SkyscraperCity Forum banner

(F) In de Perigord

3567 Views 12 Replies 6 Participants Last post by  Spookvlieger
20
Périgueux:

De hoofstad van de streek. Eigenlijk bestaat ze uit 2 verschillende steden. Cité, de oude romeine stad, en het middeleeuwse Puy-Saint-Front. Oorspronkelijk was het ene de stad van de adel en kerk en de andere de stad van de handelaars. Cité werd echter al vlug overvleugeld en het is nu een bescheiden maar mooi stukje van de stad.


De resten van het amfitheater.


Nu een aardig parkje.


De resten van de oorspronkelijke kathedraal van de stad.
Het gallo-romeinse museum van de stad, door Nouvel opgetrokken boven de resten van een villa
Net daarbuiten staat de tour de Vésune. Eigenlijk geen echte toren maar de kern van een romeinse tempel

See less See more
1 - 13 of 13 Posts
18De kathedraal Saint-Front. De romaanse stijl van de regio is wijkt nogal af de rest van Frankrijk en doet redelijk Byzantijns aan. De Saint-Front is er het meesterwerk van, al is er iets te creatief gerestaureerd in de 19de eeuw.See less See more
De kathedraal Saint-Front doet wat denken aan de Sacré-Coeur in Parijs.
^^ Inderdaad:

De 1852 à 1895, la cathédrale Saint-Front [3] est restaurée par Paul Abadie (et d'autres architectes) qui agrandit les coupoles et ajoute les clochetons qu'on peut voir aujourd'hui. En vérité, c'est plus une véritable reconstruction des coupoles qui s'étaient à moitié effondrées, et qu'il fallut couvrir sous une charpente classique. La cathédrale ne gardera d'original que son clocher du XIIe siècle, mais son aspect original avec ses coupoles est rétabli. C'est ce même architecte qui plus tard sera sélectionné pour construire la basilique du Sacré-Cœur à Paris, qui n'est pas sans ressemblance avec la cathédrale Saint-Front.
(Wikipedia)
19
Bergerac:

De tweede grootste stad van de regio. Het mist misschien de grote monumenten van Perigeux maar het is een zeer aangename en mooie stad.

See less See more
Al die Franse stadjes lijken wat op elkaar te trekken.
Het is dus Périgueux, niet Pergigeux of Perigeux ^
Hmm, dat tweede ligt aan te snel willen zijn maar hoe ik bij dat eerste kwam. :D


Dat ze op elkaar trekken is nu ook niet zo onlogisch, ze liggen nogal dicht tegen elkaar en ze zijn bijna allemaal de laatste eeuwen vrij ongeschonden doorgekomen. Maar als stad hebben ze ook wel duidelijk hun eigen karakter als je er rondloopt. :)
21
Beynac-et-Cazenac:

Nu we de Dordogne iets stroomopwaarts volgen komen we in een wat Ardennenachtige streek uit. Het is regio met weinig inwoners maar veel toeristen die er kamperen en in bootjes de rivier afvaren. Aan een 150 meter hoge klif ligt het dorpje Beynac met daarboven een burcht uit de periode van de 100 jarige oorlog.


Beynac was tijdens de 100 jarige oorlog in handen van de Fransen, het kasteel van Castelnaud op de achtergrond was dan weer van de Engelsen. Moet gezellig geweest zijn. En omdat alle goede dingen in 3 komen ligt op de voorgrond het chateau de Fayrac.
See less See more
30
Sarlat-la-Canéda

Een quasi perfect intact gebleven middeleeuwse stad en dus helaas ook wel een beetje een toeristenval. Maar vroeg genoeg in de ochtend viel dat nog goed mee.


Het maison de La Boétie, een 16de eeuwse schrijver en humanist.
Zo'n beetje het lokale equivalent van moderne architectuur. ;)


De dodenlantaarn.See less See more
Mooie fotoreeks van Sarlat, EvanG. Ik heb Sarlat-l-C ook (per ongeluk) bezocht in de zomer van 2009, maar mijn parcours heeft zich toch vnl. beperkt tot de overbevolkte toeristische straten...
Prachtige stad, prachtige foto's :)
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top