SkyscraperCity banner

101 - 119 of 119 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,934 Posts
Discussion Starter #101
Pirineus-Barcelona inclou una vila olímpica a Vielha

Al dossier també s’inclou que hi hauria tres nuclis. Un d’esports de gel a Barcelona i la seua àrea metropolitana (Pavelló Olímpic de Badalona, pista coberta d’atletisme de Sabadell, Fira Gran Via de l’Hospitalet) i uns altres dos de neu al Pirineu (Cerdanya i la Val d’Aran).

Quant a Barcelona, el dossier concreta que el cúrling es desenvoluparia al Palau d’Esports del carrer Lleida, que s’hauria de modernitzar, ja que fa molt de temps que no es destina a la pràctica esportiva.
https://www.lleida.com/noticia_canal/pirineus-barcelona-inclou-una-vila-olimpica-vielha
 

·
Moderator
Joined
·
27,934 Posts
Discussion Starter #103
El Govern crea la Comissió Interdepartamental del Programa per a la preparació de la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

Integraran la Comissió representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat; d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, de les delegacions territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran, i Catalunya Central i de l’Agència Catalana de Turisme

L’ens s’encarregarà de fer el seguiment i l’avaluació dels resultats del Programa


El Govern ha aprovat la creació de la Comissió Interdepartamental del Programa per a la preparació de la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona, que tindrà la finalitat de fer el seguiment i l’avaluació dels resultats del Programa -creat el març de l’any passat- en coordinació amb el director d’aquest, figura que recau en el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras.

La Comissió també coordinarà les diferents actuacions del programa que executin els departaments i delegacions territorials intervinents en cada cas, i proposarà la composició de l’equip de treball de l'Oficina Tècnica. Aquesta Comissió s’integra en la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física del Departament de la Presidència.

Així mateix, proposarà al Govern de la Generalitat, mitjançant la persona titular del Departament de la Presidència, l’aprovació de la presentació de la candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i el Consell Català de l’Esport donen el suport tècnic i administratiu necessari a la Comissió Interdepartamental per al desenvolupament de les seves funcions.

D’altra banda, la Comissió Interdepartamental del Programa tindrà com a president el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, la vicepresidència recaurà en la persona titular de la Secretaria General del Departament de la Presidència, les vocalies seran exercides pels titulars de les secretaries generals dels departaments del Govern implicats, i la secretaria correspondrà a una persona designada per la presidència de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya podrà contractar els professionals externs al sector públic de la Generalitat de Catalunya que siguin necessaris per tal de desenvolupar aquelles tasques relacionades amb el Programa, en els termes establerts pel punt 10 de l’Acord GOV/34/2019, de 5 de març. A l’Oficina Tècnica del Programa, que actua sota la coordinació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, li correspondrà la justificació de la contractació d’aquests professionals.

El Govern lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per representants d’institucions públiques i privades. La Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català, sota el lideratge de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de preparar una candidatura de país.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/382911/govern-crea-comissio-interdepartamental-del-programa-preparacio-candidatura-als-jocs-olimpics-paralimpics-hivern-pirineus-barcelona
 

·
Josep
Joined
·
520 Posts
No sé si és el lloc on escriure, peró sí hi ha temes sobre cada estació d'esquí doncs ho mouré allà.

En tot cas em sembla molt interessant aquesta notícia:
https://www.diaridelaneu.cat/noticia/9677/la-molina-1700-amb-estacio-de-tren-1450-una-connexio-historica-que-pot-tornar-a-ser-realit

Aquest any s'ha ampliat el telecabina fins al Niu de l'àliga, si es fes aquesta connexió amb l'estació de la Molina, si algun dia es millora la R3 (com esperem que es faci si finalment arriben les olimpiades) voldria dir que potser podries arribar en menys de dues hores a l'estació de tren des de Barcelona i agafar un telecabina i pujar fins a la cota 2500. Seria tot de forma sostenible ecològicament parlant, però econòmicament palant podries dur un munt de turistes!

