al món de l'esport, però no està lligada ni se la percep com una ciutat vinculada als esports de neu i gel. Els pròxims anys hem d'explicar a tot el món que tenim el Pirineu i les estacions a només una hora i mitja dels nostres carrers, de les nostres places, o de la platja de la Barceloneta, i hem de treballar per continuar acollint i organitzant proves d'alta competició d'esports d'hivern. I, finalment, també necessitem treballar en la definició d'un ambiciós pla esportiu, que posi a disposició de les federacions dels esports d'hivern els fons econòmics suficients per donar suport als nostres patinadors i esquiadors i aixecar el seu nivell competitiu".

"Sempre he defensat que hem de presentar la candidatura als Jocs d'Hivern quan es donin totes les condicions per poder guanyar. I aquestes condicions no es donen per al 2022. Però també crec amb la mateixa convicció que no hem d'abandonar i que cal continuar la cursa per aconseguir guanyar el 2026. Mai m'he plantejat aquest repte com una aposta només de Barcelona. La candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern és un projecte de país, que ens permet compartir il·lusions i horitzons de futur a mitjà i llarg termini amb el Pirineu. Barcelona és la capital de Catalunya i, com a tal, ha de liderar i donar suport als principals projectes de país. La ciutat de Barcelona i el seu Ajuntament, amb la Generalitat, amb el suport i l'entusiasme de tots els municipis i comarques del Pirineu, amb el Govern de l'Estat, amb el COE i les federacions d'esports d'hivern i de gel, i la il·lusió dels ciutadans i les ciutadanes de tot el país, treballarem fort per fer realitat, de nou, el somni olímpic i que Barcelona-Pirineu sigui seu dels Jocs d'Hivern el 2026".

http://w110.bcn.cat/portal/site/Home/menuitem.14f90aeeb15793636d5d05f320348a0c/?vgnextoid=bd652f1489ee1410VgnVCM1000001947900aRCRD&vgnextchannel=0000000000001653VgnV6CONT00000000200RCRD&vgnextfmt=formatDetall&lang=ca_ES
 
Joined
·
2,819 Posts
Bé cadascú pot defendre la seva postura, però no "titllaria" de poc seriós la postura dels demés. I encara que defenso els JJOO d'hivern a Catalunya, trobo responsable que davant d'una recomanació s'hagi decidit posposar la candidatura, però espero que no sigui sine die. Sino que es treballi per millorar els esports d'hivern al nostre país, a pesar d'haver-los deixat de banda!!
 

·
Registered
Joined
·
5,152 Posts
Bueno aixo que lluitara per la de 2026 es un eufemisme per dir BCN no tornarà a liderar el projecte de JJOO als Pirineus.

Sembla que per fi torna el seny català!
 

·
Moderator
Joined
·
27,939 Posts
Discussion Starter #5
L'alcalde Trias creu que la retirada de Munic "obre portes" a la candidatura de Barcelona per al 2026

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va considerar aquest dilluns que el fet que Munic no presenti finalment candidatura per organitzar els Jocs d'Hivern del 2022 "obre portes" perquè Barcelona pugui optar a l'edició del 2026. "Si guanyés Pequín ens aniria molt bé per al 2026", va admetre des d'Israel en declaracions a BTV recollides per Europa Press, en què a més va dir que estava sorprès que els muniquesos hagin votat majoritàriament en un referèndum no organitzar els Jocs de 2022.

A l'alcalde de Munic li ha passat precisament el que Trias va voler evitar: que els ciutadans rebutgin en referèndum els seus plans. L'alcalde de Barcelona tenia molt present el que li va passar al seu predecessor en el càrrec Jordi Hereu amb la Diagonal (no en va va ser ell qui va introduir la tercera opció a la consulta, convertint-la en la mort política del socialista).

L'escalada de posicions de Pequín per organitzar l'edició del 2022 que representa la retirada de Munic pot facilitar que la capital catalana tingui possibilitats als del 2026, per qüestions de rotació continental, sempre que s'hi presenti, és clar.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/trias-creu-que-retirada-munic-obre-portes-per-barcelona-2026-2830934
 

·
Registered
Joined
·
4,045 Posts
Aprenem-ne dels alemanys. Tenen molts defectes com tothom però ells no s´apunten al circ dels jocs i la construcció.

Per altra banda, l´única estació que pot oferir uns jocs d´hivern en condicions meteorològicament parlant és Vaquèira-Beret. La resta no tenen la neu assegurada.
 

·
...
Joined
·
1,642 Posts
Bé, no crec que sorprengui a ningú; ja és oficial, Barcelona retirarà la candidatura olímpica pels jocs d'hivern de 2026.

Més enllà de la idoneïtat de la proposta de Barcelona per acollir uns jocs d'hivern el que em fa tremolar es la visió tan curta de mires que té aquest equip municipal. Durant 4 anys ens acabarem convertint en un poble gran qualsevol.
 

·
Registered
Joined
·
3,211 Posts

·
Registered
Joined
·
419 Posts
Aquests aires de grandesa d'alguns amb Barcelona, no els acabo d'entendre... BCN és una ciutat d'1.6 milions d'habitants, on per cert cada cop s'hi fa més difícil viure-hi. Crec que tots hem viscut el que ha passat amb València... jo com a ciutadà prefereixo no tenir jocs olímpics ni macro-esdeveniments a qualsevol preu, i tenir un ajuntament que es preocupi per qui viu a la ciutat tot l'any. Bé per BCN en Comú.
 

·
Registered
Joined
·
2,312 Posts
La veritat es que no em feia gracia aixo dels Jocs Olimpics d´hivern, no li veia gaire sentit i em sembla que tan sols hi havia interessos d´alguns....

