Ja myślę, że z powodzeniem możnaby zignorować [Polska] w macierzystym wątku i tam postować wszelkie buble - również zagraniczne :yes:
Trzeba. Nie będziemy się domyślać, co autor posta miał na myśli. Tym bardziej, że już parę razy okazywało się, że to postujący rzekomy kretynizm ma hmm... małą wiedzę.Anglia. Tego chyba nie trzeba komentować![]()
![]()
Oj, pmacieju... Przyjrzyj się nieco uważniej. O, na to spójrz:Trzeba. Nie będziemy się domyślać, co autor posta miał na myśli. Tym bardziej, że już parę razy okazywało się, że to postujący rzekomy kretynizm ma hmm... małą wiedzę.
1. Pokaż znak że jest to pasażAndermatt, Szwajcaria. Przechodząca przez miasteczko droga główna nr 19 prowadzi przez... deptak.
Nie czepiam się tego obrazka, chodzi o zasadęOj, pmacieju... Przyjrzyj się nieco uważniej.
To ja wyjaśnię pokrótce, że zachodnia obwodnica Sztokholmu w ciągu E4 ma mieć długość 21 km, z czego 17 km pod ziemią, w skalistym i dość gęsto zabudowanym terenie, z łącznie sześcioma węzłami. Koszt ocenianiy na 27.6 miliarda koron. Essingeleden co prawda jest zatłoczona, ale jeszcze sobie radzi.Poza tym warto wyjaśnić, w jakich warunkach i za jakie pieniądze wschodnia obwodnica Sztokholmu miałaby powstać.
Teraz żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia na Ring of Kerry. Wyobraźcie sobie drogę w górach. Po lewej stronie pionowa skała w górę, po prawej morze. Droga szerokości... hm, nie mierzyłem, ale osobówki się mijają na lusterka i na całej pętli zalecany jest ruch w jedną stronę. Na tej drodze zakręt 90 stopni. Przed zakrętem znak - 'Ograniczenie prędkości do 100km/h'.Proszę o więcej przykładów od was.
Na SS163, w okolicach Amalfi, kilka razy widziałem odcinki oznaczone "wjazd na odcinek poprzedz klaksonem"W Alpach też jest to rozwiązanie popularne. Nieraz nawet jest na tyle wąsko, że znika linia ciągła a regulację ruchu w razie spotkania się na wąskim odcinku pozostawia się intuicji kierowców. Przeważnie przy tym przed zwężeniem są tak przygotowane poszerzenia, by móc odczekać na przejazd przepuszczanego pojazdu, oraz w razie niedostatecznej widoczności także lustra. Żadnych ograniczeń, zakazów czy nawet tablic organizujących pierwszeństwo przejazdu na wąskich odcinkach. No i co ciekawe - to wystarcza.