SkyscraperCity banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Rotterdam mijn Wereldstad
Joined
·
1,376 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Expositie Academie van Bouwkunst

uitgegeven: 14:05 24-05-2006

In de Academie van Bouwkunst in Rotterdam opende dinsdag de tentoonstelling 'In dienst van de stad'. De tentoonstelling geeft antwoord op vragen zoals: Wat zijn de verschillen tussen de bebouwing van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam? Zijn die verschillen toevallig ontstaan of is daar bewust over nagedacht?

Het doel van de tentoonstelling is om de bezoekers een beeld te geven van stedenbouwkundige diensten van de grote steden van de afgelopen 25 jaar en hoe deze diensten zich in de toekomst kunnen ontplooien. Zo heeft Amsterdam een sterke traditie in het ontwikkelen van structuurplannen, is Den Haag goed thuis in de aanpak van en omgang met de openbare ruimte en draagt Rotterdam de naam projectenstad. Het is de bedoeling dat de steden van elkaar leren, maar uiteraard de eigen identiteit behouden.

De tentoonstelling 'In dienst van de stad: 25 jaar werk van de stedenbouwkundige diensten van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag' is gratis te bezoeken tot vrijdag 23 juni in de Maaskanthal van de Academie van Bouwkunst Rotterdam.

Bron: Rijnmond.nl
 
1 - 1 of 1 Posts
Top