Be, una ciutat de 1,6 millions amb un AM de 4,5 i que ha organitzat uns Jocs Olimpics i dues Exposicions Universals, entre d´altres coses...la veritat es que no hi veig la relació o per qué contraposes una cosa a l´altre (1,6 millions habitants no poden organitzar un Jocs Olimpics, hala!)... a no ser que realment vols dir que Barcelona es un poble gran qualsevol, com deia algu a dalt...i be, crec que qualsevol ciutat es el que fan els seus ciutadans i qui sap si un dia si que serem un poble qualsevol o una metropoli realment cosmopolita, o...
 

·
Registered
Joined
·
3,373 Posts
Llegint alguns comentaris sembla que alguns es pensen que els Jocs d'Hivern s'anaven a fer a la Barceloneta :bash:
 

·
In Urbanity I Trust
Joined
·
16,105 Posts
^^ Per soposat que a BCN solament es farien 4 coses (les indoor) i tindria potser alguna Villa Olímpica i centre de comunicacions. La gran majoria es faria a pistes del Pirineu.

Pero qui posaria els calers per fer tota la infraestructura necessaria per un jocs? Perquè aquí, llevat de pistes d'esquí alpí, que sàpiga no tenim més instalacions i les estacions d'esquí son normaletes, s'hauria de fer tot nou al Pirineu. Segur que Barcelona acabaria financiant moltes obres que es farien al Pirineu, perquè el poder inversor dels municipis del Pirineu és força limitat, ja no diguem la Generalitat (que precisament té pistes mitjançant FGC).

Capital privat? Si tenim estacions tancades i obres abandonades (encara que d'aixó potser té culpa la crisis, tampoc és que ara estiguem per tirar coets).
 
Joined
·
2,819 Posts
Les disciplines indoor suposen la meitat de la totalitat i totes estaven previstes a Barcelona. La pasta al Pirineu probablement hauria vingut de la Generalitat, però en cas que no fos així i n'hagués hagut de posar una part el municipi de Barcelona... Què? Tenint en compte que la majoria d'infraestructures les utilitzen i les colapsen els barcelonins.
 

·
Moderator
Joined
·
27,939 Posts
Discussion Starter #18
L’alcalde Ros creu que el Pirineu de Lleida ha d’articular una candidatura per organitzar uns jocs olímpics d’hivern després de la renúncia de l’Ajuntament de Barcelona

“Toca fer-ho ara. Una vegada Barcelona ha dit no, crec que aquí s’ha de veure l’empenta del Pirineu, de les Terres de Lleida i hem de ser capaços de formular una alternativa”

El paer en cap, Àngel Ros, s’ha mostrat avui partidari de recuperar el projecte del Pirineu i de les Terres de Lleida d’articular una candidatura per organitzar els jocs olímpics d’hivern una vegada l’Ajuntament de Barcelona s’ha retirat la cursa per organitzar els jocs del 2026. “Caldria que el Pirineu de Lleida i també la ciutat de Lleida recuperéssim l’antic projecte, d’unir-nos a altres ciutats i formalitzar una candidatura, i ho dic així de formalment”, ha assenyalat en una entrevista a UA1 Ràdio.

Àngel Ros ha recordat que, abans del projecte liderat per la capital catalana, ja s’havia plantejat una proposta des d'Aragó: “quan va sortir la candidatura de Barcelona que va impulsar l’alcalde Hereu, nosaltres estàvem negociant la incorporació de diverses estacions d’esquí de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. Quan l’alcalde Hereu va llançar la candidatura de Barcelona, lògicament, com a catalans, ens hi havíem de sumar i així ho vam fer”.

El paer en cap ha afegit que “una vegada desapareguda aquesta candidatura cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida”. Àngel Ros creu que Andorra seria un indret absolutament estratègic però, d’entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d’un altre país. “Si aquesta situació es manté hauríem de ser capaços d’articular una proposta entre l’Alt Urgell, els Pallars i la Val d’Aran, que és el primer destí de turisme de neu de l’Estat i un dels principals d’Europa, amb altres espais com Jaca i territoris de Catalunya i Aragó per formar una candidatura”.

“Toca fer-ho ara. Una vegada Barcelona ha dit no, crec que aquí s’ha de veure l’empenta del Pirineu, de les Terres de Lleida i hem de ser capaços de formular una alternativa”, ha conclòs l’alcalde.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=23296
 

·
Registered
Joined
·
147 Posts
això dels jocs d’hivern tampoc m’hi fa el pes...
No crec que Barcelona necessiti aquest tipus d’esdeveniment per consolidar-se com a destí turístic. Ja n’està prou de consolidada. Si de cas, respondria a un intent per obrir un nou segment dins la seva oferta turística que vindria pal•liar l’estacionalitat del turisme a la ciutat. Tot i així, no crec pas que Barcelona necessiti augmentar la massa turística. Hi trobem en aquí el “cost d’oportunitat”; per cada euro que hi invertim en el Jocs d’hivern és un euro de menys que deixem d’invertir en altres tipus de projectes. Ho he dit més d’un cop i hi torno: anar cap a un model econòmic basat en el monocultiu del turisme em sembla una gran errada.
Respecte al Pirineu, entenc que els hi afecti i emprenyi la decisió. No crec pas que haguès estat el projecte més adîent dels projectes per a la zona però. Previsiblement s’hauria construît una infraestructura per una demanda efímera en el temps. I a llarg termini no crec que s’ajustèssin a la demanda habitual (que no és la mateixa que la d’una temporada atípica, influenciada pels jocs...). En tot cas, sí que és cert que s`han de millorar moltes coses a la zona, i certes infraestructures... només penso que els jocs no eren el millor vehicle per fer’ho...
 
1 - 20 of 119 Posts
Top