Quantes ciutats al món podrien dir que amb transport públic i de forma més o menys ràpid (en tot cas el trajecte en tren és molt bonic i una experiència en sí mateix) que tenen una estació d'esquí així i a la vegada platjes a on banyar-se?

https://www.lugaresdenieve.com/?q=es/noticia/jjoo-llave-para-recuperar-telesilla-entre-estacion-tren-pistas-La-MolinaPer altra banda estaria xulo que es poguès baixar fins a l'estació esquiant com es feia abans.... el problema és que amb el canvi climátic i l'augment de temperatures en cotes tan baixes és impossible mantenir ja pistes com ni tan sols fa un segle (realment és preocupant)... però per això és tan important que la muntanya sigui accessible amb tren i no anar construint espais només pel cotxe.

Per cert, el tram de la pista des de el peu actual de 1700 m fins al tren es podria cobrir amb una pista en sec que ja s'estan fent en molts llocs. A més aniria entre arbres, pel que l'impacte visual seria quasi nul.

Mireu aquest vídeo de l'ús de la coberta en l'edifici de BIG:
https://vimeo.com/375910462
 

·
Registered
Joined
·
1,025 Posts
^^ La veritat és que la idea de "plantar-te" a la pista d'esquí en poc més de dues hores és molt atractiva. De fet crec que un dels grans problemes de l'esquí a Catalunya, i la raó per la qual no està tan estés o no és tan popular com podría, és el fet que no es gaire accesible per a molta gent, tant a nivell econòmic com de facilitat per accedir a les instal·lacions. Tant de bo les Olimpiades o projectes com aquest, si es fan, serveixin per apropar-lo més a la gent.

Per cert, veient les pistes "en sec" que comentes, se m'acut que potser també en podrien instal·lar-ne per allargar la temporada, i fins i tot poder practicar l'esquí a qualssevol època de l'any, quan ni tant sols faci fred (tot i que no sé fins a quin punt seria factible).
 

·
Moderator
Té con pastas member
Joined
·
18,754 Posts
^^ Abans tornaran els jocs d'hivern a Sapporo o a Nagano (on no cal sortir de l'estació del Tren Bala per pujar al telecabina) que a Barcelona-Pirineus.

 

·
Josep
Joined
·
520 Posts
^^ Abans tornaran els jocs d'hivern a Sapporo o a Nagano (on no cal sortir de l'estació del Tren Bala per pujar al telecabina) que a Barcelona-Pirineus.

Home, no siguem tant catastrofistes!

jo crec que a priori haurien de donar la oportunitat de ser olímpics a les zones que no ho han estat, més si permeten ser descentralitzats i permeten aprofitar instal.lacions d'altres països.

En tot cas jo valoro molt positivament la feina que FGC està fent amb l'esquí.

Em sembla que ja ho hem comentat altres vegades... però que seria d'aquestes comarques si haguessin deixat caure les estacions d'esquí? després ens queixem de la Espanya buidada: algo s'ha de fer!
Prefereixo que incentivin l'activitat econòmica que no pas que simplement es subvencioni a la gent i punt. Les olímpiades podrien ser un gran revolsiu per posar els Pirineus al mapa del turisme global. A Barcelona en sobre... al Pirineu segurament en podria haver força més.

Per altra banda hem comentat els esforços que es volen fer perquè des dels pols de població com BCN s'envii a gent amb tren a peu d'estació. Això passa per que l'estat faci les inversions que li toquen fer a la R3... però per l'altra banda la gestió de l'operativitat de rodalies és de la gene, això vol dir que quan es faci la T-mobilitat, amb la mateixa targeta podràs sortir de plaça Catalunya arribar a la molina i passar-la per agafar el telecadira com si fos un metro, ja que tot estaria operat pel mateix ens. No serà un tren bala certament, peró la facilitat de no haver de fer cues ni comprar títols, etc, ho compensarà amb escreix. estic segur que hi haurà turisme que fins i tot anirà fins allà per veure el viatge amb tren i pujar a dinar a la cota 2500 sense necessitat de posar-se uns esquís.
 

