SkyscraperCity Forum banner
441 - 450 of 450 Posts

·
Registered
Joined
·
2,261 Posts
Ik begrijp niet zo goed hoe het komt dat HS2 zo duur is. In ons land kostten de hogesnelheidslijnen veel minder per kilometer, idem in Frankrijk.

Gaat het om de baanvaksnelheid, om de inbedding in het landschap,...

Los daarvan heeft het VK vandaag al een vrij goed spoornet met hoge snelheden (op main lines toch vaak 200 km/u), al snap ik dat er nood is aan extra capaciteit.
 

·
Registered
Joined
·
8,281 Posts
Het verschil is blijkbaar dat ze in Engeland álles er bij nemen, tot en met hersignalisatie in verafgelegen stations toe, terwijl ze in Frankrijk enkel de prijs van de aanleg van de sporen nemen

https://www.youtube.com/watch?v=Nf5avCUNP0M&t=0s
 

·
Moderator
Joined
·
564 Posts
Los daarvan heeft het VK vandaag al een vrij goed spoornet met hoge snelheden (op main lines toch vaak 200 km/u), al snap ik dat er nood is aan extra capaciteit.
Het probleem is dat die mainlines vaak álle types verkeer zien, en zelfs sommige diensten maar een deel van die lijn gebruiken omdat die mainline dan aftakt naar een meer lokale spoorlijn.

En daar zit dus alles tussen: een stoptrein die gemiddeld maar 120 km/h rijdt, de semi-fasts die dan 160 km/h doen en dan de full-blown IC's (nu zullen dat dus IEP/Azuma's worden) die 200 km/h doen. Vervolgens nog eens een boemeltje dat op één of andere junction/vertrakking eraf/erop moet aan 60 km/h (die ook in de UK zeker niet allemaal ongelijkgronds zijn).
En dan nog de goederen die meestal maar 100 of 120 (containers) km/h kunnen, en daar ook nog tussen geduwd moeten worden.

Vergelijk het een beetje met L50A tussen Gent en Brugge, in de huidige situatie op 2 sporen. Daar komt ook alles door, en vanaf een stoptrein of een goederentrein (ri. Zeebrugge) in de weg zit van de snellere diensten krijg je vodden. Er is daar wel beterschap op komst eenmaal de 4 sporen er zijn, maar zoals alles in dit land (zie L124/L161, éénzelfde situatie) is de vraag: wanneer ?
 

·
Brussels sprout
Joined
·
16,951 Posts
Railpassion.fr:
PAYS-BAS : VERS LE TRANSFERT DE CERTAINS VOLS KLM SUR LE TRAIN
17 février 2020
Par : L. Levert

La compagnie aérienne néerlandaise KLM exploite cinq vols quotidiens entre Schiphol, l’aéroport d’Amsterdam, et l’aéroport de Bruxelles-National, situé à Zaventem, distants d’environ 160 km. Dans le cadre de la suppression des vols courts en Europe pour répondre au défi climatique, KLM va supprimer fin mars 2020 l’aller-retour Schiphol – Zaventem de fin d’après-midi. Les passagers concernés de KLM emprunteront le Thalys entre les gares de Schiphol et Bruxelles Midi, plus écologique que l’avion. Le ministère néerlandais des Infrastructures, KLM, les chemins de fer néerlandais, les NS, et l’aéroport de Schiphol étudient déjà depuis mars 2019 le report vers le rail des vols courte distance. L’opérateur Thalys dessert l’aéroport de Schiphol, avec 14 trains quotidiens, mais pas celui de Bruxelles Zaventem. Ce premier transfert constitue un test pour KLM. En cas de succès, KLM envisage de transférer vers le train certains vols de Schiphol vers Cologne, Düsseldorf voire Hambourg. KLM étudie également la possibilité du report sur Eurostar de certains vols entre Londres et Schiphol. Outre la lutte contre le réchauffement climatique, la suppression de certains vols courte distance au départ ou à l’arrivée de l’aéroport de Schiphol, à la limite de la saturation, au profit du train permettrait de dégager des créneaux supplémentaires pour des vols intercontinentaux plus rémunérateurs.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Benieuwd onder welke naam ze doorgaan. Thalys en Eurostar zijn alle twee wel merken die een reputatie hebben opgebouwd. En alle twee hebben ze een kenmerkende huisstijl.
 

·
Registered
Joined
·
570 Posts
Ik denk dat ze beide merken gaan behouden. Thalys is ook bezig met alle treinen volledig te vernieuwen volgens hun huisstijl, dat zouden ze niet doen als het merk een jaar later verdwijnt.
 

·
Registered
Joined
·
2,771 Posts
Men zal in ieder geval de huidige Eurostar en Thalys fysiek blijven scheiden. Immers voor de treinen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn altijd douane- en politiecontroles nodig. Dat is niet nodig voor de treinen binnen de Schengenzone.
 
441 - 450 of 450 Posts
Top