SkyscraperCity Forum banner
1 - 17 of 17 Posts

·
Enschede goes high 8)
Joined
·
796 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Enschede krijgt dan eindelijk haar Van der Valk. Meer nieuws later deze week:

Enschede krijgt Van der Valk hotel


Enschede krijgt een Van der Valk hotel. Het hotel wordt gebouwd aan de Zuiderval.

Donderdag wordt het ontwerp van het gebouw gepresenteerd. Dan wordt ook de koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Enschede en Van der Valk. Volgens een woordvoerder wordt het hotel twintig verdiepingen hoog.


(in het rode gebied moet het komen)
 

·
Registered
Joined
·
5,750 Posts
Prima plek, wel een behoorlijk oppervlakte trouwens, de bus stopt vlakbij dus dat is mooi voor mensen die niet met de auto het centrum in willen. En daarnaast 20 verdiepingen! Hemel dat is behoorlijk hoog, van der valk bouwt meestal in de breedte. Maar mooi voor Enschede!
 

·
Enschede goes high 8)
Joined
·
796 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Is dit even een tegenvaller:

Slechts 51 meter.


'Mooiste' hotel Van der Valk komt aan de Zuiderval te staan


ENSCHEDE - Van der Valk kiest definitief voor de bouw van een hotel met 150 kamers aan de Zuiderval in Enschede. Op een steenworp afstand van de A35 hopen Paul en Hedwig van der Valk eind volgend jaar te kunnen beginnen met de bouw. De officiële koopovereenkomst van de grond is gisteren getekend.Naar een ontwerp van architect Paul Teunissen verrijst langs de Zuiderval een 51 meter hoge hoteltoren die plaats zal bieden aan 150 kamers en diverse kleinere vergaderruimtes. In de tien meter hoge laagbouw is naast een royale entree, een restaurant en grote vergaderruimte gepland. Verder komen er voorzieningen voor fitness en wellness in het vijftien verdiepingen tellende viersterren hotel. De parkeervoorziening komt onder het gebouw. Het hotel richt zich op zowel de zakelijke, toeristische als recreatieve markt.

In de regio heeft Van der Valk een hotel in Hengelo met 200 kamers. In Wierden is een strategische grondaankoop gedaan. Bouwplannen hiervoor zijn er nog niet.

Hedwig van der Valk, die zich vooral met het interieur zal bezig houden, meent dat in Enschede het mooiste hotel van Van der Valk wordt gebouwd. Het zal enigszins vergelijkbaar zijn met het Van der Valk-hotel in Houten. „Maar dan nog een tikje luxer.”
 

·
Registered
Joined
·
4,769 Posts
Tja, jammer dat het geen 20 verdiepingen is. Maar het ontwerp mag er best zijn! Ik heb liever een mooi ontwerp van 15 verdiepingen, dan matig ontwerp of een gedrocht van 20 verdiepingen. We moeten natuurlijk maar even afwachten hoe het er in het echt komt uit te zien.
 

·
Henk
Joined
·
357 Posts
En er is voor de Zuiderval nog een nieuwtje te melden: in TUBANTIA van vanmorgen las ik dat de Rabobank haar hoofdkantoor verplaatst naar de hoek Zuiderval/Varviksingel.
Ben benieuwd naar het ontwerp, dit zat er al een tijdje aan te komen.
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
7,683 Posts
^^ Ook langs de A2 bij Weert / Nederweert zijn soorgelijke plannen. Echter liggen er een aantal juridische complicaties waardoor de ontwikkeling nog wel even op zich laat wachten. Mooi dat in Enschede wel iets van de grond komt :eek:kay:
 

·
Registered
Joined
·
130 Posts
Lijkt op een kopie van de nieuwe Valk-Duiven, is ook dezelfde architect en de Valkjes houden er wel van om veel van elkaar over te nemen.
Er lopen veel bouwplannen binnen de familie, ze zijn absoluut bezig met een upgrade.
Zelfs de intereurbladen (vakliteratuur) besteden aandacht aan hun nieuwe ontwerpen dus zo slecht is het allemaal niet meer........
 

·
AstroNout
Joined
·
5,283 Posts
Een kopie zou ik het niet willen noemen, daarvoor lijkt het geplande gebouw in Enschede te veel af te wijken. Wel is te zien dat ook deze van der Valk in dezelfde serie als Houten en Duiven thuis hoort.

Bijgaand een fotootje van Duiven vanuit de auto geschoten ter vergelijking.

 
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top