·
Registered
Joined
·
236 Posts
^^
Doncs podria ser perfectament un ou, que funcionés tant de pujada com de baixada. Vaja, res nou, és el que tenen a Baqueira amb el TC de Ruda i el megapàrking).

Sobre si s'han de fer o no JJOO.
En aquest punt, crec que he coincidit bastant amb en Josep cada vegada que ha sortit el tema. Cal fer inversió a l'R3 i connectar-la amb la francesa. I més endavant, a l'est i oest (aquestes ja no caldria que fossin dobles). Vertebrant el seu voltant.

Que els JJOO d'Hivern són una excusa més que una oportunitat per alguns? Mira, potser també, però tingueu en compte que fora de temporada també s'hi fan altres activitats. Dit així de passada, si el tema dels JJOO no acabés bé, crec que hi ha marge per buscar altres activitats de muntanya-sense-neu: curses de muntanya, rutes a cavall, un circuit de btt que puntués al rànking mundial, etc. La qüestió és que s'ha de millorar tot el territori que no és Àrea de Barcelona i això començar per buscar-hi una esdeveniment que ho justifiqui. Ara ha sortit una proposta de JJOO, benvingut siguin mentre no surti cap proposta millor.
 

·
Moderator
Joined
·
27,934 Posts
Discussion Starter #109
Aran formarà una taula de suport a Barcelona-Pirineus

El síndic d’Aran, Francés Boya, es va reunir ahir amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per mostrar el suport de la Val a la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus 2030. De fet, el Conselh Generau presentarà avui al ple una moció per manifestar aquest suport institucional a la candidatura amb la inclusió d’Aran com a subseu organitzadora de les proves de neu i constituirà una Taula Aranesa amb els principals agents de la Val per a la seua implicació. Amb aquesta moció, el Conselh Generau es posarà a disposició dels responsables de Barcelona-Pirineus i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l’ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, la Generalitat, COE i govern espanyol.

“Els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern són d’una gran importància per a Aran per l’impacte i repercussió que tindrien per al desenvolupament econòmic i social del nostre territori”, va afirmar Boya, que va afegir que “els Jocs del 2030 seran els primers d’una nova etapa aprovada pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i Barcelona-Pirineus s’ofereix per experimentar aquest nou format de Jocs capaços d’inspirar i transformar la societat, especialment els joves”.
https://www.lleida.com/noticia_canal/aran-formara-una-taula-de-suport-barcelona-pirineus
 

·
Registered
Joined
·
236 Posts
^^
Diria que no. Si fins i tot crec que ells ja han fet algo aquest any així olímpic, tot sols. (JJOO Petits Estats).
 

·
Josep
Joined
·
520 Posts
Vaja... òbviament els periodistes tenen el poder per manipular-nos emocionalment... però ara si no cauen les olímpiades entre BCN i Sarajevo ploraré.
 

·
Moderator
Joined
·
27,934 Posts
Discussion Starter #114
 

·
Registered
Joined
·
3,209 Posts
Ves a saber ... En qualsevol cas, ja fa temps que existeix la neu artificial.
 

·
Registered
Joined
·
4,045 Posts
Si tan descentralitzat o volen fer, comencem per treure el nom de Barcelona al projecte, i evitem que aquesta ciutat, que ja va fer uns jocs i que no lliga gaire amb la neu, no tingui cap protagonisme als jocs.

Per altra banda, que allò que es faci beneficiï les comarques olímpiques. Fer millores a línies de tren per a que els de la ciutat puguin anar còmodament a esquiar sense necessitat de dormir ni de consumir als pobles del voltant és pensar de manera urbanita i no defendre els interessos del Pirineu.
 
101 - 119 of 119 Posts
Top